Κλείστε τώρα το ραντεβού σας με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη για συνεδρίες συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας.

Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες τόσο η ατομική όσο και η ομαδική αυτογνωστική διαδικασία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη πραγματοποιούνται αποκλειστικά online (μέσω Skype).

Τι είναι η συμβουλευτική ψυχοθεραπεία;

Όταν κάποιος ακούει την λέξη «συμβουλευτική», φαντάζεται έναν ψυχοθεραπευτή να κάθεται στο γραφείο του και να δίνει συμβουλές στο άτομο απέναντί του. Μπορεί η συμβουλευτική να συνοψιστεί σε αυτή μόνο την εικόνα; Και αν ναι, είναι δυνατόν αυτές οι νουθεσίες να είναι αρκετές, ώστε να συμβάλλουν στην βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης ενός ατόμου;

 • Η συμβουλευτική είναι μια διαλεκτική μορφή τέχνης μέσω της οποίας η προσωπική και κοινωνική ζωή ενός ανθρώπου σημειώνουν βελτίωση.
 • Μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέχνη, γιατί, πέρα από την εκπαιδευτική του απαρτίωση, ένας έμπειρος ειδικός ψυχικής υγείας μπορεί μέσω της ενσυναίσθησής του να θεραπεύσει τις ψυχικές πληγές ενός ατόμου, ακούγοντας προσεκτικά και υπομονετικά τα όσα μοιράζεται μαζί του, προσφέροντας στήριξη και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης για να μην υποτροπιάσει το άτομο αυτό ψυχολογικά.
 • Οι online συνεδρίες συμβουλευτικής – είτε πραγματοποιούνται ατομικά είτε σε ομάδες – επιφέρουν πολλά θετικά αποτελέσματα τόσο στην προσωπική και ψυχική υγεία του κάθε ατόμου, όπως είναι η πορεία προς και η επίτευξη της αυτοανάπτυξης και της αυτογνωσίας, η καλύτερη διαχείριση και αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσκολιών, ο ορισμός και η εκπλήρωση στόχων, η αποτελεσματική έκφραση μύχιων σκέψεων και συναισθημάτων, όσο και στην κοινωνική ζωή του καθενός, όπως είναι ο έλεγχος των συγκινησιακών και συναισθηματικών εκρήξεων, η ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης, η ανάπτυξη ενεργητικής ακρόασης κι ενσυναίσθησης, που με την σειρά τους οδηγούν στην διαμόρφωση υγιών διαπροσωπικών σχέσεων.
 • Επομένως, η συμβουλευτική είναι μια διαδικασία όπου ο ψυχοθεραπευτής ανοίγει διάλογο και αλληλεπιδρά με τον θεραπευόμενο, συζητώντας για μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από πολιτισμικά και οικονομικά μέχρι κοινωνικά και συναισθηματικά. Στόχος αυτής της διαρκούς αλληλεπίδρασης μέσω του διαλόγου είναι να δεχτεί το άτομο ερεθίσματα που θα του δώσουν το έναυσμα να αξιολογήσει, να αναλύσει και να θεραπεύσει τον εαυτό του στην παρούσα χρονική στιγμή και να προσπαθήσει να βελτιωθεί στο μέλλον μέσα από τον υγιή σχεδιασμό νέων νοηματοδοτήσεων.

Σε ποιούς απευθύνεται η συμβουλευτική;

Για την επίτευξη των αυτογνωσιακών στόχων ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να αξιοποιήσει οποιαδήποτε ψυχοθεραπευτική μεθοδολογία και προσέγγιση είτε θεωρητικής είτε πρακτικής φύσεως, αρκεί να βασίζεται σε αξιόπιστη βιβλιογραφία. Παράλληλα, ο ίδιος ο ψυχοθεραπευτής έχει υποχρέωση να σέβεται τους κανόνες Ηθικής Δεοντολογίας και να ενισχύει συνεχώς τις επαγγελματικές του γνώσεις και την προσωπική του πρόοδο. Η συμβουλευτική απευθύνεται πραγματικά σε όλους τους ενήλικες, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, μορφωτικού επιπέδου, φύλου και γένους, που αποζητούν απαντήσεις και λύσεις σε προβλήματα που αφορούν την σχέση τους με τον εαυτό τους αλλά και με τους ανθρώπους γύρω τους.

Ποιά είναι τα οφέλη της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας;

Πολλοί είναι οι άνθρωποι σήμερα που ασχολούνται με την ψυχολογία, καθώς επισκέπτονται και ακούν με προσοχή τον συμβουλευτικό τους ψυχολόγο, στον ελεύθερο χρόνο τους διαβάζουν βιβλία ψυχολογίας και αυτογνωσίας, και παρακολουθούν ομιλίες και σεμινάρια για την συμβουλευτική ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία. Όλα αυτά τα κάνουν, γιατί επιθυμούν να έχουν μια ευτυχισμένη ζωή που να τους γεμίζει με νόημα, ελπίδα και δύναμη. Μια τέτοια ζωή προϋποθέτει ότι είναι σε θέση να αναπτύξουν καλύτερες οικογενειακές, ερωτικές, φιλικές και εργασιακές σχέσεις που χαρακτηρίζονται από λιγότερες και καλύτερα διαχειρίσιμες συγκρούσεις, τοξικές συμπεριφορές και απογοητεύσεις.

Η συμβουλευτική είναι ικανή να σε βοηθήσει μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να ενδυναμώσεις:

 • τα αισθήματα αγάπης προς τον σύντροφό σου και να διατηρούνται έντονα και αληθινά τόσο στις ευτυχισμένες όσο και στις δυσχερείς στιγμές.
 • την διαχείριση της μετάβασης από τον έρωτα στην συζυγική αγάπη μέσα από την πάροδο των χρόνων.
 • την αποδοχή των αισθημάτων αγάπης και μίσους χωρίς να φοβάσαι για την ύπαρξή τους μέσα σου.
 • την εύρεση και την διατήρηση της ισορροπίας που θα πρέπει να βρει ένας γονιός μεταξύ της υπερπροστατευτικότητας – παρεμβατικότητας και της φροντιστικής απομάκρυνσης από το παιδί του.
 • τον συνδυασμό του να ορίσεις και να απολαμβάνεις τις δραστηριότητες που σε κάνουν να νιώθεις ασφάλεια και χαρά μέσα σε πληρέστερο έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα τολμάς και δοκιμάζεις νέες περιπέτειες.
 • την αποδοχή της απώλειας και την υγιή διαχείριση του αποχωρισμού και του πένθους.
 • την διακοπή και την υγιή διαχείριση της προσκόλλησής σου στον ρόλο του γονέα ή του επαγγελματία (εργασιακό περιβάλλον) ως αναπόσπαστο κομμάτι από την ιδέα του «εγώ» σου.
 • την αποδοχή των φυσικών και νοητικών σου ικανοτήτων μέσα στα περιορισμένα τους όρια, και της ιδέας του θανάτου και του τέλους της ζωής.
 • το αίσθημα αισιοδοξίας και θετικότητας, ώστε να μην σε «πνίγουν» οι άσχημες σκέψεις.
Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

Γιατί να επιλέξετε τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη για την ατομική σας συμβουλευτική ψυχοθεραπεία;

Ένας σύμβουλος-ψυχοθεραπευτής με πείρα στο αντικείμενό του μπορεί να γίνει ο κατάλληλος καθρέφτης που χρειάζεσαι για να δεις τις άγνωστες και κρυμμένες πτυχές του εαυτού σου, που δεν μπορείς να αντιληφθείς ή να κατανοήσεις μονάχος σου. Ο συγκεκριμένος ειδικός ψυχικής υγείας μπορεί να σε βοηθήσει να δεις πιο καθαρά τις πιθανές πλάνες σου όσον αφορά στην διαμόρφωση της ιδέας που έχεις για τον εαυτό σου και για τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Επίσης, ο Γρηγόρης Βασιλειάδης είναι σε θέση να σε βοηθήσει να φτιάξεις πιο γερά οικοδομήματα στην ζωή σου, απαλλαγμένα από ναρκισσιστικές διαστρεβλώσεις, αντιπαραγωγικές εμμονές, φοβίες και άχρηστα άγχη. Καταπολεμώντας την ημιμάθεια, την ανευθυνότητα και την ανωριμότητα που χαρακτηρίζουν όλους τους ανθρώπους στα πρώτα στάδια της ψυχικής τους ζωής, μπορείς να ξεπεράσεις και όλα τα προβλήματα που πηγάζουν από αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά.

Ο Δρ. Γρηγόρης Βασιλειάδης έχει την επαγγελματική πείρα και τις ακαδημαϊκές γνώσεις να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις την ψυχική δύναμη που κρύβεις μέσα σου, αναγνωρίζοντας και επουλώνοντας τα υποσυνείδητα τραύματα από την παιδική σου ηλικία, ή από σημαντικά άτομα της προσωπικής σου ζωής. Υιοθετώντας κι εφαρμόζοντας υγιείς, πιο προσαρμοστικούς και λειτουργικούς αμυντικούς μηχανισμούς, θα μπορέσεις να βρεις νόημα στην ζωή σου και να απολαμβάνεις μια σχέση αγάπης, αποδοχής και τρυφερότητας με τον εαυτό σου αλλά και με σημαντικά άτομα γύρω σου.

Διάβασε τα βιβλία ψυχολογίας του Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη τώρα!

Πιο συγκεκριμένα, τα βιβλία «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» και «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι» κατορθώνουν να συνδυάσουν την εμπειρία της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας με θεωρητικές γνώσεις ψυχολογίας, καθώς μέσα από πραγματικά περιστατικά γίνεται σε βάθος συζήτηση και ανάλυση της ανθρώπινης ψυχολογίας και της δυνατότητας της επίτευξης της αυτογνωσίας.

Όλα τα βιβλία με στόχο την αυτογνωσία και την γνωριμία με την πρακτική της ψυχοθεραπείας («Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», «το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι», και το «Πόσο αντέχεις την Αλήθεια;») μπορείς να τα βρεις διαδικτυακά στα καταστήματα μεγάλων βιβλιοπωλείων σε καλές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ψυχοθεραπευτικά βιβλία του Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη μπορείς να βρεις στην σελίδα Τα βιβλία μας.

Επικοινωνία
Το βόλεμα στο «λίγο» στοιχίζει πολύ

Πόσους και πόσους νεαρούς ενήλικες έχω δει [...]

Περισσότερα
Ψυχοθεραπεία και Επιθυμία

Η ψυχοθεραπεία αναλαμβάνει ανθρωπους με λίγη, ή [...]

Περισσότερα
Ψυχοθεραπεία, Επιθυμία και φόβος να γίνω καλά

Τόσα και τόσα χρόνια ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής, έχω [...]

Περισσότερα
Συμβουλευτική ψυχολογία: Οικεία έννοια με άγνωστο περιεχόμενο

Συμβουλευτική ψυχολογία: γνωστή έννοια με άγνωστο περιεχόμενο. [...]

Περισσότερα
Όλα τα άρθρα

Είπαν για εμάς