Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για ομαδική ψυχοθεραπεία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.

Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες τόσο η ατομική όσο και η ομαδική αυτογνωστική διαδικασία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη πραγματοποιούνται αποκλειστικά online (μέσω Skype).

Τι είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία (group therapy), όπως και η ατομική, έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν και να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής τους πιο ικανοποιητικά. Ενώ στην ατομική ψυχοθεραπεία ο ενδιαφερόμενος συνευρίσκεται μόνο με ένα άτομο, τον ψυχοθεραπευτή του, στην ομαδική ψυχοθεραπεία η συνεδρία γίνεται με μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων και με συντονιστές ένα (ή δύο) ψυχοθεραπευτές. Σήμερα είναι δυνατόν θεραπευόμενοι εκτός της Ελλάδος, απ’ όλον τον κόσμο να μπορούν να συμμετέχουν σε εξαιρετικές αυτογνωστικές διαδικτυακές ομάδες (μέσω Skype, Zoom, κλπ) μέσω του aftognosia.gr. Περισσότερες πληροφορίες για τις ψυχοθεραπευτικές ομάδες μέσω Skype ζητήστε στο [email protected] ή στην σελίδα online ψυχοθεραπεία.

Σε ποιους απευθύνεται η ομαδική ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία έχει σκοπό να βοηθήσει τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα ώστε να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις συναισθηματικές τους δυσκολίες και να επιτύχουν την προσωπική τους ανάπτυξη κι αυτογνωσία. Μετά από ένα χρονικό διάστημα ατομικής ψυχοθεραπείας, η ομαδική ψυχοθεραπεία συνιστάται σε όσους/ όσες θέλουν να εμβαθύνουν στην αυτογνωσία τους, να αναβαθμίσουν την προσωπική τους ωρίμανση κι εξέλιξη και να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους αξιοποιώντας την δυναμική της ομάδικής αυτογνωσίας. Η ομαδική θεραπεία είναι κατάλληλη και ενδείκνυται σε μια μεγάλη γκάμα δυσκολιών και προβλημάτων, από τις περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες, μέχρι περιπτώσεις ατόμων που υποφέρουν από συναισθηματικές δυσκολίες όπως το άγχος, η κατάθλιψη, κ.λ.π.

Ποια είναι τα οφέλη της ομαδικής ψυχοθεραπείας

Η ομαδική διαδικασία μπορεί να ωφελήσει ιδιαιτέρως ανθρώπους με προβλήματα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και γενικά με δυσκολίες που έχουν να κάνουν με σχέσεις. Όταν οι προσωπικές δυσκολίες των μελών της ομάδας αφορούν το κοινωνικό, εργασιακό πλαίσιο, τα συντροφικά τους προβλήματα, ή την σεξουαλικότητα, τότε η ομάδα μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια. Οι ψυχοθεραπευτικές ομάδες είναι ιδανικά σχεδιασμένες και κατάλληλες για ανθρώπους που ταλαιπωρούνται με θέματα σχέσεων, όπως η συναισθηματική εγγύτητα, η εμπιστοσύνη, και η αυτοπεποίθηση. Οι αλληλεπιδράσεις που συμβαίνουν ανάμεσα στα μέλη κατά την ομαδική διαδικασία βοηθούν τους συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν, να πάρουν σχετική γνώση και πληροφορία και να αλλάξουν τα μοτίβα που μέχρι τώρα ακολουθούσαν στη ζωή τους με αποτέλεσμα να σαμποτάρουν άθελά τους τις σημαντικές τους σχέσεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η ομαδική διαδικασία είναι ότι επιτρέπει και ενθαρρύνει την επεξεργασία των παραπάνω μοτίβων συμπεριφοράς στο «εδώ & τώρα», καθώς η συνθήκη της ομαδικής ψυχοθεραπείας προσομοιάζει την πραγματικότητα ως προς τους τρόπους που οι άνθρωποι σχετίζονται μεταξύ τους.

Ομαδική ψυχοθεραπεία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Γιατί να επιλέξετε τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη για την ομαδική σας ψυχοθεραπεία

Εάν είστε στη διαδικασία αναζήτησης ενός ψυχοθεραπευτή ομάδας, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον καλά εκπαιδευμένο, αξιόπιστο και ηθικό επαγγελματία ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή. Συνήθως οι αξιόπιστοι ψυχοθεραπευτές ομάδας είναι επαγγελματίες με υψηλή, πιστοποιημένη ακαδημαϊκή εκπαίδευση και μεγάλη ψυχοθεραπευτική εμπειρία. Επίσης, ανήκουν σε μια από τις επίσημες επαγγελματικές οργανώσεις της χώρας τους. Ένας έμπειρος ψυχοθεραπευτής ομάδας θα φροντίσει να σας πάρει συνέντευξη πριν αποφασιστεί η είσοδος σας στην ομάδα και θα απαντήσει τις ερωτήσεις που θα του κάνετε σχετικά με την εμπειρία του στις ομάδες, καθώς και για την ίδια την ομαδική διαδικασία χωρίς να νιώσει άβολα γι’ αυτό. Θα ήταν βοηθητικό για σας να τον ρωτήσετε πόσα χρόνια κλινικής εμπειρίας έχει στην άσκηση της ομαδικής ψυχοθεραπείας και γενικά πόση εμπειρία έχει ως ψυχοθεραπευτής. Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται να εμπιστευτείτε το συναίσθημά σας. Εάν για κάποιο λόγο – που μπορεί ακόμα και να μην τον γνωρίζετε – δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τον συγκεκριμένο επαγγελματία, τότε θα σας συμβούλευα να ψάξετε για άλλον ψυχοθεραπευτή.

Επικοινωνία