Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για γνωσιακή ψυχοθεραπεία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη και τους έμπειρους συνεργάτες του!

Τι είναι η γνωσιακή ψυχοθεραπεία

Η γνωστική, ή γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο ψυχοθεραπείας η οποία στηρίζεται στη σύνθεση και τον εντοπισμό των γνωσιακών πεποιθήσεων και συμπεριφορικών μοτίβων του θεραπευόμενου. Η παρέμβαση του ψυχοθεραπευτή στη διαδικασία έχει σαν στόχο την αναγνώριση των δυσλειτουργικών προτύπων σκέψης και συμπεριφοράς των ατόμων και, μέσω της συνεργασίας ψυχοθεραπευτή-θεραπευόμενου, την εύρεση ουσιαστικής λύσης στα δυσπροσαρμοστικά μοτίβα. Η συγκεκριμένη μέθοδος ψυχοθεραπείας είναι θα λέγαμε περισσότερο εστιασμένη στο παρόν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα αντιμετωπιστούν τα συναισθηματικά τραύματα του παρελθόντος εάν αυτό απαιτείται.

Ο βασικός πυρήνας της γνωσιακής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας αποτελείται από τρεις βασικές αρχές:

 1. Η γνωστική λειτουργία ενός ατόμου επηρεάζει τη συμπεριφορά του.
 2. Η γνωστική λειτουργία μπορεί να ελεγχτεί και στο πέρασμα του χρόνου να μεταβληθεί.
 3. Οι επιθυμητές αλλαγές στη συμπεριφορά μπορεί να είναι αποτέλεσμα των γνωστικών αλλαγών στον εσωτερικό κόσμο του ατόμου.

Η συστηματική ενίσχυση μιας θετικής αλλαγής στην καθημερινότητα του θεραπευόμενου, η δημιουργία υποθετικών καταστάσεων και η χρήση ρόλων κατά τη ψυχοθεραπεία, οδηγεί άμεσα στην αντιμετώπιση μιας προβληματικής συμπεριφοράς. Ο ψυχοθεραπευτής με έναν πιο ενεργητικό ρόλο και με τη χρήση συγκεκριμένων φράσεων και συμβουλών αυτοβελτίωσης, αμφισβητεί την λανθασμένη διεργασία σκέψεων και των στάσεων με τις οποίες αντιμετωπίζει ο θεραπευόμενος την καθημερινότητα του, καθοδηγώντας τον μέσα σε ένα θεραπευτικό σχέδιο επίλυσης των ψυχικών του προβλημάτων.

Η επίλυση των ψυχικών προβλημάτων βασίζονται στους παρακάτω εξίσου σημαντικούς σκοπούς της θεραπευτικής διεργασίας:

 • Καθορισμός των ψυχολογικών προβλημάτων που προκαλούν δυσφορία.
 • Η αναγνώριση και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Η εκμάθηση μιας συστηματικής μεθόδου από τον θεραπευόμενο μέσω της οποίας αναλαμβάνει σταδιακά τον απόλυτο έλεγχο των τωρινών αλλά και των μελλοντικών του προβλημάτων.

Σε ποιους απευθύνεται η γνωσιακή ψυχοθεραπεία

Ενήλικα άτομα που ταλαιπωρούνται από χρόνιες αποκλίσεις της συμπεριφοράς τους και ψυχολογικών προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή μπορεί να βοηθηθούν από τη διαδικασία της γνωσιακής ψυχοθεραπείας. Η επίτευξη εσωτερικών επιγνώσεων και πιο ρεαλιστικής κριτικής σκέψης, η αξιολόγηση του προσωπικού συστήματος συμπεριφοράς και αντιδράσεων, συμβάλει στην ουσιαστική αλλαγή στα προβλήματα της ψυχική υγείας των ενδιαφερομένων. Οι θεραπευόμενοι που θα επιλέξουν τη γνωσιακή ψυχοθεραπεία ως λύση για την κρίση που αντιμετωπίζουν στην ζωή τους οφείλουν να γνωρίζουν ότι αποτελεί μια διαδικασία, η οποία απαιτεί συνεχή προσήλωση και εκπαίδευση, αδιάκοπη και εις βάθος εξάσκηση αλλά και δημιουργία μιας συνεργατικής σχέσης με τον θεράποντα ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή. Μπορείτε να κλείσετε συνεδρίες ψυχοθεραπείας online μέσω skype από την άνεση του σπιτιού σας.

Ποια είναι τα οφέλη της γνωσιακής ψυχοθεραπείας

 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση των αγχωδών διαταραχών.
 • Καταπολέμηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.
 • Εντοπισμός και επίλυση ψυχωτικών και διπολικών διαταραχών.
 • Κατανόηση της μοναδικότητας του εαυτού και της προσωπικότητας του θεραπευόμενου.
 • Αναδόμηση των δυσλειτουργικών μοτίβων σκέψης και των επακόλουθων ενεργειών τους.
 • Βελτίωση στην έκφραση και επικοινωνία των συναισθημάτων.
 • Ψύχραιμη αναγνώριση και ενδοσκόπηση των σκέψεων και των συμπτωμάτων των διαφόρων διαταραχών.
 • Απόρριψη του βασικού ιατροκεντρικού μοντέλου ψυχοθεραπείας.
 • Έμφαση στο κλίμα συνεργασίας ψυχοθεραπευτή-θεραπευόμενου.
Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία

Γιατί να επιλέξετε τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη για την γνωσιακή ψυχοθεραπεία

Γιατί χρειάζεστε έναν ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή, ο οποίος κατέχει όλες εκείνες τις επιστημονικές γνώσεις αλλά και τις εφαρμοσμένες τεχνικές για την αντιμετώπιση των στρεσογόνων περιστατικών και συμπτωμάτων των πελατών του.

Με την βοήθεια του Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη, ή της εξειδικευμένης συνεργάτιδας του γνωσιακής θεραπεύτριας Άννας Πλαστήρα, ο υποψήφιος θεραπευόμενος μπορεί να ανακαλύψει το δρόμο της αυτογνωσίας και της προσωπικής του ανάπτυξης και ψυχικής αποκατάστασης. Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης και οι ειδικά επιλεγμένοι συνεργάτες του, θα καταφέρουν να σας οδηγήσουν στην βαθιά κατανόηση, και την ενδυνάμωση του εαυτού σας και τέλος στην ολιστική “θεραπεία του είναι” σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την σε βάθος προσωπική σας αυτογνωσία μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο τα best seller βιβλία του Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη με τίτλο «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», «Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι», και «Πόσο αντέχεις την Αλήθεια;», καθώς και στην σελίδα μας: https://aftognosia.gr/ta-vivlia-mas/

Για οποιοδήποτε ερώτημα έχετε σχετικά με την διαδικασία της γνωσιακής ψυχοθεραπείας και τις ενέργειές της, μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο email: [email protected]

Επικοινωνία

Είπαν για εμάς