Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για υπαρξιακή ψυχοθεραπεία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη και τους έμπειρους συνεργάτες του!

Τι είναι η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία

Σύμφωνα με την θέση της υπαρξιακής ψυχολογίας, όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί οντολογικά “μόνοι” στον κόσμο. Είναι φυσικό πως αυτή η αίσθηση της υπαρξιακής μοναξιάς, μπορεί να οδηγήσει αρκετούς ανθρώπους στην απαισιόδοξη σκέψη πως τίποτα δεν έχει πραγματική αξία στη ζωή. Όμως η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία έρχεται να το αλλάξει αυτό. Με την βοήθεια της ψυχοθεραπείας, αναπτύσσει ο άνθρωπος ενδοψυχικά εργαλεία διαχείρισης της πραγματικότητας (διαπροσωπικές σχέσεις, και τα υπαρξιακά του δεδομένα) κι έτσι οι εξωτερικές κι εσωτερικές του δυσκολίες γίνονται αφορμή εμβάθυνσης και επανεύρεσης του αληθινού του εαυτού. Οι δυσκολίες τελικά γίνονται με την βοήθεια της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας αφορμή αναδόμησης του χαρακτήρα, των προσωπικών αξιών, των στόχων και προσωπικών φιλοδοξιών, δίχως το αναπότρεπτο συνεχές βάρος των περιορισμών του περιβάλλοντος.

Η αληθινή δύναμη των ανθρώπων βρίσκεται στην ικανότητα να ανακαλύπτουν και να αναλαμβάνουν την αξιοποίηση των βαθμών της ελευθερίας τους. Της ελευθερίας που κάθε άνθρωπος ενέχει μέσα του ως δυνατότητα προς ανάπτυξη. Κατά τη διαδικασία της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, ο ψυχοθεραπευτής παρέχει την απαραίτητη στήριξη στον θεραπευόμενο, ώστε εκείνος να είναι σταδιακά σε θέση να επιλέγει εκείνα τα μονοπάτια της ζωής που θα τον οδηγήσουν στην εξατομίκευση, στην προσωπική του ελευθερία και πληρότητα. Μονοπάτια απολύτως προσωπικά, απαλλαγμένα από το αβάσταχτο άγχος της μοναξιάς, της απουσίας πραγματικού νοήματος και της έλλειψης ταυτότητας. Ο ψυχοθεραπευτής θέτει τον θεραπευόμενο προ των ευθυνών του, ώστε να αποκτήσει αυξημένο έλεγχο της ζωής του και των επιλογών του. Μιας ζωής που διέπεται από την αυθεντικότητα και την ελευθερία, οδηγώντας στην σταθεροποίηση της ψυχικής του υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία

Η υπαρξιακή ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε όλα εκείνα τα άτομα που, με αφορμή συνήθως διαπροσωπικές απώλειες και δυσκολίες, βρίσκονται σε μια συνεχή προσπάθεια αναζήτησης και διερεύνησης της εσωτερικής τους ζωής, στα καίρια ζητήματα της μοναξιάς, της απώλειας, των αντισταθμιστικών στην υπαρξιακή αγωνία φιλοδοξιών & στόχων, και της αναπόφευκτης θνητότητας. Σε όσους αναζητούν ανάμεσα στα άλλα μια φιλοσοφική και ιδεολογική αποσαφήνιση της εσωτερικής τους ζωής, που θα τους βοηθά να ανακαλύπτουν τις αληθινές τους ανάγκες και προτεραιότητες σε ενεστώτα χρόνο. Απελευθερωμένοι από τους περιορισμούς του παρελθόντος, να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ζωής με σθένος ενώ ταυτόχρονα διενεργούν ουσιαστική εσωτερική εξερεύνηση, που οδηγεί στην πραγματική αυτογνωσία.

Επιπλέον απευθύνεται σε όσους ψάχνουν ψυχοθεραπευτές online καθώς υπάρχει δυνατότητα online ψυχοθεραπείας μέσω skype από το σπίτι σας.

Ποια είναι τα οφέλη της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας

  • Η σε βάθος χρόνου αποτελεσματική αντιμετώπιση του υπαρξιακού άγχους.
  • Η αυξημένη αυτεπίγνωση.
  • Η επίγνωση της θνητότητας, και των τρόπων με τους οποίους αυτή η επίγνωση επηρεάζει τις επιλογές της ζωής μας.
  • Η πιο ρεαλιστική και ολιστική αυτοαντίληψη.
  • Η καθαρότερη αντίληψη του φυσικού κόσμου (μέσω του σώματος, της υγείας και των ασθενειών).
  • Η επανεκτίμηση της κοινωνικής διάστασης των ανθρώπινων σχέσεων.
  • Η επίτευξη όλο και περισσότερο διευρυνόμενης αυτογνωσίας, η οποία παράγει αρχές, ιδανικά και ένα λειτουργικό νόημα ζωής.
  • Η βαθιά συνειδητοποίηση του προσωπικού μας ρόλου στις κοινωνικές μας σχέσεις.
  • Η κατάρριψη των προσωπικών προκαταλήψεων.
  • Η απόρριψη του ιατροκεντρικού μοντέλου θεραπείας και η αντικατάσταση του από μια ολιστικότερη θέαση της υγείας και της ασθένειας.
Συστημική Ψυχοθεραπεία
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

Γιατί να επιλέξετε τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη για υπαρξιακή ψυχοθεραπεία

Στο κέντρο Aftognosia ένας πολύπειρος και εξειδικευμένος ψυχοθεραπευτής όπως ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης, με εφόδιο την πολύτιμη επιστημονική του κατάρτιση, σε συνδυασμό με την χρησιμοποίηση των αποτελεσματικότερων και πιο προσφάτων τεχνικών της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, είναι σε θέση να βοηθήσει όλους εκείνους του θεραπευόμενους που αναζητούν το ύψιστο νόημα της ζωής τους, δίνοντας πρακτικές λύσεις στις βαθύτερες προσωπικές τους αναζητήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισπράξουν μια πολύτιμη βοήθεια μέσω της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, η οποία δεν συμβαδίζει με το ανελαστικό ιατροκεντρικό μοντέλο θεραπείας, αλλά στοχεύει στην εκ βαθέων σύνδεση ανάμεσα στο ψυχοθεραπευτή και τον θεραπευόμενο. Σε μια ιδιαίτερη και εξατομικευμένη σχέση που απ την μια ενισχύει όλα τα θετικά στοιχεία του ανθρώπινου ψυχικού οπλοστασίου, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει με σεβασμό και όλους τους περιορισμούς του.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την βαθιά ατομική και ομαδική αυτογνωσία μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο στα best sellers βιβλία του Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη με τίτλο «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», «Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι», και «Πόσο αντέχεις την Αλήθεια;», καθώς και στην σελίδα μας: https://aftognosia.gr/ta-vivlia-mas/

Για οποιοδήποτε ερώτημα έχετε σχετικά με την διαδικασία της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας και τις ενέργειές της, μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο email: [email protected]

Επικοινωνία

Είπαν για εμάς