Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για ομαδική ψυχοθεραπεία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.

Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες τόσο η ατομική όσο και η ομαδική αυτογνωστική διαδικασία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη πραγματοποιούνται αποκλειστικά online (μέσω Skype).

Τι είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία

Στόχος της ομαδικής ψυχοθεραπείας, όπως και της ατομικής, είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που στοχεύουν στην πιο ικανοποιητική αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προβλημάτων της ζωής τους. Σε αντίθεση με την ατομική ψυχοθεραπεία, κατά την οποία ο ενδιαφερόμενος συνευρίσκεται με ένα μόνο άτομο, τον ψυχοθεραπευτή του, στην ομαδική ψυχοθεραπεία οι συνεδρίες πραγματοποιούνται online με μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων και με συντονιστές έναν ή δύο ψυχοθεραπευτές. Σήμερα είναι δυνατόν θεραπευόμενοι εκτός της Ελλάδος, απ’ όλον τον κόσμο να μπορούν να συμμετέχουν σε εξαιρετικές αυτογνωστικές διαδικτυακές ομάδες (μέσω Skype, Zoom, κλπ) μέσω του aftognosia.gr. Περισσότερες πληροφορίες για τις ψυχοθεραπευτικές ομάδες μέσω Skype ζητήστε στο [email protected]  ή στην σελίδα online ψυχοθεραπεία.

Σε ποιους απευθύνεται η ομαδική ψυχοθεραπεία

Σκοπός της ομαδικής ψυχοθεραπείας είναι να βοηθήσει τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότερο τρόπο τις συναισθηματικές τους δυσκολίες, καθώς και να επιτύχουν την προσωπική τους ανάπτυξη κι αυτογνωσία. Μετά από ένα χρονικό διάστημα ατομικής ψυχοθεραπείας, η ομαδική ψυχοθεραπεία συνιστάται σε όσους/ όσες επιθυμούν την εμβάθυνση στην αυτογνωσία τους, αλλά και την αναβάθμιση της προσωπικής τους εξέλιξης κι ανάπτυξης και να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους αξιοποιώντας την δυναμική της ομαδικής αυτογνωσίας. Η ομαδική θεραπεία ενδείκνυται σε έναν μεγάλο αριθμό προβλημάτων και δυσκολιών, από περιπτώσεις ανθρώπων που επιδιώκουν την ανάπτυξη των διαπροσωπικών τους δεξιοτήτων έως και περιπτώσεις ατόμων που υποφέρουν από συναισθηματικές δυσκολίες όπως είναι το άγχος, η κατάθλιψη κ.λπ.

Ποια είναι τα οφέλη της ομαδικής ψυχοθεραπείας

Η ομαδική ψυχοθεραπεία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και γενικώς δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις. Για τις περιπτώσεις που οι προσωπικές δυσκολίες των μελών της ομάδας συνδέονται με το εργασιακό ή κοινωνικό πλαίσιο, τη σεξουαλικότητα ή τα συντροφικά τους προβλήματα η ομάδα μπορεί να παρέχει ουσιαστική βοήθεια. Οι ψυχοθεραπευτικές ομάδες αποτελούν μια εξαιρετική απάντηση για ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με δισεπίλυτα θέματα σχέσεων, όπως είναι η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, η ψυχοπνευματική εγγύτητα, έκφραση και ολοκλήρωση, καθώς είναι ιδανικά σχεδιασμένες και κατάλληλες για την αντιμετώπιση των παραπάνω ψυχικών αδιεξόδων. Κατά την ομαδική διαδικασία, τα μέλη αλληλεπιδρούν ελεύθερα και δέχονται ανατροφοδότηση και στήριξη. Αυτό τους βοηθάει στο να αναγνωρίσουν τις ανεπίγνωστες τους ανάγκες κι επιθυμίες, να λάβουν σχετική γνώση και πληροφορία, και να αλλάξουν τα μοτίβα που ακολουθούσαν ως τώρα στη ζωή τους, εξαιτίας των οποίων κατέληγαν να σαμποτάρουν άθελά τους τις σημαντικές τους σχέσεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ομαδικής διαδικασίας είναι ότι επιτρέπει και ενθαρρύνει την επεξεργασία των προαναφερθέντων μοτίβων συμπεριφοράς στο «εδώ και τώρα», καθώς η συνθήκη της ομαδικής ψυχοθεραπείας προσομοιάζει στην πραγματικότητα ως προς τους τρόπους που οι άνθρωποι σχετίζονται μεταξύ τους.

Ομαδική ψυχοθεραπεία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Γιατί να επιλέξετε τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη για την ομαδική σας ψυχοθεραπεία

Εάν είστε στη διαδικασία αναζήτησης ενός ψυχοθεραπευτή ομάδας, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον καλά εκπαιδευμένο, αξιόπιστο και ηθικό επαγγελματία ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή. Συνήθως οι αξιόπιστοι ψυχοθεραπευτές ομάδας είναι επαγγελματίες με υψηλή, πιστοποιημένη ακαδημαϊκή εκπαίδευση και μεγάλη ψυχοθεραπευτική εμπειρία. Επίσης, ανήκουν σε μια από τις επίσημες επαγγελματικές οργανώσεις της χώρας τους. Ένας έμπειρος ψυχοθεραπευτής ομάδας θα φροντίσει να σας πάρει συνέντευξη πριν αποφασιστεί η είσοδος σας στην ομάδα και θα απαντήσει τις ερωτήσεις που θα του κάνετε σχετικά με την εμπειρία του στις ομάδες, καθώς και για την ίδια την ομαδική διαδικασία χωρίς να νιώσει άβολα γι’ αυτό. Θα ήταν βοηθητικό για σας να τον ρωτήσετε πόσα χρόνια κλινικής εμπειρίας έχει στην άσκηση της ομαδικής ψυχοθεραπείας και γενικά πόση εμπειρία έχει ως ψυχοθεραπευτής. Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται να εμπιστευτείτε το συναίσθημά σας. Εάν για κάποιο λόγο – που μπορεί ακόμα και να μην τον γνωρίζετε – δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τον συγκεκριμένο επαγγελματία, τότε θα σας συμβούλευα να ψάξετε για άλλον ψυχοθεραπευτή.

Επικοινωνία
Πως ακριβώς δουλεύει η ομαδική ψυχοθεραπεία;

Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να συμμετέχουν σε [...]

Περισσότερα
Πως να επιλέξετε τον ομαδικό Ψυχολόγο – Θεραπευτή σας;

Εάν είστε στη διαδικασία αναζήτησης ενός ψυχοθεραπευτή [...]

Περισσότερα
Πρακτικές λεπτομέρειες της ομαδικής ψυχοθεραπείας

Ο αριθμός των μελών της ψυχοθεραπευτικής ομάδας [...]

Περισσότερα
Τι είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία (group therapy);

Η ομαδική ψυχοθεραπεία (group therapy), όπως και [...]

Περισσότερα
Όλα τα άρθρα

Είπαν για εμάς