Εάν είστε στη διαδικασία αναζήτησης ενός ψυχοθεραπευτή ομάδας, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον καλά εκπαιδευμένο, αξιόπιστο και ηθικό επαγγελματία ψυχολόγο. Εάν είστε σε ατομική ψυχοθεραπεία, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον ψυχοθεραπευτή σας.

Συνήθως οι αξιόπιστοι θεραπευτές ομάδας είναι επαγγελματίες με υψηλή, πιστοποιημένη ακαδημαϊκή εκπαίδευση, και μεγάλη ψυχοθεραπευτική εμπειρία. Επίσης, ανήκουν σε μια από τις επίσημες επαγγελματικές οργανώσεις της χώρας τους.

pos-na-epileksete-omadiko-psixologo

Ένας έμπειρος ψυχοθεραπευτής ομάδας θα φροντίσει να σας πάρει συνέντευξη πριν αποφασιστεί η είσοδος σας στην ομάδα, και θα απαντήσει τις ερωτήσεις που θα του κάνετε σχετικά με την εμπειρία του στις ομάδες, καθώς και για την ίδια την ομαδική διαδικασία χωρίς να νιώσει άβολα γι’ αυτό.

Θα ήταν βοηθητικό για σας να τον ρωτήσετε πόσα χρόνια κλινικής εμπειρίας έχει στην άσκηση της ομαδικής ψυχοθεραπείας, και γενικά πόση εμπειρία έχει ως ψυχοθεραπευτής.

Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται να εμπιστευτείτε το συναίσθημά σας: Εάν για κάποιο λόγο -που μπορεί ακόμα και να μην τον γνωρίζετε- δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τον συγκεκριμένο επαγγελματία, τότε θα σας συμβούλευα να ψάξετε για άλλον ψυχοθεραπευτή.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία (group therapy);

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

    Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά


    Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.