Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για συμβουλευτική ατομική ψυχοθεραπεία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.

Τα ατομικά ραντεβού και οι συνεδρίες των ομάδων αυτογνωσίας γίνονται από τον Dr Γρηγόρη Βασιλειάδη αποκλειστικά online!

Τι είναι η συμβουλευτική ψυχοθεραπεία;

Η συμβουλευτική συχνά στο μυαλό των ανθρώπων ταυτίζεται με την παροχή συμβουλών από έναν ειδικό ψυχοθεραπευτή. Είναι αυτό όμως η συμβουλευτική; Και αν ναι, πως αυτός ο τρόπος παρέμβασης στις ανθρώπινες σχέσεις πράγματι βοηθάει ψυχολογικά τους ανθρώπους;

 • Η συμβουλευτική είναι μια «τέχνη» που μπορεί να συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη.
 • Είναι μια «τέχνη» ψυχοθεραπείας, ακρόασης, υποστήριξης, και πρόληψης που μπορεί να είναι αποτελεσματική – αν ασκείται με γνώση και συνέπεια – σε ατομικό, οικογενειακό ή κοινωνικό επίπεδο.
 • Μπορεί να βοηθήσει άτομα ή και ομάδες σε θέματα αυτοανάπτυξης, αυτοσυνειδητοποίησης, και αυτογνωσίας , στην αποτελεσματική έκφραση κι επικοινωνία των συναισθημάτων, σκέψεων και βιωμάτων τους, στην εξυγίανση των σχέσεων τους με τους άλλους, στην εκπλήρωση των στόχων τους, στην λύση συγκεκριμένων προβλημάτων τους, καθώς και στην πρόληψη και θεραπεία συγκινησιακών κρίσεων κι εντάσεων ή ακόμη και στην ορθότερη αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων.
 • H συμβουλευτική είναι μια «διαδικασία αλληλεπίδρασης μεταξύ του συμβούλου και των ατόμων που απευθύνονται σ’ αυτόν, η οποία προσεγγίζει κοινωνικά, πολιτισμικά, κοινωνικοοικονομικά και συναισθηματικά θέματα». Ο γενικός στόχος της συμβουλευτικής είναι να «δώσει στα άτομα ευκαιρίες να επεξεργαστούν θέματα που τα απασχολούν με σκοπό να ζήσουν μια, κατά την κρίση τους, πιο ικανοποιητική και πολύπλευρη ζωή, προσωπικά, αλλά και σαν μέλη μίας ευρύτερης κοινωνίας».

Σε ποιούς απευθύνεται η συμβουλευτική;

Στη συμβουλευτική για να πραγματοποιηθούν οι αυτογνωστικοί στόχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες μέθοδοι, θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις οποιασδήποτε κατεύθυνσης. Αρκεί οι προσεγγίσεις αυτές να είναι βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες και να εξασκούνται από άτομα ειδικά εκπαιδευμένα, που σέβονται και τηρούν τους Κανόνες Ηθικής Δεοντολογίας, που εποπτεύονται συστηματικά και δεν αμελούν την επιστημονική τους επιμόρφωση και την προσωπική τους ανάπτυξη. Η συμβουλευτική απευθύνεται σε ενήλικες κάθε κοινωνικής, μορφωτικής κι εκπαιδευτικής βαθμίδας που θέλουν να βρουν λύση & ανακούφιση σε σχεσιακά τους κυρίως προβλήματα.

Ποιά είναι τα οφέλη της συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας;

Οι άνθρωποι σήμερα εμπιστεύονται τον συμβουλευτικό ψυχολόγο, διαβάζουν ψυχολογία, ζητάνε να κάνουν συμβουλευτική, συμμετέχουν σε ομιλίες και σεμινάρια για την συμβουλευτική ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία γιατί θέλουν να ζήσουν ευχάριστα και δημιουργικά. Θέλουν την ευτυχία στη ζωή τους όσο θέλουν και νόημα, ελπίδα, δύναμη, και αυθεντικότητα. Επιθυμούν να ζουν τις συντροφικές τους σχέσεις χωρίς συγκρούσεις, δίχως βάσανα, δίχως απρόοπτα και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η συμβουλευτική μπορεί μεσοπρόθεσμα να σε βοηθήσει να ισχυροποιήσεις:

 • την ικανότητα να αγαπάς τον σύντροφό σου, και σε δύσκολες και σε ευτυχισμένες στιγμές,
 • την ικανότητα να ανέχεσαι την μετάβαση απ΄ τον ρομαντικό έρωτα στην συζυγική αγάπη μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση,
 • την ικανότητα να αγαπάς και να μισείς χωρίς φόβο,
 • την ικανότητα να διατηρείς, από την θέση του γονιού, την ισορροπία ανάμεσα στην απόλυτη εμπλοκή και την φροντιστική αποστασιοποίηση,
 • την ικανότητα να επιδιώκεις την σταθερότητα και την ασφάλεια, και συγχρόνως να είσαι σε θέση να εξερευνάς καινούργια πεδία,
 • την ικανότητα να συμβιβάζεσαι με την απώλεια και να πενθείς με σωστό τρόπο,
 • να μπορείς να αποσυνδέεσαι από τα παιδιά σου, απ’ την εργασιακή απασχόληση, λόγω της εξόδου σου από την εργασία, και τελικά από την ίδια την ζωή,
 • να αποδέχεσαι το αναπόφευκτο των ορίων σου, και τελικά του ίδιου του δικού σου θανάτου,
 • να διατηρείς μια σχετική αισιοδοξία, χωρίς να κατακλύζεσαι από το αίσθημα της απαισιοδοξίας.
Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

Γιατί να επιλέξετε τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη για την ατομική σας συμβουλευτική ψυχοθεραπεία;

Ο έμπειρος σύμβουλος – ψυχοθεραπευτής οφείλει να είναι καθρέφτης του άγνωστου που σε κατοικεί. Ο σύμβουλος – ψυχοθεραπευτής καλείται να βοηθήσει τον θεραπευόμενο να δει ό,τι δεν ξέρει, ή δεν έχει κατανοήσει, για τον εαυτό του, για τις σχέσεις του, για την εσωτερική του ζωή. Όλα τα προβλήματα μας έχουν την αφετηρία τους στο ότι είμαστε ημιμαθείς, ανεύθυνοι κι ανώριμοι.

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης μπορεί να σε βοηθήσει με την πολύπλευρη θεραπευτική του εμπειρία να αποκαλύψεις τις εσωτερικές σου δυνάμεις, να ανακαλύψεις και να επιλύσεις τις ψυχικές σου εκκρεμότητες με την παιδική σου ηλικία και με τα κομβικά πρόσωπα της προσωπικής σου ζωής.

Να αξιοποιήσεις τα ναρκισσιστικά σου τραύματα για να νοηματοδοτήσεις την ζωή σου με έναν τρόπο περισσότερο παραγωγικό, ευχάριστο και αγαπητικό, προς τον εαυτό σου και στα υπόλοιπα σημαντικά πρόσωπα της ζωής σου.

Διαβάστε τα βιβλία για την συμβουλευτική & την ψυχοθεραπεία του Dr Γρηγόρη Βασιλειάδη!

Συγκεκριμένα το «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» και «το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι» είναι δυο αυτογνωστικά βιβλία που αναλύοντας με πραγματικά περιστατικά την ανθρώπινη ψυχολογία του βάθους ανοίγουν δρόμους εμπειρικής ανάγνωσης της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας, που συνδυάζει το βίωμα με την θεωρητική ενημέρωση.

Όλα τα βιβλία μου βαθιάς αυτογνωσίας και εξοικείωσης με την ψυχοθεραπευτικη πρακτική (Το «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», «το Ψυχοθεραπευτικο Ταξίδι», και το «Πόσο αντέχεις την Αλήθεια;», μπορείτε να τα αναζητήσετε στην google και να τα αγοράσετε διαδικτυακά από τις μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων που τα προσφέρουν σε προνομιακές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ψυχοθεραπευτικά βιβλία μου θα βρείτε στην σελίδα:

Τα βιβλία μας

Επικοινωνία
Όλα τα άρθρα