Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για ατομική ψυχανάλυση με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.

Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες τόσο η ατομική όσο και η ομαδική αυτογνωστική διαδικασία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη πραγματοποιούνται αποκλειστικά online (μέσω Skype).

Τι είναι η ψυχανάλυση;

Η ψυχανάλυση καλείται να εστιάσει στο ψυχικό τραύμα του ανθρώπου, στο ψυχικό άλυτο ζήτημα που κάνει την ζωή του περίπλοκη, δυσφορική και αναποτελεσματική.

Μέσα από την ψυχανάλυση, μπορεί κανείς να επιστρέφει ελεγχόμενα και από το ασφαλές έδαφος της ψυχαναλυτικής σχέσης για να επαναβιώσει την τραυματική εμπειρία, η οποία δεν είναι πράγματι παρελθούσα, αφού, αν και υπάρχει στο ασυνείδητο, δεν ενσωματώθηκε ολοκληρωτικά από το εγώ.

Για να γίνει λοιπόν το τραύμα κυριολεκτικά «παρελθόν» (να το αφήσει δηλαδή κανείς πίσω με την βοήθεια του ψυχαναλυτή) χρειάζεται πρώτα να βιωθεί από μια συνεκτική προσωπικότητα, να γίνει αντικείμενο πένθους και να ενσωματωθεί αυτή τη φορά όχι ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία ανασυγκρότησης και ωρίμανσης, στην αναπτυσσόμενη και διευρυνόμενη ψυχική πραγματικότητα του ατόμου.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στο πλαίσιο της αναπτυσσόμενης μεταβιβαστικής σχέσης ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον ψυχαναλυτή του, μέσα στο πλαίσιο της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας. Σ’ αυτήν την σχέση εμπιστοσύνης μπορεί να αναβιώσει την πρώιμη τραυματική σχέση ή εμπειρία, με περισσότερη ασφάλεια, και να επανερμηνευθεί αποκτώντας καινούριο νόημα εντός των διαστάσεων της ενήλικης κατανόησης.

Κατ’ αυτόν μόνο τον τρόπο δύναται να ξεπεραστεί η εξαρτητική ανάγκη προσκόλλησης σε «τραύματα» του «παρελθόντος». Η ψυχανάλυση δεν εστιάζει στο παρουσιαζόμενο σύμπτωμα, αλλά στις ασυνείδητες συγκρούσεις. Μια επιτυχημένη ψυχανάλυση πρέπει να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες, όπου αυτές οι απωθημένες συγκρούσεις μπορούν να βιωθούν συνειδητά, έτσι ώστε να ελεγχθούν και να τροποποιηθούν. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, οι ψυχαναλυτές χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές, δύο εκ των οποίων είναι η ερμηνεία των ονείρων και ο ελεύθερος συνειρμός.

Σε ποιούς απευθύνεται η ψυχανάλυση;

Η ψυχανάλυση απευθύνεται σε μορφωμένους και καλλιεργημένους ενήλικες που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και πιο ώριμοι ψυχικά. Κατανοώντας οι ασθενείς τις παλιές συγκρούσεις τους και αναγνωρίζοντας ότι τα άγχη δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, μπορούν να προχωρήσουν σε πληρέστερη ικανοποίηση των επιθυμιών τους εντός των ορίων της πραγματικότητας και με γνώμονα τις προσωπικές τους ηθικές πεποιθήσεις.

Ο άνθρωπος που επιβίωσε από κάποια ψυχοτραυματική κατάσταση για να επανέλθει και να αποκατασταθεί ψυχικά χρειάζεται να ενδυναμωθεί και ανακτήσει την ικανότητα του να συνδέεται ξανά λειτουργικά με τους άλλους.

Όπως οι δυνάμεις τους πληγήκαν κι αποδομήθηκαν μέσα σε μια σχέση του παρελθόντος, χρειάζεται πάλι να αποκατασταθούν και να αναδομηθούν μέσα σε νέες, πιο λειτουργικές αυτήν τη φορά σχέσεις.

Όμως οι τραυματισμένοι άνθρωποι συχνά διστάζουν να ζητήσουν οποιουδήποτε είδους βοήθεια. Οι ίδιοι άνθρωποι αποφεύγουν και την ψυχανάλυση. Μόνο στον βαθμό που παρουσιάζουν οργανικά (νευρολογικά, γαστρεντερικά ,κ.α.) συμπτώματα ή αυτοάνοσες ασθένειες (νοσήματα όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn, η ψωρίαση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα), καταφεύγουν στον ειδικό ψυχαναλυτή για να ζητήσουν θεραπεία.

Εκείνος που αντεπεξήλθε και επέζησε από δύσκολες συνθήκες χρειάζεται πρωτίστως να αναλάβει ο ίδιος την αποκλειστική ευθύνη της θεραπευτικής αποκατάστασής του. Οι κοντινοί του άνθρωποι μπορούν να του προσφέρουν υποστήριξη, συμβουλές, φροντίδα, τρυφερότητα, αλλά όχι και θεραπεία! Το ίδιο πρέπει να λαμβάνει υπόψη και ο ψυχαναλυτής του.

Ποιά είναι τα οφέλη της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας;

Ο ψυχαναλυτής καλείται να βοηθήσει τους αναλυόμενους:

 • Να ανακαλύψουν σταδιακά τα αληθινά τους συναισθήματα και τις απωθημένες τους ψυχικές συγκρούσεις
 • Να κατανοήσουν την αξία των συναισθημάτων και να μάθουν να τα αξιοποιούν στη ζωή τους. (Κάθε συναίσθημα αποτελεί κινητήρια δύναμη που μας ωθεί στην ικανοποίηση των βασικών μας αναγκών. Παραδείγματος χάριν, ο φόβος μας ωθεί στο να προφυλαχθούμε, ο θυμός στην διεκδίκηση και την υπεράσπιση του εαυτού μας, και η θλίψη μας ωθεί στο να θρηνήσουμε ό,τι είναι να αποχωριστούμε, και να ανακουφιστούμε από την εσωτερική μας ένταση).
 • Να μάθουν να λένε σωστά «όχι» ώστε να είναι αργότερα σε θέση να αρθρώνουν ολόψυχα “ναι” στην διαπροσωπική τους ζωή.
 • Να αναπτύξουν σταδιακά μια σχέση εσωτερικής ασφάλειας κι επικοινωνίας με τον εαυτό τους, να αποδεχτούν ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ικανοποίησης εκτός από το να έχεις τους άλλους ευχαριστημένους, να απολαμβάνουν τη μοναχικότητα και να μην την αντιμετωπίζουν ως εσωτερική απειλή.
 • Να αποδεχτούν τα δύσκολα συναισθήματα του τραυματισμένου εσωτερικού τους παιδιού (φόβος, θυμός, εγκατάλειψη, κρυμμένη επιθετικότητα, απωθημένη σεξουαλικότητα) και την ευθύνη της διαχείρισης τους από μια πιο ενήλικη κι ώριμη θέση.
 • Να κατανοήσουν ότι μόνο στον βαθμό που αποκτούν σαφή και ισχυρή αίσθηση ταυτότητας κι αξίας μπορούν να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από σαφή, ευδιάκριτα όρια, βιώσιμα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ψυχανάλυση - Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής Ψυχανάλυση

Γιατί να επιλέξετε τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη για την δική σας ψυχανάλυση;

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης θα σας βοηθήσει με την πολύπλευρη θεραπευτική του εμπειρία και εκπαίδευση να ανακαλύψετε τις βαθιές εσωτερικές σας δυνάμεις, τα κομβικά εσωτερικά σας σημεία μέσω των οποίων θα είστε σε θέση να επικοινωνείτε, να ανασυγκροτήστε, και να ταχτοποιείτε καλύτερα τις προβληματικές σας σχέσεις με τις εσωτερικές σας πτυχές, και με τους άλλους. Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι από τους στοχους της ψυχαναλυτικής θεραπείας που εφαρμόζει ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης είναι:

 • Η σύνδεση των τριών διαστάσεων του χρόνου (παρελθόν- παρόν- μέλλον) σε μία επαρκώς νοηματοδοτημένη ενότητα.
 • Η υπέρβαση των περιορισμών της λογικής μέσω της χρήσης του λόγου.
 • Η συμπερίληψη και ενοποίηση κάθε βιώματος στον υπαρκτικό ενεργειακό χώρο της καρδιάς.
 • Η αξιοποίηση της ναρκισσιστικής απώλειας/ τραύματος για την πληρέστερη νοηματοδότηση της ζωής.
 • Η αξιοποίηση των διαπροσωπικών δυσκολιών για να ανασυρθεί η ψυχική σκιά και να ζωογονηθεί ο εαυτός από την χρησιμοποίηση της ενέργειας που η ατομική και η συλλογική σκιά ενέχει.

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης ασκεί το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή στον ιδιωτικό τομέα για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Είναι εισηγητής Σεμιναρίων σε πολλούς δημόσιους, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς & κλινικούς φορείς ψυχικής υγείας. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας. Προσφέρει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσω skype σε ανθρώπους που ζουν μακριά από την Αθήνα, σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Επικοινωνήστε στο mail του ([email protected]) για περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε τα βιβλία για την ψυχοθεραπεία & την ψυχανάλυση του Dr Γρηγορη Βασιλειάδη!

Συγκεκριμένα το «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» και «το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι» είναι δυο αυτογνωστικά βιβλία που αναλύοντας με πραγματικά περιστατικά την ανθρώπινη ψυχολογία του βάθους ανοίγουν δρόμους εμπειρικής ανάγνωσης της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας, που συνδυάζει το βίωμα με την θεωρητική ενημέρωση.

Όλα τα βιβλία μου βαθιάς αυτογνωσίας και εξοικείωσης με την ψυχοθεραπευτικη πρακτική (Το  «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», «το Ψυχοθεραπευτικο Ταξίδι», και το «Πόσο αντέχεις την Αλήθεια;», μπορείτε να τα αναζητήσετε στην google και να τα αγοράσετε διαδικτυακά από τις μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων που τα προσφέρουν σε προνομιακές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ψυχοθεραπευτικά βιβλία μου θα βρείτε στην σελίδα:

Τα βιβλία μας

Επικοινωνία

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

  Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά

  Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.

  Γενικά

  Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική είναι μία άκρως εμπιστευτική θεραπεία σε μορφή συζήτησης μεταξύ ενός ψυχολόγου και ενός ενδιαφερόμενου για αυτογνωσία, όπου ο πρώτος ακούει προσεχτικά και συμβουλεύει τον δεύτερο μέσα από τα «γυαλιά» της εκπαίδευσης, της επιστημονικής του κατάρτισης και της επαγγελματικής του εμπειρίας στον χώρο.

  Ο ψυχολόγος απαγορεύεται να μοιραστεί με τρίτους τις προσωπικές πληροφορίες που του έχει αποκαλύψει ένας πελάτης, καθώς είναι αντιδεοντολογικό. Το απόρρητο που δεσμεύει τον ψυχολόγο μπορεί να αρθεί μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει σοβαρή υπόνοια να πάει κάτι ενάντια στις αρχές προστασίας του ενδιαφερόμενου και των οικείων του, ή στους νόμους του κράτους.

  Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική σαν διαδικασία στηρίζεται στην ISMHO (International Society for Mental Health On Line).

  Ο Πελάτης - Συμβουλευόμενος

  Ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να διαβάσει προσεκτικά όλα τα κείμενα σχετικά με τα οφέλη, τους κινδύνους και τις διαδικασίες που συμπεριλαμβάνει κάθε συνεδρία.

  Στις περιπτώσεις που ο ίδιος ο πελάτης μοιραστεί πληροφορίες που συζητήθηκαν σε κάποια συνεδρία, αν πέσει κάποιος θύμα ιντερνετικής απάτης ή hacker ή αν αποσταλούν μηνύματα σε λάθος διευθύνσεις, ο ψυχολόγος δεν ευθύνεται για αυτά.

  Ο πελάτης θα πρέπει να λέει την αλήθεια και ο ψυχολόγος δεν έχει ευθύνη για τα ψεύδη του πελάτη του.

  Ο πελάτης θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο στο να ενημερωθεί για το έργο του ψυχολόγου, να τον αξιολογήσει στα μάτια του και ύστερα να συμφωνήσει να πραγματοποιήσει συνεδρίες online ψυχοθεραπείας μαζί του.

  Αν ο πελάτης ορίσει κάποιον πληρεξούσιο, θα πρέπει να στείλει την ταυτότητά του ταχυδρομικώς πριν ξεκινήσουν οι συνεδρίες.

  Αν ο πελάτης πάσχει από αυτοκτονικές σκέψεις και τάσεις ή από κάποια άλλη σοβαρή ψυχολογική ασθένεια, δεν προτείνεται η διαδικτυακή συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία ως μέθοδος θεραπείας.

  Skype

  Το Skype είναι ένα δωρεάν και φιλικό στην χρήση πρόγραμμα που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις σε όλο τον κόσμο. Με το που το κατεβάσετε, θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, καταχωρώντας το  email σας και έναν κωδικό. Ύστερα θα μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις και βιντεοκλήσεις σε ανθρώπους που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Το Skype είναι ένα πρόγραμμα που αποτελείται από εκατομμύρια χρήστες λόγω της εξαιρετικής ποιότητας ήχου και εικόνας.

  Αν έχετε έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ και έχει δική του κάμερα, αφού κατεβάσετε και το Skype, είστε έτοιμοι να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μου και να ξεκινήσουμε τις συνεδρίες.

  Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Skype κάνοντας κλικ στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.skype.com

  Εγκατάσταση Skype

  Εγκατάσταση Skype

  Κατεβάζοντας το Skype, ακολουθείστε τις οδηγίες του προγράμματος για την εγκατάσταση. Το Skype υποστηρίζει πολλές γλώσσες, και το πρώτο πράγμα που θα σας ζητήσει είναι να επιλέξετε εκείνη που θέλετε το πρόγραμμα να χρησιμοποιεί.

  Συμπληρώστε το όνομά σας

  Έναρξη Skype για πρώτη φορά

  Όταν «τρέξετε» για πρώτη φορά το Skype, θα σας ζητήσει ένα Skype Name, το οποίο θα είναι η ονομασία σας στο πρόγραμμα και θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 χαρακτήρες, και έναν κωδικό. Θα πρέπει να συμπληρώσετε και τα δύο, για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα. Αν το Skype Name που γράψατε είναι ίδιο με αυτό κάποιου άλλου χρήστη, θα σας ζητήσει να βρείτε ένα νέο όνομα.

  Γρήγορη-έναρξη οδηγός

  Αν έχετε χρησιμοποιήσει το Skype στο παρελθόν ή κάποια εφαρμογή ανταλλαγής διαδικτυακών μηνυμάτων, τότε θα είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να τηλεφωνήσετε μέσω του Skype στους φίλους σας. Θα πρέπει μόνο να σιγουρευτείτε ότι τα άτομα που θέλετε να τηλεφωνήσετε έχουν και αυτά το Skype στον υπολογιστή τους.

  • Εκκίνηση του Skype
  • Σύνδεση στον λογαριασμό σας, πληκτρολογώντας το Skype Name και τον κωδικό σας (αυτό μπορεί και να έχει γίνει αυτόματα με το που συνδέθηκε ο υπολογιστή σας στο διαδίκτυο)
  • Ο κατάλογος των επαφών σας θα είναι κενός. Για να βρείτε τους φίλους σας, πατήστε πάνω στο κουμπτί που γράφει «Αναζήτηση». Ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί και μπορείτε να πληκτρολογήσετε το Skype Name των φίλων σας.
  • Μόλις βρείτε το άτομο που ψάχνετε, κάντε δεξί κλικ πάνω στο όνομά του και επιλέξτε «Προσθήκη στις επαφές»
  • Για να τηλεφωνήσετε σε ένα άτομο υπάρχουν διάφοροι τρόποι:
   • Κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε ένα όνομα που βρίσκεται κάτω από την Λίστα Επαφών σας ή από τα αποτελέσματα της Αναζήτησης, και επιλέγοντας «Κλήση» ή «Call»
   • Κάνοντας διπλό κλικ πάνω στο όνομα που βρίσκεται κάτω από την Λίστα Επαφών ή από τα αποτελέσματα της Αναζήτησης
   • Πατώντας πάνω σε ένα Skype Name θα ανοίξει ένα παράθυρο με το προφίλ του ατόμου με το συγκεκριμένο Skype Name. Στο κάτω μέρος του παραθύρου, μπορείτε να πατήσετε στο «κουμπί κλήσης» για να του τηλεφωνήσετε
  • Αν κάποιος καλέσει εσάς, θα ακούσετε έναν ήχο κλήσης από τον υπολογιστή σας και θα εμφανιστεί η εικόνα του Skype στο κάτω μέρος της οθόνης, δίπλα από το ρολόι. Ανοίξτε την εφαρμογή του Skype (αν δεν είναι ήδη ανοιχτή στο κέντρο της οθόνης σας) και είτε δεχτείτε ή απορρίψτε την κλήση.
  • Αν δεχτείτε την κλήση, θα μπορείτε να συνομιλήσετε με το άτομο που σας κάλεσε και θα φαίνεται πόση ώρα είστε σε κλήση.
  • Οποιαδήποτε στιγμή είτε εσείς είτε ο συνομιλητής σας, μπορείτε να τερματίσετε την κλήση πατώντας πάνω στο κουμπί «Κλείσιμο»
  Τρόποι Πληρωμής

  Το συμφωνημένο ποσό θα πρέπει να κατατεθεί ηλεκτρονικά. Αν βρίσκεστε εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να έχετε καταθέσει το ποσό 5-6 μέρες πριν από την προγραμματισμένη Skype συνεδρία. Αν είστε στην Ελλάδα, είναι επιτρεπτό να καταθέσετε τα χρήματα ακόμα και 3 μόνο ημέρες πριν από την καθορισμένη συνεδρία.

  Στην κατάθεση δεν είναι απαραίτητο να αναφέρετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

  Η κατάθεση για την Online Συμβουλευτική ή Ψυχοθεραπεία γίνεται σε καταθετικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς. Ο αριθμός του λογαριασμού θα σας δοθεί, αφού έρθετε σε επαφή μαζί μου μέσω email, στο [email protected].

  Μετά την επιτυχημένη κατάθεση, να στείλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected], για να επιβεβαιώσετε ότι ολοκληρώσατε την διαδικασία πληρωμής.

  Είπαν για εμάς