Online Συνεδρίες Ψυχοθεραπείας μέσω βιντεοκλήσης σε όποιο μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού και αν βρίσκεστε.

Κλείστε ραντεβού για online ψυχοθεραπεία με τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη τώρα!

Τι είναι η Online Ψυχοθεραπεία

Η Online Ψυχοθεραπεία, ή αλλιώς η διαδικτυακή συμβουλευτική, άρχισε να εφαρμόζεται πολύ πριν η πανδημία αναγκάσει τους ανθρώπους να κρατούν αποστάσεις. Αντιθέτως, η συγκεκριμένη μορφή ψυχοθεραπείας δημιουργήθηκε λόγω της ανάγκης των ανθρώπων που ζουν σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας ή του εξωτερικού να μπορούν να γνωρίζουν και να κάνουν συνεδρίες με έναν ψυχοθεραπευτή ή ψυχοθεραπεύτρια που μιλάει την γλώσσα τους και τους εμπνέει εμπιστοσύνη ακόμα και αν δεν βρίσκονται στην ίδια πόλη ή και στην ίδια χώρα με τον συγκεκριμένο ειδικό επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Ψυχολόγοι Online

Πλέον οι συνεδρίες μέσω βιντεοκλήσης είναι συνηθισμένος τρόπος διεξαγωγής ψυχοθεραπείας και προσφέρεται από πολλούς ειδικούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Γιατροί και πελάτες αναγνωρίζουν ότι, πέρα από το σπάσιμο των φραγμών της απόστασης, η online ψυχοθεραπεία προσφέρει τα ίδια ψυχικά οφέλη με την ατομική ψυχοθεραπεία και την ομαδική ψυχοθεραπεία όταν αυτές γίνονται δια ζώσης.

Πριν ξεκινήσετε τις Online Συνεδρίες με Ψυχολόγο

☑️  Ξεκινά κανείς με την ατομική και στην πορεία ανοίγει η επιλογή της ομαδικής ψυχοθεραπείας.
(Άτομα που το επιτρέπει η ψυχολογική τους κατάσταση και ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους μπορούν, αφού ολοκληρώσουν ένα θεραπευτικό κύκλο ατομικών συναντήσεων, να μπουν σε μια ομάδα αυτογνωσίας, μαζί με άλλους ανθρώπους που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τους ίδιους. Οι online ομάδες αυτογνωσίας συναντιούνται στο διαδίκτυο μία συγκεκριμένη ώρα και μέρα και επεξεργάζονται ψυχικά και αυτογνωστικά θέματα με απώτερο σκοπό την εσωτερική τους απαρτίωση και αυτο-ολοκλήρωση.

☑️ Οι Κανόνες Δεοντολογίας είναι ίδιοι τόσο στις δια ζώσης όσο και στις από απόσταση Συνεδρίες.
Και στην online ψυχοθεραπεία ισχύει ότι όσα μοιράζεται ο πελάτης είναι απόρρητα και απαγορεύεται ο ψυχοθεραπευτής να τα μεταφέρει σε τρίτους. Η μέρα και η ώρα της κάθε συνεδρίας είναι συγκεκριμένες, και πάντοτε γίνονται εξαρχής γνωστές οι υποχρεώσεις που έχουν ψυχοθεραπευτής και θεραπευόμενος, ο ένας απέναντι στον άλλον.

☑️  Ο Θεραπευόμενος πραγματοποιεί την Συνεδρία από το σπίτι του
, σε έναν χώρο που αισθάνεται ασφάλεια και οικειότητα, χωρίς να ταλαιπωρείται και να μπαίνει σε έξοδα για την μετακίνηση προς και από το γραφείο του ψυχοθεραπευτή.

☑️  Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά
(Η ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων από έναν λογαριασμό σε έναν άλλο μπορεί να γίνει γρήγορα και εύκολα μέσω της σύνδεσης στο e-banking.).

☑️ Ο Θεραπευόμενος ακούει και βλέπει τον Θεραπευτή
, καθώς παρά τα χιλιόμετρα που τους χωρίζουν, η βιντεοκλήση χάρη στην κάμερα και το μικρόφωνο που είναι ενσωματωμένα σε όλους τους φορητούς υπολογιστές επιτρέπει οπτική και φωνητική επαφή.)

☑️  Covid Free. Ο φόβος της πιθανότητας να βγείτε έξω και να αρρωστήσετε εξαλείφεται.

☑️  Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο Lockdown, λόγω νέου κύματος έξαρσης της πανδημίας, οι Συνεδρίες δεν θα διακοπούν.

☑️  Όπου και αν κατοικείτε – σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, εκτός Αθηνών, ή σε χώρες του εξωτερικού – μπορείτε να κλείσετε ραντεβού και να εξυπηρετηθείτε κανονικότατα.

Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία με τον DR. Γρηγόρη Βασιλειάδη

Γιατί να Κάνετε Online Συνεδρίες Ψυχοθεραπείας με τον Dr. Βασιλειάδη

Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία που πραγματοποιείται μέσω βιντεοκλήσης είναι μια αναγνωρισμένη και πλήρως αποδεκτή από τον επιστημονικό κλάδο μορφή ψυχοθεραπείας.

Το aftognosia.gr έχει ως στόχο να παρέχει άριστες υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε όλους τους ανθρώπους. Η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία συγκεκριμένα είναι κατάλληλη για εκείνους που είτε απλά δεν θέλουν να χάνουν χρόνο και χρήμα στις μετακινήσεις είτε αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που οι συνεδρίες μέσω βιντεοκλήσης είναι η μόνη τους επιλογή είτε επειδή μένουν σε τόσο απομακρυσμένες περιοχές που το να πάνε στον πιο κοντινό ψυχοθεραπευτή είναι ολόκληρο ταξίδι είτε γιατί πάσχουν από κρίσεις μοναξιάς, έλλειψης νοήματος, πανικού, αγοραφοβίας ή από κάποια άλλη ψυχική διαταραχή που δεν τους επιτρέπει συχνές εξόδους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για οποιαδήποτε απορία έχετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη, στέλνοντας ένα email στην διεύθυνση [email protected].

Επικοινωνία

Νέος κύκλος ομιλιών του ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη στο Βιβλιοπωλείο Εν Πλω.

«ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: Από την σκιά στο Φως!»

Οι συναντήσεις θα γίνουν με φυσική παρουσία στον χώρο εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου Εν Πλω (Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα, Εμπορικό Κέντρο Atrium) και online μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom.

Εξασφαλίστε θέση εδώ άμεσαbit.ly/epignoseis-kai-alitheies

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 συναντήσεις στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω (Χ.Τρικούπη 6-10) και μέσω πλατφόρμας Zoom.

Τιμή εισιτηρίου: 30€

ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:

 • Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 11.30 π.μ.
 • Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, στις 11.30 π.μ.
 • Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, στις 11.30 π.μ.

Τηλέφωνο πληροφοριών: 211 11 98 901

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

  Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά

  Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.

  Η Online Ψυχοθεραπεία δε διαφέρει σε θέματα διεξαγωγής και κανονισμών από μια συνεδρία διά ζώσης. Ο ψυχολόγος θα ακούσει με πολλή προσοχή τις σκέψεις, τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του θεραπευόμενου, ώστε να είναι σε θέση να τον συμβουλεύσει και να τον βοηθήσει να φτάσει στην αυτογνωσία μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία του. Όλα αυτά γίνονται με μορφή συζήτησης που εγγυάται ότι καμία πληροφορία δε θα διαρρεύσει παραέξω. Πιο συγκεκριμένα, η αποκάλυψη ακόμα και του πιο μικρού κομματιού συζήτησης που είχε ένας ψυχολόγος με έναν συγκεκριμένο πελάτη σε τρίτους αποτελεί παραβίαση της ηθικής και της δεοντολογίας του συγκεκριμένου κλάδου υγείας. Ο ψυχολόγος έχει δικαίωμα να σπάσει το απόρρητο που τον δεσμεύει μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει βάσιμη υποψία να αποτελεί ο θεραπευόμενος κίνδυνο για τους γύρω του, οικείους ή μη, ή τον ίδιο του τον εαυτό.

  Το International Society for Mental Health Online (ISMHO) υποστηρίζει την παροχή ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών ηλεκτρονικά.

  Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν online συνεδρίες ψυχοθεραπείας έχουν ορισμένες υποχρεώσεις:

  • Πρέπει να αφιερώσουν χρόνο στην προσεκτική ανάγνωση χρήσιμων πληροφοριών σχετικά με τη διεξαγωγή, τα θετικά αποτελέσματα αλλά και τους κινδύνους τέτοιων συνεδριών, που πραγματοποιούνται είτε από κοντά είτε από απόσταση.
  • Θα πρέπει επίσης να μελετήσουν τη δουλειά, τον τρόπο και το ύφος του ψυχολόγου, ώστε να διαπιστώσουν αν πρόκειται για ένα άτομο με το οποίο θα νιώθουν άνετα να ξεκινήσουν ένα τέτοιο ψυχικό ταξίδι.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι ο ψυχολόγος δε φέρει ευθύνη αν: 1) ο πελάτης αποκαλύψει θέματα και λόγια που συζητήθηκαν σε κάποια συνεδρία τους, 2) ο πελάτης ή ο θεραπευτής πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο, 3) κατά λάθος σταλούν emails σε λάθος ηλεκτρονικές διευθύνσεις, και 4) ο θεραπευόμενος λέει ψέματα.
  • Είναι υψίστης σημασίας να μιλούν ειλικρινά και να μοιράζονται τις αληθινές σκέψεις τους με τον ειδικό ψυχικής υγείας.
  • Αν έχουν θέσει κάποιον πληρεξούσιο, θα πρέπει να προσκομίσουν ταχυδρομικώς την ταυτότητα του συγκεκριμένου ατόμου πριν την έναρξη των συνεδριών.
  • Αν εμφανίζουν εξαιρετικά σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, όπως αυτοκτονικές τάσεις, η διαδικτυακή συμβουλευτική δεν επαρκεί ως μέθοδος θεραπείας.

  Οι διαδικτυακές συνεδρίες πραγματοποιούνται μέσω του προγράμματος Skype. Επιλέχθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, γιατί είναι εξαιρετικά εύκολο στο κατέβασμα και τη χρήση και οι εκατομμύρια χρήστες του είναι ευχαριστημένοι με την ποιότητα των κλήσεων που πραγματοποιούν μέσω αυτού. Και φυσικά, είναι εντελώς δωρεάν!

  Μόλις κατεβάσετε το πρόγραμμα αυτό στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να φτιάξετε έναν λογαριασμό. Για αυτόν θα χρειαστείτε απλά ένα email και έναν κωδικό. Μόλις ολοκληρώσετε αυτό το βήμα, είστε πανέτοιμοι να κάνετε βιντεοκλήσεις με εμένα αλλά και με αγαπημένους σας ανθρώπους σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν βρίσκονται.

  >Κατεβάστε το Skype από την ιστοσελίδα www.skype.com/en/

  Η εγκατάσταση του Skype στον υπολογιστή σας είναι εξαιρετικά εύκολη διαδικασία, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα που σας ζητά το ίδιο το πρόγραμμα.

  1. Μπείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο www.skype.com/en/get-skype/ και κατεβάστε το Skype στο κινητό ή τον υπολογιστή σας.
  2. Πατήστε το κουμπί που γράφει «Install» ή «Εγκατάσταση», και διαβάστε τις οδηγίες που εμφανίζονται.
  3. Δημιουργήστε τον προσωπικό λογαριασμό σας στο Skype, παρέχοντας το όνομά σας, το email σας, και έναν κωδικό.

  Όταν θα χρησιμοποιήσετε το Skype για πρώτη φορά, θα σας ζητήσει ένα Skype Name, δηλαδή το όνομα-ψευδώνυμο που θα έχετε στο πρόγραμμα αυτό, και τον κωδικό σας. Θα πρέπει να συμπληρώσετε και τα δύο αυτά στοιχεία, για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και επομένως στο πρόγραμμα. Ένα Skype Name πρέπει να έχει μίνιμουμ 6 χαρακτήρες και να είναι μοναδικό.

  Πώς να καλέσετε κάποιον σε βιντεοκλήση μέσω του προγράμματος Skype;

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα Skype
  2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Αν είστε ήδη αυτόματα συνδεδεμένοι, δε θα σας ζητηθεί να γράψετε το Skype Name και τον κωδικό σας
  3. Βρείτε τη λίστα με τις επαφές σας. Αν δεν είναι εκεί το άτομο που θέλετε να καλέσετε, πατήστε στην «Αναζήτηση» το Skype Name του ανθρώπου που ψάχνετε
  4. Μόλις εμφανιστεί ο επιθυμητός λογαριασμός, κάντε διπλό κλικ πάνω του και πατήστε «Προσθήκη στις επαφές»
  5. Τρόποι για να επικοινωνήσετε με κλήση ή βίντεο με έναν φίλο σας στο Skype:
   • Βρείτε το άτομο που σας ενδιαφέρει στον κατάλογο επαφών σας. Πηγαίνοντας το ποντίκι σας πάνω του, πατήστε το εικονίδιο της κάμερας, αν θέλετε να κάνετε βιντεοκλήση, ή του τηλεφώνου, για μια κανονική κλήση
   • Αν πατήσετε μία φορά πάνω στην εικόνα του ανθρώπου που θέλετε να καλέσετε, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας. Πάνω δεξιά θα βρείτε τα εικονίδια για βιντεοκλήση και τηλέφωνο. Στο κάτω μέρος μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα και να το στείλετε.
  6. Όταν κάποιος καλεί εσάς μέσω Skype, το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» και θα ακούγεται από τον υπολογιστή σας ο χαρακτηριστικός ήχος κλήσης του προγράμματος μέχρι να δεχτείτε την κλήση, να την απορρίψετε ή να σταματήσει το άλλο άτομο να σας καλεί.
  7. Μόλις κλικάρετε το κουμπί της αποδοχής, θα ξεκινήσει η κλήση σας με τον συγκεκριμένο χρήστη. Η διάρκεια της κλήσης φαίνεται και στους δυο.
  8. Πατώντας την επιλογή «Κλείσιμο», μπορείτε να τερματίσετε την κλήση οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.

  Οι πληρωμές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Θα σας δοθεί ο αριθμός λογαριασμού της Τράπεζας Πειραιώς, όπου αναμένεται να καταθέσετε το συμφωνηθέν ποσό, ύστερα από εκδήλωση ενδιαφέροντος για online ψυχοθεραπεία στο [email protected]. Δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσετε το όνομά σας στο πεδίο δικαιολογίας κατά την κατάθεση. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία αυτή επιτυχώς, καλείστε να μας ενημερώσετε με ένα μήνυμα στη διεύθυνση [email protected].

  Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο εξωτερικό θα πρέπει να έχουν καταθέσει το ποσό πληρωμής 5 με 6 ημέρες πριν την προγραμματισμένη online συνεδρία. Όσοι διαμένουν στην Ελλάδα έχουν περιθώριο μέχρι και 3 ημέρες πριν τη συνεδρία τους, για να ολοκληρώσουν την πληρωμή.

  Συχνές Ερωτήσεις

  Τι είναι η Online Ψυχοθεραπεία;

  Η Online Ψυχοθεραπεία δε διαφέρει σε θέματα διεξαγωγής και κανονισμών από μια συνεδρία διά ζώσης. Η βασική διαφορά είναι οτι διεξάγεται μέσω βιντεοκλήσης μέσω skype ή zoom από τον χώρο σας.

  Πως μπορεί να σας βοηθήσει ένας ψυχολόγος online;

  Με τον ίδιο τρόπο που θα σας βοηθήσει ένας ψυχολόγος με φυσική παρουσία στο κέντρο ψυχοθεραπείας αλλά με την διαφορά ότι θα είστε πιο άνετα αφού θα είστε σε οικείο χώρο πχ στο σπίτι σας.

  Ένας ψυχολόγος για online συνεδρίες κοστίζει λιγότερο;

  Αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σας και πόσες συνεδρίες θα χρειαστεί να κάνετε. Σίγουρα δεν θα έχετε έξοδα μετακίνησης και θα εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο.

  Γιατί να κάνω ψυχοθεραπεία online με τον Δρ. Βασιλειάδη;

  Ο Δρ. Βασιλειάδης έχει πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στην ψυχοθεραπεία και πραγματοποιεί online συνεδρίες ψυχοθεραπείες με άτομα από όλο τον κόσμο για πολλά χρόνια.

  Οι ψυχοθεραπευτές online εργάζονται και το βράδυ και αργίες;

  Επειδή οι συνεδρίες είναι online το ωράριο είναι πιο ευέλικτο αλλά συνήθως οι ώρες των συνεδριών είναι ίδιες όπως και με φυσική παρουσία εκτός και αν είναι κάτι επείγον και κανονιστεί έπειτα από συνεννόηση.