Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για ατομική ψυχανάλυση με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.

Τα ατομικά ραντεβού και οι συνεδρίες των ομάδων αυτογνωσίας γίνονται από τον Dr Γρηγόρη Βασιλειάδη αποκλειστικά online!

Τι είναι η ψυχανάλυση;

Η ψυχανάλυση καλείται να εστιάσει στο ψυχικό τραύμα του ανθρώπου, στο ψυχικό άλυτο ζήτημα που κάνει την ζωή του περίπλοκη, δυσφορική και αναποτελεσματική.

Μέσα από την ψυχανάλυση, μπορεί κανείς να επιστρέφει ελεγχόμενα και από το ασφαλές έδαφος της ψυχαναλυτικής σχέσης για να επαναβιώσει την τραυματική εμπειρία, η οποία δεν είναι στ’ αλήθεια παρελθούσα, αφού, αν και υπάρχει κάπου στο ασυνείδητο, δεν ενσωματώθηκε ικανοποιητικά από το εγώ.

Για να γίνει λοιπόν το τραύμα κυριολεκτικά «παρελθόν» (να το αφήσει δηλαδή κανείς πίσω με την βοήθεια του ψυχαναλυτή) χρειάζεται πρώτα να βιωθεί από μια συνεκτική προσωπικότητα, να γίνει αντικείμενο πένθους, και να ενταχθεί, όχι πλέον ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία ανασυγκρότησης και ωρίμανσης, στην αναπτυσσόμενη και διευρυνόμενη ψυχική πραγματικότητα του ατόμου.

Αυτό μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της αναπτυσσόμενης μεταβιβαστικής σχέσης ανάμεσα στον θεραπευόμενο και τον ψυχαναλυτή του, μέσα στο πλαίσιο της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας. Σ’ αυτήν την σχέση εμπιστοσύνης μπορεί να αναβιώσει την πρώιμη τραυματική σχέση ή εμπειρία, με περισσότερη ασφάλεια, και να επανερμηνευθεί αποκτώντας νέο νόημα μέσα στις διαστάσεις της ενήλικης κατανόησης.

Έτσι μόνο μπορεί να ξεπεραστεί η εξαρτητική ανάγκη προσκόλλησης στα “τραύματα” του “παρελθόντος”. Η ψυχανάλυση δεν εστιάζει στο παρουσιαζόμενο σύμπτωμα, αλλά στις ασυνείδητες συγκρούσεις. Μια επιτυχημένη ψυχανάλυση πρέπει να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες, όπου αυτές οι απωθημένες συγκρούσεις μπορούν να βιωθούν συνειδητά, έτσι ώστε να ελεγχθούν και να τροποποιηθούν. Στην προσπάθειά τους αυτή, οι ψυχαναλυτές χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές, όπως ο ελεύθερος συνειρμός και η ερμηνεία των ονείρων.

Σε ποιούς απευθύνεται η ψυχανάλυση;

Η ψυχανάλυση απευθύνεται σε μορφωμένους και καλλιεργημένους ενήλικες που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και πιο ώριμοι ψυχικά. Κατανοώντας οι ασθενείς τις παλιές συγκρούσεις τους και αναγνωρίζοντας ότι τα άγχη δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, μπορούν να προχωρήσουν σε πληρέστερη ικανοποίηση των επιθυμιών τους, μέσα στα όρια της πραγματικότητας και βάσει των προσωπικών τους ηθικών πεποιθήσεων.

Ο άνθρωπος που επιβίωσε από κάποια ψυχοτραυματική κατάσταση για να επανέλθει και να αποκατασταθεί ψυχικά χρειάζεται να ενδυναμωθεί και ανακτήσει την ικανότητα του να συνδέεται ξανά λειτουργικά με τους άλλους.

Όπως οι δυνάμεις του πληγήκαν και αποδομήθηκαν μέσα σε κάποια σχέση του παρελθόντος, χρειάζεται πάλι να αποκατασταθούν μέσα στο πλαίσιο νέων πιο λειτουργικών αυτήν την φορά, σχέσεων.

Όμως οι τραυματισμένοι άνθρωποι συχνά διστάζουν να ζητήσουν οποιουδήποτε είδους βοήθεια. Οι ίδιοι άνθρωποι αποφεύγουν και την ψυχανάλυση. Μόνο στον βαθμό που παρουσιάζουν οργανικά (νευρολογικά, γαστρεντερικά ,κ.α.) συμπτώματα ή αυτοάνοσες ασθένειες (νοσήματα όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn, η ψωρίαση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα), καταφεύγουν στον ειδικό ψυχαναλυτή για να ζητήσουν θεραπεία.

Αυτός που επέζησε από δύσκολες συνθήκες χρειάζεται πρώτα να αναλάβει ο ίδιος την αποκλειστική ευθύνη της αποκατάστασής του. Οι κοντινοί του άνθρωποι μπορούν να του προσφέρουν υποστήριξη, συμβουλές, φροντίδα, τρυφερότητα, αλλά όχι και θεραπεία! Το ίδιο πρέπει να λαμβάνει υπόψη και ο ψυχαναλυτής του.

Ποιά είναι τα οφέλη της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας;

Ο ψυχαναλυτής καλείται να βοηθήσει τους αναλυόμενους:

 • Να ανακαλύψουν σταδιακά τα αληθινά τους συναισθήματα και τις απωθημένες τους ψυχικές συγκρούσεις
 • Να κατανοήσουν την αξία των συναισθημάτων και να μάθουν να τα αξιοποιούν στη ζωή τους. (Κάθε συναίσθημα είναι κινητήρια δύναμη, που μας ωθεί να ικανοποιήσουμε βασικές μας ανάγκες. Για παράδειγμα, ο θυμός μας ωθεί να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, ο φόβος να προφυλαχθούμε, η θλίψη να θρηνήσουμε και να ανακουφιστούμε).
 • Να μάθουν να λένε σωστά «όχι» ώστε να είναι αργότερα σε θέση να αρθρώνουν ολόψυχα “ναι” στην διαπροσωπική τους ζωή.
 • Να αποχτήσουν σταδιακά μια σχέση εσωτερικής ασφάλειας κι επικοινωνίας με τον εαυτό τους, (να αποδεχτούν πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ικανοποίησης εκτός από το να έχεις τους άλλους ευχαριστημένους), να απολαμβάνουν την μοναχικότητα και να μην την βλέπουν σαν απειλή.
 • Να αποδεχτούν τα δύσκολα συναισθήματα του τραυματισμένου εσωτερικού τους παιδιού (φόβος, θυμός, εγκατάλειψη, κρυμμένη επιθετικότητα) και την ευθύνη της διαχείρισης τους από μια πιο ενήλικη κι ώριμη θέση.
 • Να κατανοήσουν ότι μόνο στον βαθμό που αποχτούν σαφή και ισχυρή αίσθηση ταυτότητας κι αξίας, μπορούν να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις με σαφή ευδιάκριτα όρια, δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ψυχανάλυση - Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής Ψυχανάλυση

Γιατί να επιλέξετε τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη για την δική σας ψυχανάλυση;

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης θα σας βοηθήσει με την πολύπλευρη θεραπευτική του εμπειρία να ανακαλύψετε τις βαθιές εσωτερικές σας δυνάμεις, τα κομβικά εσωτερικά σας σημεία μέσω των οποίων θα είστε σε θέση να επικοινωνείτε, να ανασυγκροτήστε, και να ταχτοποιείτε καλύτερα τις προβληματικές σας σχέσεις με τους άλλους. Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι από τους στοχους της ψυχαναλυτικής θεραπείας που εφαρμόζει ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης είναι:

 • Η σύνδεση των διαστάσεων του χρόνου (παρελθόν-παρόν-μέλλον) σε μια επαρκώς νοηματοδοτημένη ενότητα,
 • Η μέσω της χρήσης του λόγου, υπέρβαση των περιορισμών της λογικής,
 • Η συμπερίληψη όλων των βιωμάτων στον υπαρκτικό ενεργειακό χώρο της καρδιάς,
 • Η αξιοποίηση της ναρκισσιστικής απώλειας / τραύματος για την πληρέστερη νοηματοδότηση της ζωής,
 • Η αξιοποίηση των διαπροσωπικών δυσκολιών για την ανάσυρση της ψυχικής σκιάς και την ζωογόνηση του εαυτού από την ενέργεια που η ατομική και η συλλογική σκιά ενέχει.

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης ασκεί το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή στον ιδιωτικό τομέα για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Είναι εισηγητής Σεμιναρίων σε πολλούς δημόσιους, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς & κλινικούς φορείς ψυχικής υγείας. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, Προσφέρει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσω skype σε ανθρώπους που ζουν μακριά από την Αθήνα, σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Επικοινωνήστε στο mail του ([email protected]) για περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε τα βιβλία για την ψυχοθεραπεία & την ψυχανάλυση του Dr Γρηγορη Βασιλειάδη!

Συγκεκριμένα το «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» και «το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι» είναι δυο αυτογνωστικά βιβλία που αναλύοντας με πραγματικά περιστατικά την ανθρώπινη ψυχολογία του βάθους ανοίγουν δρόμους εμπειρικής ανάγνωσης της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας, που συνδυάζει το βίωμα με την θεωρητική ενημέρωση.

Όλα τα βιβλία μου βαθιάς αυτογνωσίας και εξοικείωσης με την ψυχοθεραπευτικη πρακτική (Το  «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», «το Ψυχοθεραπευτικο Ταξίδι», και το «Πόσο αντέχεις την Αλήθεια;», μπορείτε να τα αναζητήσετε στην google και να τα αγοράσετε διαδικτυακά από τις μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων που τα προσφέρουν σε προνομιακές τιμές.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ψυχοθεραπευτικά βιβλία μου θα βρείτε στην σελίδα:

Τα βιβλία μας

Επικοινωνία

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

  Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά

  Γενικά

  Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική είναι μια εμπιστευτική διαδικασία ανάμεσα στον ψυχολόγο και τον πελάτη, κατά την οποία ο ψυχολόγος προσφέρει τις επιστημονικές του υπηρεσίες, βάσει των σπουδών και των ειδικών γνώσεων του.

  Ο ψυχολόγος δεσμεύεται από το απόρρητο και την δεοντολογία του επαγγέλματος του. Το απόρρητο μπορεί να αρθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος.

  Οι διαδικασία παροχής υπηρεσιών Διαδικτυακής Συμβουλευτικής διέπεται από τις αρχές της ISMHO (International Society for Mental Health On Line).

  Ο Πελάτης - Συμβουλευόμενος

  Ο πελάτης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα ενημερωτικά κείμενα για να λάβει γνώση για την διαδικασία, τους κινδύνους και τα οφέλη.

  Σε περίπτωση παραβίασης του απορρήτου από τρίτους με υπαιτιότητα του πελάτη ή παρέμβαση από hackers ή internet providers ή από αποστολή των μηνυμάτων σε λανθασμένη διεύθυνση, ο ψυχολόγος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

  Για κάθε ψευδή δήλωση του πελάτη δεν ευθύνεται ο ψυχολόγος.

  Ο πελάτης διαβάζει προσεκτικά τις πληροφορίες για τον ψυχολόγο, τον αξιολογεί και συμφωνεί στο να λάβει υπηρεσίες Διαδικτυακής Συμβουλευτικής.

  Σε περίπτωση που ορίζεται πληρεξούσιος αποστέλλεται ταχυδρομικώς και πριν την έναρξη των υπηρεσιών βεβαίωση της ταυτότητας.

  Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική δεν ενδείκνυται για ανθρώπους με αυτοκτονικές τάσεις ή βαριά ψυχοπαθολογία.

  Skype

  Το Skype είναι ένα δωρεάν και απλό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις παντού στον κόσμο. Το Skype μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα και εύκολα. Απλά κατεβάστε το, εγγραφείτε, και σε μερικά λεπτά μπορείτε να συνδέσετε το headset σας και να καλέσετε τους φίλους σας με το Skype. Το Skype έχει εξαιρετική ποιότητα ήχου και παρέχει υψηλή ασφάλεια με κρυπτογράφηση end-to-end. Ακόμη, το Skype δεν απαιτεί να ξαναρυθμίσετε το firewall ή το router σας – απλά δουλεύει!

  Πως μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε στην ζωή σας;

  Από τον δικό σας χώρο, αυτό που χρειάζεστε είναι υπολογιστή και μια web camera. Δωρεάν μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα Skype και αφού επικοινωνήσετε μαζί μου θα καθορίσουμε μαζί το πρώτο ραντεβού, και θα σας δώσω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

  Το πρόγραμμα Skype μπορείτε να το εφαρμόσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας απλώς με το να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα
  http://www.skype.com

  Εγκατάσταση Skype

  Για να εγκαταστήσετε το Skype ακολουθήστε τις οδηγίες. Το Skype είναι τώρα διαθέσιμο στις παρακάτω γλώσσες: Δανέζικα, Εσθονικά, Αγγλικά, Φιλανδικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Εβραϊκά, Γιαπωνέζικα, Κορεάτικα, Ρώσικα, Πολωνικά,

  Πορτογαλικά (Βραζιλιάνικα), Ρουμάνικα, απλοποιημένα Κινέζικα, Ισπανικά, Σουηδικά. Απλά κατεβάστε το Skype και επιλέξτε την γλώσσα κατά την εγκατάσταση:

  • "Κατεβάστε" το Skype από αυτή τη διεύθυνση: (http://www.skype.com/intl/en/download/skype/windows/downloading/get-it/)
  • Kάντε install το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας ακολουθώντας τις οδηγίες.
  • Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το όνομά σας, το Skype name (το username σας) και ένα password.
  Έναρξη Skype για πρώτη φορά

  Στην πρώτη "εκκίνηση" του Skype, θα κληθείτε να επιλέξετε ένα Skype Name και έναν κωδικό πρόσβασης. Τα πεδία "Skype Name" και "password" απαιτούνται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το Skype. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε όνομα αλλά πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 χαρακτήρες στο μήκος. Εάν το όνομα είναι ήδη σε χρήση από κάποιον άλλο θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα άλλο όνομα.

  Γρήγορη-έναρξη οδηγός

  Εάν είστε προηγμένος χρήστης ή έχετε χρησιμοποιήσει μια στιγμιαία εφαρμογή μηνυμάτων (Instant Message) πριν, πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Skype μπορούν να είναι γνωστά σε σας. Αυτός ο οδηγός γρήγορης-έναρξης εξηγεί πώς μπορείτε γρήγορα να πάρετε από την αρχή τους φίλους σας μόλις εγκαταστήσετε το λογισμικό Skype. Σημειώστε ότι οι φίλοι σας πρέπει επίσης να εγκαταστήσουν και να σας καταχωρήσουν προτού να μπορέσουν να αρχίσουν Skype.

  • Εκκινήστε το Skype
  • Συνδεθείτε με το όνομα Skype και τον κωδικό πρόσβασής σας (αυτό συμβαίνει αυτόματα εξ ορισμού εάν έχετε επιλέξει ήδη ένα όνομα Skype και έναν κωδικό πρόσβασης και συνδέεστε με το Διαδίκτυο).
  • Όταν αρχίζετε το Skype για πρώτη φορά, ο κατάλογος επαφών σας θα είναι κενός. Για να βρει τους φίλους έτσι ώστε να μπορούν να προστεθούν στη Λίστα επαφών σας, επιλέγουμε την επιλογή Αναζήτησης... από τις επιλογές εργαλείων ή πιέζουμε το κουμπί στη γραμμή εργαλείων της Αναζήτησης. Ένα νέο παράθυρο αναζήτησης θα ανοίξει όπου μπορείτε να ψάξετε για τους φίλους από το όνομα, ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες που έχουν απαριθμήσει στο προσωπικό προφίλ τους.
  • Για να προσθέσει έναν φίλο στον κατάλογο επαφών σας, απλά κάντε δεξί κλικ στο όνομα από τα αποτελέσματα αναζήτησης και επιλέξτε "πρόσθεση στις επαφές"
  • Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να πραγματοποιήσουμε μία κλήση προς μια επαφή
  • Με δεξί κλικ στο όνομα Skype από τη Λίστα Επαφών σας ή στο όνομα Skype από το αποτέλεσμα της Αναζήτησης και επιλέγουμε "Κλήση" (Call)
  • Κάνουμε διπλό κλικ στο όνομα Skype στη Λίστα Επαφών ή στο αποτέλεσμα της αναζήτησης
  • Επιλέγουμε ένα όνομα Skype και κάνουμε κλικ έπειτα στο "κουμπί κλήσης" στο κατώτατο σημείο του παραθύρου.
  • Εάν κάποιος σας καλεί, θα ακούσετε τον ήχο ενός τηλεφώνου που χτυπά και η εικόνα Skype στη μπάρα εργασίας στα δεξιά(δίπλα στο ρολόι) θα λάμψει. Πηγαίνετε στην εφαρμογή Skype (εάν δεν είναι ήδη ορατή) και επιλέξτε εάν θα επιθυμούσατε να απαντήσετε ή να απορρίψετε στην κλήση στην εισερχόμενη ετικέτα κλήσης.
  • Μόλις αποφασίζετε να απαντήσετε σε μια κλήση, μια διπλής κατεύθυνσης συνομιλία φωνής θα αρχίσει και η διάρκεια της κλήσης θα είναι ορατή.
  • Καθένα συμβαλλόμενο μέρος μπορεί να τελειώσει την κλήση οποιαδήποτε στιγμή με κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (στην ετικέτα κλήσης ή στη γρήγορη γραμμή εργαλείων, εάν είναι ορατή).
  Τρόποι Πληρωμής

  Το συμφωνημένο ποσό χρειάζεται να κατατεθεί, στην περίπτωση που βρίσκεστε εκτός Ελλάδας, το αργότερο 2-3 ημέρες πριν την ημερομηνία που έχετε προγραμματίσει την συνεδρία μέσω skype. Στην περίπτωση που ζείτε σε πόλη της Ελλάδας, η κατάθεση μπορεί να γίνει μόνο μία εργάσιμη ημέρα νωρίτερα. Στο καταθετήριο δεν χρειάζεται να αναγράφονται προσωπικά σας στοιχεία.

  Ο τρόπος με τον οποίον μπορεί να γίνει η πληρωμή των συνεδριών της Online Συμβουλευτικής είναι με τραπεζική κατάθεση στον παρακάτω καταθετικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς:

  (θα σας δοθεί όταν επικοινωνήσετε μαζί μου στο [email protected] )

  Απλά, μετά την κατάθεση των χρημάτων να μας ενημερώσετε μέσω e-mail ([email protected]), για την επιβεβαίωση της κατάθεσής σας.