Νέα ψυχοθεραπευτική ομάδα αυτογνωσίας ξεκίνησε πρόσφατα με συντονιστή τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή. Βασικός στόχος των συναντήσεων στην ομαδική διαδικασία είναι να βοηθηθούν οι άνθρωποι που συμμετέχουν να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους και τα συναισθήματά τους…

Η Θεραπευτική ομάδα λειτουργεί ως καθρέφτης των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, και μας βοηθάει να «θυμηθούμε» τις ξεχασμένες μας Δυνάμεις και Iκανότητες. Επίσης, με όχημα την ομαδική διαδικασία μπρούμε να ανακαλύψουμε καινούργιες πλευρές του εαυτού μας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτές τις πλευρές μας.

Η δουλειά, λοιπόν, της ομαδικής ψυχοθεραπείας είναι να στηρίξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην αναζήτηση του εαυτού τους κατά την διάρκεια του εσωτερικού τους «ταξιδιού» προς την ψυχοσωματική τους ισορροπία, υγεία κι ολοκλήρωση.

Οι παραπάνω στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από:

  • την προσωπική, & ενεργητική συμμετοχή στην ομάδα,
  • την καλλιέργεια της ικανότητάς μας να παρατηρούμε τον εαυτό μας και τους άλλους, καθώς και
  • μέσα από την ανάλυση των αλληλεπιδράσεών που έχουμε με τα άλλα μέλη της ομάδας, πάντα με τη βοήθεια & την υποστήριξη του ψυχοθεραπευτή – συντονιστή της διαδικασίας.

Εκείνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε μια μικρή προσπάθεια να βάλουμε στην άκρη τις προκαταλήψεις μας και τις αναστολές μας και να επιτρέψουμε σ’ εκείνο το κομμάτι του εαυτού μας που αγαπά τη ζωή να μπει σ’αυτό το γεμάτο χρήσιμες εμπειρίες και συγκινήσεις ταξίδι.

enarksi-omadas-autognosias

Ποιος μπορεί να συμμετέχει σε μια Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας;

  • Σε μια θεραπευτική ομάδα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες κάθε ηλικίας, γυναίκες & άνδρες, που βίωσαν στο παρελθόν, ή βιώνουν σ’αυτή τη φάση της ζωής τους μια πρόκληση την οποία θέλουν να επεξεργαστούν, ή μπορεί απλά να επιδιώκουν την προσωπική τους αυτο-βελτίωση, αυτογνωσία και αυτοανάπτυξη.
  • Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες δεν χρειάζεται να παρουσιάζουν κάποια συγκεκριμένη συναισθηματική δυσκολία -για την οποία χρειάζεται να αναζητήσουν βοήθεια- προκειμένου να γίνουν δεκτοί/ δεκτές σε μια ψυχοθεραπευτική ομάδα αυτογνωσίας.
  • Τα μέλη της ομάδας αν και δεν είναι απαραίτητο να κάνουν, ή να έχουν κάνει στο παρελθόν ατομική ψυχοθεραπεία, συνήθως βοηθάει πολύ εάν παρακολούθησαν στο παρελθόν, ή συμμετέχουν τώρα σε ατομική ψυχοθεραπεία.

Κανόνες της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας

  • Τα μέλη της ομάδας συγκεντρώνονται μια φορά την βδομάδα, και ακολουθούν έναν συγκεκριμένο και συμφωνημένο τρόπο δουλειάς.
  • Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν από 4 έως 12 άτομα
  • Όσο πιο αποκαλυπτικοί και ειλικρινείς είστε μέσα στις ομαδικές συνεδρίες, τόσο περισσότερο θα βοηθηθείτε από την ψυχοθεραπευτική δουλειά.
  • Οι πληροφορίες που φέρνετε στις συνεδρίες της ομάδας θα είναι απόλυτα εμπιστευτικές από τον Ψυχολόγο, και από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
  • Από την δική σας πλευρά, θα βοηθούσε την προσωπική σας πορεία μέσα στην θεραπευτική διαδικασία, εάν αποφύγετε να συζητάτε το περιεχόμενο των συνεδριών με άτομα εκτός ομάδας (π.χ.φίλους, σύντροφο, συγγενείς), όχι όμως και για το πως νιώθετε μέσα στην ομαδική διαδικασία.
  • Θα βοηθηθείτε περισσότερο από την συμμετοχή σας στην ομαδική ψυχοθεραπεία, εάν τηρείτε καθημερινά ημερολόγιο, κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στις συνεδρίες της ομάδας. Το υλικό του προσωπικού σας ημερολογίου έχετε το δικαίωμα να το φέρνετε και να το συζητάτε με τα άλλα μέλη μέσα στην συνεδρία της ομάδας.

Για παράδειγμα:

Μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις για τις σκέψεις που κάνετε, και για το πως αισθάνεστε (ψυχικά & σωματικά), με αφορμή τη συνάντηση της ομάδας, αμέσως μετά το τέλος κάθε συνεδρίας.

Επίσης, μπορείτε να καταγράφετε στο ημερολόγιο σας, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σας που σας προκαλεί ευχαρίστηση και θα θέλατε να συνεχίσει να συμβαίνει στη ζωή σας όλο και πιό συχνά, ή/και εκείνες τις στιγμές που σας προβληματίζουν, ή σας προκαλούν δυσαρέσκεια.

Για να δει κανείς σημαντική βοήθεια από την ομαδική ψυχοθεραπεία συστήνεται να δεσμευτεί σ’ αυτήν για ένα κύκλο ομαδικής εργασίας, κατά μέσο όρο 3 – 4 ετών. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα χρονικό διάστημα συμμετοχής ενός τουλάχιστον ημερολογιακού έτους, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχετε τακτικά στις εβδομαδιαίες συνεδρίες της ομάδας.

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

    Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά


    Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.