Τα βιβλία που μιλάνε για την ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία χρειάζεται για να αγγίξουν τις ψυχές των ανθρώπων να έχουν ψυχή, να είναι εμπειρικά, και να καταπιάνονται με σαφήνεια με όλες τις αποχρώσεις και τα επίπεδα της συνειδητότητας.

Το βιβλίο με τίτλο: “Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι”, του Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη, ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή είναι μια εμπειρική καταγραφή – μαρτυρία της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας, και της προσωπικής αυτογνωστικής διαδρομής του ψυχοθεραπευτή- συγγραφέα, με ιστορίες, συμβουλές, ερμηνευτικές θεάσεις & παρατηρήσεις σε βάθος ψυχής.

Απευθύνεται τόσο στους ειδικούς του χώρου της ψυχικής υγείας, όσο και στον καθένα αναζητητή της αυθεντικότητας και της αλήθειας, που λαχταρά να ενημερωθεί σχετικά και να γευθεί βιωματικά τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την ψυχή, και την ψυχοθεραπεία.

Σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την αυτογνωστική τους κατάρτιση, την διαδικασία της ψυχοθεραπείας, και την εμβάθυνση σε θέματα του εαυτού, και των διαπροσωπικών τους σχέσεων.

“Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι” αναναλύει σε βάθος θέματα, όπως:

 • Προβληματικές σχέσεις στο ζευγάρι, γονείς & παιδιά: Αιτίες, αποτελέσματα, συμβουλές
 • Ο έρωτας, ο φόβος & η επιθυμία…
 • Η κατάθλιψη, το άγχος, και το νόημα της ζωής
 • Οικογένεια & ψυχική υγεία: Συνεξάρτηση, χειριστικότητα, υπερπροστασία, ενηλικίωση & αμφιθυμία
 • Ο Θυμός, η μοναχικότητα, ο φόβος & οι συντροφικές σχέσεις
 • Τα αιτήματα της ψυχής από την «σκιά» (Τι είναι “σκιά”;)
 • Η αγάπη, η χαρά, και το τραύμα
 • Τα συμπτώματα & η ψυχική υγεία
 • Θεραπεία Ψυχής & Ψυχοθεραπεία: Πως σχετίζονται;
 • Οι στόχοι της ψυχοθεραπείας, η αντίσταση στην ψυχοθεραπεία και το νόημά της…
 • Προσωπικές εξομολογήσεις ενός ψυχοθεραπευτή… και άλλα.

Ένα βιβλίο, επίδοξος οδηγός αυτογνωσίας για όσους αναζητούν τον εαυτό τους στον πυρήνα της ψυχής & στις αυθεντικές σχέσεις με τους άλλους, προκειμένου να βγουν στο φως της προσωπικής επίγνωσης και της υπαρξιακής τους απαρτίωσης.

Ένα πολύτιμο δώρο! Μια ευκαιρία ψυχικής εγρήγορσης, διερεύνησης κι ανάπτυξης για εσάς, και γι’ αυτούς που αγαπάτε.

Που μπορώ να το βρω;

Το βιβλίο «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι», του ψυχολόγου Γρηγόρη Βασιλειάδη μπορείτε να το αποκτήσετε –και διαδικτυακά- με έκπτωση από το βιβλιοπωλείο «Ιανός», από το βιβλιοπωλείο “Πρωτοπορία”, την “Πολιτεία”, το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων “Εν Πλω”, και από όλα τα μεγάλα κι ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Αν δεν μένετε στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, μπορείτε να το ζητήσετε και να το παραγγείλετε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας. Στην περίπτωση που συναντήσετε κάποιο πρόβλημα στην αναζήτηση του βιβλίου, παρακαλώ καλέστε άμεσα τις εκδόσεις, στο τηλ. 2311 27 28 03 (Θεσσαλονίκη), και 2110 12 6900 (Αθήνα). Θα σας το στείλουν άμεσα με αντικαταβολή στο σπίτι σας!

(Περισσότερες λεπτομέρειες συμμετοχής για τα Σεμινάρια και τις Ομιλίες που διοργανώνει ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων “Εν Πλω”, μπορείτε να βρείτε, καλώντας το τηλέφωνο 211.11.98.900-1, και: εδώ

Το βιβλίο “Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι” διατίθεται κανονικά και στην Κύπρο, απ’ την αλυσίδα βιβλιοπωλείων “Μαυρομάτης” (6 υποκαταστήματα σ’ όλη την Κύπρο)

Με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο μου, μιλώ με τον συνεργάτη του pemtousia.gr σχετικά με την θεραπεία της ψυχής, για τους λόγους που έγραψα αυτό το βιβλίο, για τα ασυνείδητα αιτήματα, και τις ανάγκες της ψυχής, για την “περσόνα” και την “σκιά”, καιγια πως όλα αυτά συνδέονται με την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και την ανακαίνιση του ανθρώπου.

Παρακολουθήστε εδώ το α΄μέρος της συνέντευξης:

http://bitly.com/1xaAIR9

Παρακολουθήστε εδώ το β΄μέρος της συνέντευξης:

http://bitly.com/14bf5W5

Όταν το διαβάσετε το βιβλίο, θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου στο [email protected] για να μου πείτε τις εντυπώσεις σας.

Επίσης, μπορείτε να γράψετε τις εντυπώσεις σας στην σελίδα: https://www.facebook.com/topsychotherapeftikotaksidi?ref=hl

“Πόσο αντέχεις την αλήθεια; ”, από τις εκδόσεις «Εν Πλω».

Ένα νέο βιβλίο αυτογνωσίας για όσους, δεν διστάζουν, αλλά διεκδικούν τις αληθινές συναντήσεις με τον εσωτερικό τους πυρήνα.

Για όσους δεν παύουν να αναζητούν μέσα τους την αλήθεια!

Ένα ανθολόγιο ψυχοπνευματικής θεραπευτικής & καθοδήγησης για όσους έχουν την ανάγκη να κοιταχτούν γυμνοί στον εσωτερικό τους καθρέφτη.

Για όσους, μπερδεμένοι στην δύνη των παρεξηγήσεων και φαινομενικών αντιφάσεων ανάμεσα στην ψυχολογία και την πνευματικότητα, θέλουν να ξεκαθαρίσουν την ήρα από το στάρι. Να βάλουν στην θέση των ενοχικών αδιεξόδων τον μόνο αδιάψευστο οδηγό προς την αλήθεια: την σύνδεση της ψυχής με την καθαρή επιθυμία.

Ένα βιβλίο που τα λέει “έξω απ’ τα δόντια” και μέσα απ’ την καρδιά.

Για όσους ψάχνουν να συναντήσουν κάτω από την επιφάνεια της πολικότητας και του διχασμού, το υπαρξιακό και ψυχικό βάθος που ενώνει τα αντίθετα, και συνδέει της αντιθέσεις.

Διαβάστε και διαδώστε αυτό το βιβλίο! Για να κυοφορήσουν και άλλοι τον σπόρο του.

Για να αυγατίσει ο σπόρος στο εύφορο και διψασμένο χώμα των ζωντανών ψυχών! Όλων εκείνων που θέλουν να είναι εραστές της αλήθειας!

Που μπορείτε να το βρείτε;

Στις εκδόσεις «Εν Πλω», στο βιβλιοπωλείο «Πολιτεία», στην αλυσίδα «Ιανός», στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία», στην αλυσίδα «Public», και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Η παρουσίαση του αυτογνωστικού βιβλίου στην Κόρινθο!

Στο παρακάτω link μπορείτε να την παρακολουθήσετε!:

https://www.youtube.com/watch?v=FjZLacmbkJU&feature=youtu.be

Σχόλια αναγνωστών

«Μόλις τέλειωσα την ανάγνωση του βιβλίου «το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι», του Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη… [Μου πήρε αρκετό χρόνο αφού το κάθε κεφάλαιό του (όλα μικρά και συνοπτικά) γύρναγε στο μυαλό μου για μέρες καθώς με παρατηρούσα… ]

Ένα βιβλίο ανατομίας του ανθρώπινου ψυχισμού, γραμμένο με στοργή και συμπόνια από έναν επιστήμονα που τοποθέτησε τον εαυτό στην ίδια όχθη με τον αναγνώστη-θεραπευόμενο: δηλαδή με τον καθένα μας που είτε καμουφλάρει τους πόνους του είτε τους διαπομπεύει και τους κάνει όργανο χειραγώγησης των άλλων προς κάθε «όφελος» του, ως νομίζει.

Μου έμοιασαν οι σελίδες του βιβλίου να είναι διάφανες:

να καθρεφτίζουν τόσο το μπροστινό όσο και το … πίσω μέρος του μυαλού μου: την καθημερινή, συνηθισμένη μου μορφή που έχω για … ταυτότητα μου, αλλά και την αθέατη πλευρά μου που συνέχεια στέλνω στο …πυρ το εξώτερο!

Δε με αποπαίρνει, αλλά και δε μου χαϊδεύει τ’ αυτιά! Λέει τα σύκα-σύκα! Δε δογματίζει, δεν περιορίζει τον εσωτερικό μας κόσμο.

Δεν αρνιέται την προσωπική μας άβυσσο αλλά ούτε τις απεριόριστες εγγενείς μας δυνάμεις που οδηγούν στην όντως Ζωή κι Αλήθεια!

Εύγε στον συγγραφέα!! (πάντως, μου υποσχέθηκα ότι με την πρώτη ευκαιρία θα το ξαναδιαβάσω… )».

Σ. Ξ. (Αίγινα)

“…Εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια έπασχα από reader’s block.

Δεν είχα καταφέρει να ολοκληρώσω την ανάγνωση ούτε ενός βιβλίου. Και είχα ξεκινήσει πολλά. Όλα τα άφηνα στη μέση. Το πρώτο λοιπόν που ολοκλήρωσα μετά από τόσο καιρό ήταν “Το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι” του Γρηγόρη Βασιλειάδη…

Δεν ξέρω αν υπεύθυνα είναι, τα θέματα του βιβλίου, τα μικρά κεφάλαια ή κάτι άλλο, πάντως και μόνο που το ολοκλήρωσα ήταν μια θετική εξέλιξη για μένα – θεραπευτική ίσως, γιατί αμέσως μετά ολοκλήρωσα και ένα ακόμα βιβλίο που είχα αφήσει στη μέση.

Δε θα σας πω αν ήταν καλό βιβλίο ή όχι, αυτό εξ άλλου το θεωρώ υποκειμενικό, απλά ένιωσα την ανάγκη να αναφέρω δημόσια το συγγραφέα, που έστω και από απόσταση με “ξεμπλόκαρε” …αναγνωστικά…”

(E. M. Θεσσαλονίκη)

Ένας φίλος απ’ το fb μου έγραψε: «Το βιβλίο σας «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι» έγινε ο λόγος να σας μισήσω θανάσιμα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς…».

«Πως με ευχαριστείτε και με μισείτε ταυτόχρονα…;!», αναρωτήθηκα.

«…Το βιβλίο, από τα πολλά της ψυχολογίας που έχω διαβάσει, είναι μακράν το καλύτερο, ευκολοδιάβαστο, και με σφαλιάρες, πολλές σφαλιάρες μου ρίξατε και ξύπνησα και πόνεσα και έκλαψα . Σας ευλογώ αλήθεια που με ξεσκεπάσατε…».

“…Κάποια βιβλία τα ονομάζω ” ζωντανά βιβλία ” με την έννοια ότι αποκτώ σχέση μαζί τους με διάρκεια , μέσα στην οποία διαπραγματεύομαι επαναδιαπραγματεύομαι , βρίσκω , θέτω ,παίρνω , δίνω , γεύομαι , ηρεμώ ,ελπίζω …. Αυτή η σχέση δημιουργήθηκε και με το δικό σας βιβλίο που ακόμα δεν το έχω ολοκληρώσει … Σας εύχομαι τα καλύτερα.. !!…”

(Α. Θεσσαλονίκη).

“Ευχαριστώ , Γρηγόρη, για την τιμή! Ήδη έχω αρχίσει να το διαβάζω…Πάντα , ξέρεις, μου αρέσει να διαβάζω μ’ ένα μολύβι ( όχι στυλό )στο χέρι….Με το βιβλίο σου ,δεν προλαβαίνω να υπογραμμίζω και να σημειώνω…. Ξαναμαθητεύω κοντά σου όπως τότε….Εύχομαι να έχεις υγεία , φώτιση και δύναμη καθώς θα εργάζεσαι για τον κάθε συνάνθρωπο που θα καταφεύγει στην επιστημονική και καρδιακή σχέση μαζί σου ! Σε περιμένουμε στην πόλη μας…!”

(Χρ. Θεσσαλονίκη).

“Τα καταφέρατε να μας αφυπνίσετε!… Συγχαρητήρια είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει και πραγματικά μας προτρέπει να ξυπνήσουμε. Ευχαριστούμε….”.

(Θ. Αθήνα)

“…Η βιβλιογραφία που έχω ανατρέξει κατά καιρούς με βοήθησε αλλά το βιβλίο σας είναι το “κάτι άλλο”.

Δίνετε μια πνευματικότητα στις αναλύσεις σας, και κάθε παράγραφος είναι ένα διαμάντι.

Χαίρομαι που σας βρήκα στο δρόμο μου, στο Γολγοθά μου…”

Ε.Χ. Θεσσαλονίκη

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

  Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά


  Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.