Ψυχοθεραπεία με βιντεοκλήση από όπου και αν βρίσκεστε και για τους Έλληνες του Εξωτερικού.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για online ψυχοθεραπεία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.

Τι είναι η Online Ψυχοθεραπεία

Πολύ πριν την εποχή της πανδημίας η Online ψυχοθεραπεία – συμβουλευτική ξεκίνησε ως ανάγκη των ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και σε μακρινές χώρες του εξωτερικού και χρειάζονται έναν/ μια συγκεκριμένο/η ελληνόφωνο/η ψυχοθεραπευτή/ψυχοθεραπεύτρια της επιλογής τους, αλλά μέχρι χθες ήταν εμπόδιο η απόσταση για να ξεκινήσουν ψυχοθεραπεία μαζί του/ της.

Η online ψυχοθεραπεία έχει λοιπόν εδραιωθεί για πολλούς λόγους και στην Ελλάδα – όπως και στο εξωτερικό και όπως φαίνεται εμπειρικά, δεν στερείται καθόλου της αποτελεσματικότητας που έχουν οι “δια ζώσης” ατομική ψυχοθεραπεία και η ομαδική ψυχοθεραπεία.

Τι πρέπει να ξέρω για τις Διαδικτυακές Συνεδρίες

☑️ Γίνονται στο πλαίσιο τόσο της ατομικής όσο και της ομαδικής ψυχοθεραπείας. (Πολλοί άνθρωποι πλέον από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, εφόσον πληρούν τις θεραπευτικές προϋποθέσεις, μπορούν να βρίσκονται διαδικτυακά μαζί και να δουλεύουν αυτογνωστικά στο πλαίσιο της ίδιας θεραπευτικής ομάδας!).

☑️ Ισχύουν οι ίδιοι Κανόνες Δεοντολογίας με τις δια ζώσης Συνεδρίες. Τηρείται το απόρρητο των πληροφοριών και ο ορισμός του ραντεβού είναι συγκεκριμένος σε ημέρα και ώρα με τις ίδιες υποχρεώσεις ανάμεσα στον ψυχοθεραπευτή και τον θεραπευόμενο.

☑️ Ο θεραπευόμενος πραγματοποιεί την συνεδρία στον προσωπικό του χώρο χωρίς να ταλαιπωρείται με τις μετακινήσεις και αισθανόμενος ασφάλεια, άνεση και οικειότητα σε αυτόν.

☑️ Η πληρωμή του Θεραπευτή γίνεται διατραπεζικά (online μέσω e-banking).

☑️ Υπάρχει η οπτική και ακουστική επαφή ανάμεσα στον Θεραπευτή και στον θεραπευόμενο μέσω της βιντεοκλήσης.

☑️ Στην εποχή του Covid 19 είναι ένας τρόπος προστασίας και ασφάλειας

☑️ Δεν διακόπτεται η συνέχεια των συνεδριών εάν προκύψουν μέτρα Lockdown.

☑️ Μπορούν να εξυπηρετηθούν και άνθρωποι που διαμένουν σε απομονωμένες περιοχές, εκτός Αθηνών ή στο εξωτερικό.

Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία με τον DR. Γρηγόρη Βασιλειάδη

Η συμβουλευτική μέσω του διαδικτύου είναι αναγνωρισμένη και αποδεκτή μορφή θεραπευτικής παρέμβασης.

Το aftognosia.gr αποσκοπεί στο να προσφέρει ψυχολογικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας κυρίως, σε πρόσωπα που δεν θέλουν να σπαταλούν χρόνο και χρήματα στις μετακινήσεις ή αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Άλλοι, πάλι, υποφέρουν από φοβίες, κρίσεις πανικού ή κατάθλιψη και αδυνατούν να μετακινηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ψυχολογική υποστήριξη εξ αποστάσεως είναι η εναλλακτική λύση.

👉 Για περισσότερες διευκρινήσεις σε όποιες απορίες σας δημιουργούνται, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη στο: [email protected].

Επικοινωνία

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

  Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά

  Γενικά

  Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική είναι μια εμπιστευτική διαδικασία ανάμεσα στον ψυχολόγο και τον πελάτη, κατά την οποία ο ψυχολόγος προσφέρει τις επιστημονικές του υπηρεσίες, βάσει των σπουδών και των ειδικών γνώσεων του.

  Ο ψυχολόγος δεσμεύεται από το απόρρητο και την δεοντολογία του επαγγέλματος του. Το απόρρητο μπορεί να αρθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος.

  Οι διαδικασία παροχής υπηρεσιών Διαδικτυακής Συμβουλευτικής διέπεται από τις αρχές της ISMHO (International Society for Mental Health On Line).

  Ο Πελάτης - Συμβουλευόμενος

  Ο πελάτης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα ενημερωτικά κείμενα για να λάβει γνώση για την διαδικασία, τους κινδύνους και τα οφέλη.

  Σε περίπτωση παραβίασης του απορρήτου από τρίτους με υπαιτιότητα του πελάτη ή παρέμβαση από hackers ή internet providers ή από αποστολή των μηνυμάτων σε λανθασμένη διεύθυνση, ο ψυχολόγος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

  Για κάθε ψευδή δήλωση του πελάτη δεν ευθύνεται ο ψυχολόγος.

  Ο πελάτης διαβάζει προσεκτικά τις πληροφορίες για τον ψυχολόγο, τον αξιολογεί και συμφωνεί στο να λάβει υπηρεσίες Διαδικτυακής Συμβουλευτικής.

  Σε περίπτωση που ορίζεται πληρεξούσιος αποστέλλεται ταχυδρομικώς και πριν την έναρξη των υπηρεσιών βεβαίωση της ταυτότητας.

  Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική δεν ενδείκνυται για ανθρώπους με αυτοκτονικές τάσεις ή βαριά ψυχοπαθολογία.

  Skype

  Το Skype είναι ένα δωρεάν και απλό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις παντού στον κόσμο. Το Skype μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα και εύκολα. Απλά κατεβάστε το, εγγραφείτε, και σε μερικά λεπτά μπορείτε να συνδέσετε το headset σας και να καλέσετε τους φίλους σας με το Skype. Το Skype έχει εξαιρετική ποιότητα ήχου και παρέχει υψηλή ασφάλεια με κρυπτογράφηση end-to-end. Ακόμη, το Skype δεν απαιτεί να ξαναρυθμίσετε το firewall ή το router σας – απλά δουλεύει!

  Πως μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε στην ζωή σας;

  Από τον δικό σας χώρο, αυτό που χρειάζεστε είναι υπολογιστή και μια web camera. Δωρεάν μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα Skype και αφού επικοινωνήσετε μαζί μου θα καθορίσουμε μαζί το πρώτο ραντεβού, και θα σας δώσω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

  Το πρόγραμμα Skype μπορείτε να το εφαρμόσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας απλώς με το να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα
  http://www.skype.com

  Εγκατάσταση Skype

  Για να εγκαταστήσετε το Skype ακολουθήστε τις οδηγίες. Το Skype είναι τώρα διαθέσιμο στις παρακάτω γλώσσες: Δανέζικα, Εσθονικά, Αγγλικά, Φιλανδικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Εβραϊκά, Γιαπωνέζικα, Κορεάτικα, Ρώσικα, Πολωνικά,

  Πορτογαλικά (Βραζιλιάνικα), Ρουμάνικα, απλοποιημένα Κινέζικα, Ισπανικά, Σουηδικά. Απλά κατεβάστε το Skype και επιλέξτε την γλώσσα κατά την εγκατάσταση:

  • "Κατεβάστε" το Skype από αυτή τη διεύθυνση: (http://www.skype.com/intl/en/download/skype/windows/downloading/get-it/)
  • Kάντε install το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας ακολουθώντας τις οδηγίες.
  • Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το όνομά σας, το Skype name (το username σας) και ένα password.
  Έναρξη Skype για πρώτη φορά

  Στην πρώτη "εκκίνηση" του Skype, θα κληθείτε να επιλέξετε ένα Skype Name και έναν κωδικό πρόσβασης. Τα πεδία "Skype Name" και "password" απαιτούνται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το Skype. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε όνομα αλλά πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 χαρακτήρες στο μήκος. Εάν το όνομα είναι ήδη σε χρήση από κάποιον άλλο θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα άλλο όνομα.

  Γρήγορη-έναρξη οδηγός

  Εάν είστε προηγμένος χρήστης ή έχετε χρησιμοποιήσει μια στιγμιαία εφαρμογή μηνυμάτων (Instant Message) πριν, πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Skype μπορούν να είναι γνωστά σε σας. Αυτός ο οδηγός γρήγορης-έναρξης εξηγεί πώς μπορείτε γρήγορα να πάρετε από την αρχή τους φίλους σας μόλις εγκαταστήσετε το λογισμικό Skype. Σημειώστε ότι οι φίλοι σας πρέπει επίσης να εγκαταστήσουν και να σας καταχωρήσουν προτού να μπορέσουν να αρχίσουν Skype.

  • Εκκινήστε το Skype
  • Συνδεθείτε με το όνομα Skype και τον κωδικό πρόσβασής σας (αυτό συμβαίνει αυτόματα εξ ορισμού εάν έχετε επιλέξει ήδη ένα όνομα Skype και έναν κωδικό πρόσβασης και συνδέεστε με το Διαδίκτυο).
  • Όταν αρχίζετε το Skype για πρώτη φορά, ο κατάλογος επαφών σας θα είναι κενός. Για να βρει τους φίλους έτσι ώστε να μπορούν να προστεθούν στη Λίστα επαφών σας, επιλέγουμε την επιλογή Αναζήτησης... από τις επιλογές εργαλείων ή πιέζουμε το κουμπί στη γραμμή εργαλείων της Αναζήτησης. Ένα νέο παράθυρο αναζήτησης θα ανοίξει όπου μπορείτε να ψάξετε για τους φίλους από το όνομα, ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες που έχουν απαριθμήσει στο προσωπικό προφίλ τους.
  • Για να προσθέσει έναν φίλο στον κατάλογο επαφών σας, απλά κάντε δεξί κλικ στο όνομα από τα αποτελέσματα αναζήτησης και επιλέξτε "πρόσθεση στις επαφές"
  • Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να πραγματοποιήσουμε μία κλήση προς μια επαφή
  • Με δεξί κλικ στο όνομα Skype από τη Λίστα Επαφών σας ή στο όνομα Skype από το αποτέλεσμα της Αναζήτησης και επιλέγουμε "Κλήση" (Call)
  • Κάνουμε διπλό κλικ στο όνομα Skype στη Λίστα Επαφών ή στο αποτέλεσμα της αναζήτησης
  • Επιλέγουμε ένα όνομα Skype και κάνουμε κλικ έπειτα στο "κουμπί κλήσης" στο κατώτατο σημείο του παραθύρου.
  • Εάν κάποιος σας καλεί, θα ακούσετε τον ήχο ενός τηλεφώνου που χτυπά και η εικόνα Skype στη μπάρα εργασίας στα δεξιά(δίπλα στο ρολόι) θα λάμψει. Πηγαίνετε στην εφαρμογή Skype (εάν δεν είναι ήδη ορατή) και επιλέξτε εάν θα επιθυμούσατε να απαντήσετε ή να απορρίψετε στην κλήση στην εισερχόμενη ετικέτα κλήσης.
  • Μόλις αποφασίζετε να απαντήσετε σε μια κλήση, μια διπλής κατεύθυνσης συνομιλία φωνής θα αρχίσει και η διάρκεια της κλήσης θα είναι ορατή.
  • Καθένα συμβαλλόμενο μέρος μπορεί να τελειώσει την κλήση οποιαδήποτε στιγμή με κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (στην ετικέτα κλήσης ή στη γρήγορη γραμμή εργαλείων, εάν είναι ορατή).
  Τρόποι Πληρωμής

  Το συμφωνημένο ποσό χρειάζεται να κατατεθεί, στην περίπτωση που βρίσκεστε εκτός Ελλάδας, το αργότερο 2-3 ημέρες πριν την ημερομηνία που έχετε προγραμματίσει την συνεδρία μέσω skype. Στην περίπτωση που ζείτε σε πόλη της Ελλάδας, η κατάθεση μπορεί να γίνει μόνο μία εργάσιμη ημέρα νωρίτερα. Στο καταθετήριο δεν χρειάζεται να αναγράφονται προσωπικά σας στοιχεία.

  Ο τρόπος με τον οποίον μπορεί να γίνει η πληρωμή των συνεδριών της Online Συμβουλευτικής είναι με τραπεζική κατάθεση στον παρακάτω καταθετικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς:

  (θα σας δοθεί όταν επικοινωνήσετε μαζί μου στο [email protected] )

  Απλά, μετά την κατάθεση των χρημάτων να μας ενημερώσετε μέσω e-mail ([email protected]), για την επιβεβαίωση της κατάθεσής σας.