Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για ατομική ψυχανάλυση με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.

Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες τόσο η ατομική όσο και η ομαδική αυτογνωστική διαδικασία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη πραγματοποιούνται αποκλειστικά online (μέσω Skype).

Τι είναι η ψυχανάλυση;

Η ψυχανάλυση καλείται να εστιάσει στο ψυχικό τραύμα του ανθρώπου, στο ψυχικό άλυτο ζήτημα που κάνει την ζωή του περίπλοκη, δυσφορική και αναποτελεσματική.

Μέσα από την ψυχανάλυση, μπορεί κανείς να επιστρέφει ελεγχόμενα και από το ασφαλές έδαφος της ψυχαναλυτικής σχέσης για να επαναβιώσει την τραυματική εμπειρία, η οποία δεν είναι πράγματι παρελθούσα, αφού, αν και υπάρχει στο ασυνείδητο, δεν ενσωματώθηκε ολοκληρωτικά από το εγώ.

Για να γίνει λοιπόν το τραύμα κυριολεκτικά «παρελθόν» (να το αφήσει δηλαδή κανείς πίσω με την βοήθεια του ψυχαναλυτή) χρειάζεται πρώτα να βιωθεί από μια συνεκτική προσωπικότητα, να γίνει αντικείμενο πένθους και να ενσωματωθεί αυτή τη φορά όχι ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία ανασυγκρότησης και ωρίμανσης, στην αναπτυσσόμενη και διευρυνόμενη ψυχική πραγματικότητα του ατόμου.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στο πλαίσιο της αναπτυσσόμενης μεταβιβαστικής σχέσης ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον ψυχαναλυτή του, μέσα στο πλαίσιο της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας. Σ’ αυτήν την σχέση εμπιστοσύνης μπορεί να αναβιώσει την πρώιμη τραυματική σχέση ή εμπειρία, με περισσότερη ασφάλεια, και να επανερμηνευθεί αποκτώντας καινούριο νόημα εντός των διαστάσεων της ενήλικης κατανόησης.

Κατ’ αυτόν μόνο τον τρόπο δύναται να ξεπεραστεί η εξαρτητική ανάγκη προσκόλλησης σε «τραύματα» του «παρελθόντος». Η ψυχανάλυση δεν εστιάζει στο παρουσιαζόμενο σύμπτωμα, αλλά στις ασυνείδητες συγκρούσεις. Μια επιτυχημένη ψυχανάλυση πρέπει να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες, όπου αυτές οι απωθημένες συγκρούσεις μπορούν να βιωθούν συνειδητά, έτσι ώστε να ελεγχθούν και να τροποποιηθούν. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, οι ψυχαναλυτές χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές, δύο εκ των οποίων είναι η ερμηνεία των ονείρων και ο ελεύθερος συνειρμός.

Η ψυχανάλυση μπορεί να γίνει και online από τον χώρο σας. Συμπληρώστε την φόρμα στο τέλος της σελίδας και ένας online ψυχολόγος θα είναι σύντομα στη διαθεσή σας.

Σε ποιούς απευθύνεται η ψυχανάλυση;

Η ψυχανάλυση απευθύνεται σε μορφωμένους και καλλιεργημένους ενήλικες που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και πιο ώριμοι ψυχικά. Κατανοώντας οι ασθενείς τις παλιές συγκρούσεις τους και αναγνωρίζοντας ότι τα άγχη δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, μπορούν να προχωρήσουν σε πληρέστερη ικανοποίηση των επιθυμιών τους εντός των ορίων της πραγματικότητας και με γνώμονα τις προσωπικές τους ηθικές πεποιθήσεις.

Ο άνθρωπος που επιβίωσε από κάποια ψυχοτραυματική κατάσταση για να επανέλθει και να αποκατασταθεί ψυχικά χρειάζεται να ενδυναμωθεί και ανακτήσει την ικανότητα του να συνδέεται ξανά λειτουργικά με τους άλλους.

Όπως οι δυνάμεις τους πληγήκαν κι αποδομήθηκαν μέσα σε μια σχέση του παρελθόντος, χρειάζεται πάλι να αποκατασταθούν και να αναδομηθούν μέσα σε νέες, πιο λειτουργικές αυτήν τη φορά σχέσεις.

Όμως οι τραυματισμένοι άνθρωποι συχνά διστάζουν να ζητήσουν οποιουδήποτε είδους βοήθεια. Οι ίδιοι άνθρωποι αποφεύγουν και την ψυχανάλυση. Μόνο στον βαθμό που παρουσιάζουν οργανικά (νευρολογικά, γαστρεντερικά ,κ.α.) συμπτώματα ή αυτοάνοσες ασθένειες (νοσήματα όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn, η ψωρίαση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα), καταφεύγουν στον ειδικό ψυχαναλυτή για να ζητήσουν θεραπεία.

Εκείνος που αντεπεξήλθε και επέζησε από δύσκολες συνθήκες χρειάζεται πρωτίστως να αναλάβει ο ίδιος την αποκλειστική ευθύνη της θεραπευτικής αποκατάστασής του. Οι κοντινοί του άνθρωποι μπορούν να του προσφέρουν υποστήριξη, συμβουλές, φροντίδα, τρυφερότητα, αλλά όχι και θεραπεία! Το ίδιο πρέπει να λαμβάνει υπόψη και ο ψυχαναλυτής του.

Ποιά είναι τα οφέλη της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας;

Ο ψυχαναλυτής καλείται να βοηθήσει τους αναλυόμενους:

 • Να ανακαλύψουν σταδιακά τα αληθινά τους συναισθήματα και τις απωθημένες τους ψυχικές συγκρούσεις
 • Να κατανοήσουν την αξία των συναισθημάτων και να μάθουν να τα αξιοποιούν στη ζωή τους. (Κάθε συναίσθημα αποτελεί κινητήρια δύναμη που μας ωθεί στην ικανοποίηση των βασικών μας αναγκών. Παραδείγματος χάριν, ο φόβος μας ωθεί στο να προφυλαχθούμε, ο θυμός στην διεκδίκηση και την υπεράσπιση του εαυτού μας, και η θλίψη μας ωθεί στο να θρηνήσουμε ό,τι είναι να αποχωριστούμε, και να ανακουφιστούμε από την εσωτερική μας ένταση).
 • Να μάθουν να λένε σωστά «όχι» ώστε να είναι αργότερα σε θέση να αρθρώνουν ολόψυχα “ναι” στην διαπροσωπική τους ζωή.
 • Να αναπτύξουν σταδιακά μια σχέση εσωτερικής ασφάλειας κι επικοινωνίας με τον εαυτό τους, να αποδεχτούν ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ικανοποίησης εκτός από το να έχεις τους άλλους ευχαριστημένους, να απολαμβάνουν τη μοναχικότητα και να μην την αντιμετωπίζουν ως εσωτερική απειλή.
 • Να αποδεχτούν τα δύσκολα συναισθήματα του τραυματισμένου εσωτερικού τους παιδιού (φόβος, θυμός, εγκατάλειψη, κρυμμένη επιθετικότητα, απωθημένη σεξουαλικότητα) και την ευθύνη της διαχείρισης τους από μια πιο ενήλικη κι ώριμη θέση.
 • Να κατανοήσουν ότι μόνο στον βαθμό που αποκτούν σαφή και ισχυρή αίσθηση ταυτότητας κι αξίας μπορούν να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από σαφή, ευδιάκριτα όρια, βιώσιμα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ψυχανάλυση - Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής Ψυχανάλυση

Γιατί να επιλέξετε τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη για την δική σας ψυχανάλυση;

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης θα σας βοηθήσει με την πολύπλευρη θεραπευτική του εμπειρία και εκπαίδευση να ανακαλύψετε τις βαθιές εσωτερικές σας δυνάμεις, τα κομβικά εσωτερικά σας σημεία μέσω των οποίων θα είστε σε θέση να επικοινωνείτε, να ανασυγκροτήστε, και να ταχτοποιείτε καλύτερα τις προβληματικές σας σχέσεις με τις εσωτερικές σας πτυχές, και με τους άλλους. Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι από τους στοχους της ψυχαναλυτικής θεραπείας που εφαρμόζει ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης είναι:

 • Η σύνδεση των τριών διαστάσεων του χρόνου (παρελθόν- παρόν- μέλλον) σε μία επαρκώς νοηματοδοτημένη ενότητα.
 • Η υπέρβαση των περιορισμών της λογικής μέσω της χρήσης του λόγου.
 • Η συμπερίληψη και ενοποίηση κάθε βιώματος στον υπαρκτικό ενεργειακό χώρο της καρδιάς.
 • Η αξιοποίηση της ναρκισσιστικής απώλειας/ τραύματος για την πληρέστερη νοηματοδότηση της ζωής.
 • Η αξιοποίηση των διαπροσωπικών δυσκολιών για να ανασυρθεί η ψυχική σκιά και να ζωογονηθεί ο εαυτός από την χρησιμοποίηση της ενέργειας που η ατομική και η συλλογική σκιά ενέχει.

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης ασκεί το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή στον ιδιωτικό τομέα για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Είναι εισηγητής Σεμιναρίων σε πολλούς δημόσιους, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς & κλινικούς φορείς ψυχικής υγείας. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας. Προσφέρει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσω skype σε ανθρώπους που ζουν μακριά από την Αθήνα, σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Επικοινωνήστε στο mail του ([email protected]) για περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε τα βιβλία για την ψυχοθεραπεία & την ψυχανάλυση του Dr Γρηγορη Βασιλειάδη!

Συγκεκριμένα το «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» και «το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι» είναι δυο αυτογνωστικά βιβλία που αναλύοντας με πραγματικά περιστατικά την ανθρώπινη ψυχολογία του βάθους ανοίγουν δρόμους εμπειρικής ανάγνωσης της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας, που συνδυάζει το βίωμα με την θεωρητική ενημέρωση.

Όλα τα βιβλία μου βαθιάς αυτογνωσίας και εξοικείωσης με την ψυχοθεραπευτικη πρακτική (Το  «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», «το Ψυχοθεραπευτικο Ταξίδι», και το «Πόσο αντέχεις την Αλήθεια;», μπορείτε να τα αναζητήσετε στην google και να τα αγοράσετε διαδικτυακά από τις μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων που τα προσφέρουν σε προνομιακές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ψυχοθεραπευτικά βιβλία μου θα βρείτε στην σελίδα:

Τα βιβλία μας

Επικοινωνία

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

  Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά

  Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.

  Η Online Ψυχοθεραπεία δε διαφέρει σε θέματα διεξαγωγής και κανονισμών από μια συνεδρία διά ζώσης. Ο ψυχολόγος θα ακούσει με πολλή προσοχή τις σκέψεις, τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του θεραπευόμενου, ώστε να είναι σε θέση να τον συμβουλεύσει και να τον βοηθήσει να φτάσει στην αυτογνωσία μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία του. Όλα αυτά γίνονται με μορφή συζήτησης που εγγυάται ότι καμία πληροφορία δε θα διαρρεύσει παραέξω. Πιο συγκεκριμένα, η αποκάλυψη ακόμα και του πιο μικρού κομματιού συζήτησης που είχε ένας ψυχολόγος με έναν συγκεκριμένο πελάτη σε τρίτους αποτελεί παραβίαση της ηθικής και της δεοντολογίας του συγκεκριμένου κλάδου υγείας. Ο ψυχολόγος έχει δικαίωμα να σπάσει το απόρρητο που τον δεσμεύει μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει βάσιμη υποψία να αποτελεί ο θεραπευόμενος κίνδυνο για τους γύρω του, οικείους ή μη, ή τον ίδιο του τον εαυτό.

  Το International Society for Mental Health Online (ISMHO) υποστηρίζει την παροχή ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών ηλεκτρονικά.

  Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν online συνεδρίες ψυχοθεραπείας έχουν ορισμένες υποχρεώσεις:

  • Πρέπει να αφιερώσουν χρόνο στην προσεκτική ανάγνωση χρήσιμων πληροφοριών σχετικά με τη διεξαγωγή, τα θετικά αποτελέσματα αλλά και τους κινδύνους τέτοιων συνεδριών, που πραγματοποιούνται είτε από κοντά είτε από απόσταση.
  • Θα πρέπει επίσης να μελετήσουν τη δουλειά, τον τρόπο και το ύφος του ψυχολόγου, ώστε να διαπιστώσουν αν πρόκειται για ένα άτομο με το οποίο θα νιώθουν άνετα να ξεκινήσουν ένα τέτοιο ψυχικό ταξίδι.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι ο ψυχολόγος δε φέρει ευθύνη αν: 1) ο πελάτης αποκαλύψει θέματα και λόγια που συζητήθηκαν σε κάποια συνεδρία τους, 2) ο πελάτης ή ο θεραπευτής πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο, 3) κατά λάθος σταλούν emails σε λάθος ηλεκτρονικές διευθύνσεις, και 4) ο θεραπευόμενος λέει ψέματα.
  • Είναι υψίστης σημασίας να μιλούν ειλικρινά και να μοιράζονται τις αληθινές σκέψεις τους με τον ειδικό ψυχικής υγείας.
  • Αν έχουν θέσει κάποιον πληρεξούσιο, θα πρέπει να προσκομίσουν ταχυδρομικώς την ταυτότητα του συγκεκριμένου ατόμου πριν την έναρξη των συνεδριών.
  • Αν εμφανίζουν εξαιρετικά σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, όπως αυτοκτονικές τάσεις, η διαδικτυακή συμβουλευτική δεν επαρκεί ως μέθοδος θεραπείας.

  Οι διαδικτυακές συνεδρίες πραγματοποιούνται μέσω του προγράμματος Skype. Επιλέχθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, γιατί είναι εξαιρετικά εύκολο στο κατέβασμα και τη χρήση και οι εκατομμύρια χρήστες του είναι ευχαριστημένοι με την ποιότητα των κλήσεων που πραγματοποιούν μέσω αυτού. Και φυσικά, είναι εντελώς δωρεάν!

  Μόλις κατεβάσετε το πρόγραμμα αυτό στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να φτιάξετε έναν λογαριασμό. Για αυτόν θα χρειαστείτε απλά ένα email και έναν κωδικό. Μόλις ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, είστε πανέτοιμοι να κάνετε βιντεοκλήσεις με εμένα αλλά και με αγαπημένους σας ανθρώπους σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται.

  >Κατεβάστε το Skype από την ιστοσελίδα www.skype.com/en/

  Η εγκατάσταση του Skype στον υπολογιστή σας είναι εξαιρετικά εύκολη διαδικασία, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα που σας ζητά το ίδιο το πρόγραμμα.

  1. Μπείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο www.skype.com/en/get-skype/ και κατεβάστε το Skype στο κινητό ή τον υπολογιστή σας.
  2. Πατήστε το κουμπί που γράφει «Install» ή «Εγκατάσταση», και διαβάστε τις οδηγίες που εμφανίζονται.
  3. Δημιουργήστε τον προσωπικό λογαριασμό σας στο Skype, παρέχοντας το όνομά σας, το email σας, και έναν κωδικό.

  Όταν θα χρησιμοποιήσετε το Skype για πρώτη φορά, θα σας ζητήσει ένα Skype Name, δηλαδή το όνομα-ψευδώνυμο που θα έχετε στο πρόγραμμα αυτό, και τον κωδικό σας. Θα πρέπει να συμπληρώσετε και τα δύο αυτά στοιχεία, για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και επομένως στο πρόγραμμα. Ένα Skype Name πρέπει να έχει μίνιμουμ 6 χαρακτήρες και να είναι μοναδικό.

  Πώς να καλέσετε κάποιον σε βιντεοκλήση μέσω του προγράμματος Skype;

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα Skype
  2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Αν είστε ήδη αυτόματα συνδεδεμένοι, δε θα σας ζητηθεί να γράψετε το Skype Name και τον κωδικό σας
  3. Βρείτε τη λίστα με τις επαφές σας. Αν δεν είναι εκεί το άτομο που θέλετε να καλέσετε, πατήστε στην «Αναζήτηση» το Skype Name του ανθρώπου που ψάχνετε
  4. Μόλις εμφανιστεί ο επιθυμητός λογαριασμός, κάντε διπλό κλικ πάνω του και πατήστε «Προσθήκη στις επαφές»
  5. Τρόποι για να επικοινωνήσετε με κλήση ή βίντεο με έναν φίλο σας στο Skype:
   • Βρείτε το άτομο που σας ενδιαφέρει στον κατάλογο επαφών σας. Πηγαίνοντας το ποντίκι σας πάνω του, πατήστε το εικονίδιο της κάμερας, αν θέλετε να κάνετε βιντεοκλήση, ή του τηλεφώνου, για μια κανονική κλήση
   • Αν πατήσετε μία φορά πάνω στην εικόνα του ανθρώπου που θέλετε να καλέσετε, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας. Πάνω δεξιά θα βρείτε τα εικονίδια για βιντεοκλήση και τηλέφωνο. Στο κάτω μέρος μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα και να το στείλετε.
  6. Όταν κάποιος καλεί εσάς μέσω Skype, το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» και θα ακούγεται από τον υπολογιστή σας ο χαρακτηριστικός ήχος κλήσης του προγράμματος μέχρι να δεχτείτε την κλήση, να την απορρίψετε ή να σταματήσει το άλλο άτομο να σας καλεί.
  7. Μόλις κλικάρετε το κουμπί της αποδοχής, θα ξεκινήσει η κλήση σας με τον συγκεκριμένο χρήστη. Η διάρκεια της κλήσης φαίνεται και στους δυο.
  8. Πατώντας την επιλογή «Κλείσιμο», μπορείτε να τερματίσετε την κλήση οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.

  Οι πληρωμές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Θα σας δοθεί ο αριθμός λογαριασμού της Τράπεζας Πειραιώς, όπου αναμένεται να καταθέσετε το συμφωνηθέν ποσό, ύστερα από εκδήλωση ενδιαφέροντος για online ψυχοθεραπεία στο [email protected]. Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσετε το όνομά σας στο πεδίο δικαιολογίας κατά την κατάθεση. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία αυτή επιτυχώς, καλείστε να μας ενημερώσετε με ένα μήνυμα στη διεύθυνση [email protected].

  Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο εξωτερικό θα πρέπει να έχουν καταθέσει το ποσό πληρωμής 5 με 6 ημέρες πριν την προγραμματισμένη online συνεδρία. Όσοι διαμένουν στην Ελλάδα έχουν περιθώριο μέχρι και 3 ημέρες πριν τη συνεδρία τους, για να ολοκληρώσουν την πληρωμή.

  Είπαν για εμάς