Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για θεραπεία του άγχους με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.

Τι είναι η ψυχοθεραπεία του άγχους;

Η συστηματική ψυχοθεραπεία βοηθάει αυτόν/ αυτήν που διακατέχεται με ανεξήγητη ή φαινομενικά αναιτιολόγητη αγωνία και φόβο για την κάθε δυσκολία της καθημερινότητας ώστε να αποκτήσει υγιή επανέλεγχο στις σκέψεις και τα αρνητικά του συναισθήματα, να ανασυγκροτήσει δημιουργικά τους εσωτερικούς του διαλόγους και τελικά να σταματήσει να έχει μονίμως αγωνία για το παραμικρό πρόβλημα της διασχεσιακής του ζωής. Για να επιτευχθούν αυτά χρειάζεται πρώτα στη σχέση του με τον ψυχοθεραπευτή να κατανοήσει βιωματικά την ψυχική του σύγκρουση και την προοπτική της και στην πορεία να σηματοδοτήσει εκ νέου σταδιακά τον χρόνο του, την εργασία του, και τις κοντινές του σχέσεις ώστε να υπηρετούν όλες τις αξιακές του τοποθετήσεις και τους υψηλούς σκοπούς της ζωής του.

Σε ποιούς απευθύνεται η ψυχοθεραπεία του άγχους;

Ο άνθρωπος που υποφέρει και δυσανασχετεί κυρίως για δύο λόγους:

Πρώτον γιατί δεν έχει επίγνωση της εσωτερικής του σύγκρουσης, ούτε των συμφραζομένων των εσωτερικών του συγκρούσεων, και δεύτερον, γιατί επακόλουθα δεν έχει δημιουργήσει ακόμα τις προϋποθέσεις για μια προσωπική ζωή γεμάτη με νόημα, πίστη κι ελπίδα, στον ίδιο αλλά και στους άλλους, σε ενεστώτα και μέλλοντα χρόνο. Η θεραπεία με κύριο ζήτημα την αντιμετώπιση του άγχους – στρες απευθύνεται στους περισσότερους ανθρώπους που παρουσιάζουν γενική δυσφορία με την καθημερινότητα τους, τις προσωπικές σχέσεις και το εργασιακό τους περιβάλλον, συχνές κρίσεις άγχους, πανικού και ανεξήγητης θλίψης – λύπης που δυσκολεύουν την καθημερινή τους ζωή.

Ποιά είναι τα οφέλη της ψυχοθεραπείας άγχους;

Για να σταματήσουμε να ανατροφοδοτούμε τον φαύλο κύκλο της δυσθυμίας και του άγχους μας, ανάμεσα στα άλλα, χρειάζεται:

  • Να ρωτήσουμε τον εαυτό μας πότε ήταν η τελευταία φορά που η συνήθεια της «υπερανάλυσης» μας βοήθησε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε μια προβληματική κατάσταση;
  • Να αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε πόσο ρεαλιστικές είναι οι σκέψεις & οι απόψεις που έχουμε για τον εαυτό μας,
  • Να δοκιμάσουμε να ενεργούμε αντί να αναλωνόμαστε σε σκέψεις,
  • Να μην υποθέτουμε πια, αλλά να ρωτάμε τους άλλους για τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους,
  • Να υπενθυμίζουμε συνεχώς στον εαυτό μας ότι ο στόχος μας είναι, όχι να «αναμασούμε» και να υπομένουμε παθητικά την ζωή, αλλά να δρούμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, όντας ενεργητικά άτομα, και να κάνουμε τις προθέσεις μας πραγματικότητα.
Αντιμετώπιση φοβιών με τον ψυχοθεραπευτή Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

Γιατί να επιλέξετε τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη για θεραπεία του άγχους

Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης είναι ένας ψυχολόγος στην Αθήνα που έχει εργαστεί για χρόνια, στο επίπεδο της προσωπικής ανάλυσης, και έχει έρθει σε επαφή με την δική του «σκιά». Ως εκ τούτου είναι σε θέση να εντοπίζει τις παραμέτρους της εσωτερικής σκιάς σε ανθρώπους που όντας γεμάτοι άγχος και δυσφορία δυσκολεύονται να ζήσουν όπως το επιθυμούν. Ασκεί το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή στον ιδιωτικό τομέα πολλά χρόνια. Είναι εισηγητής βιωματικών εργαστηρίων σε κλινικούς φορείς ψυχικής υγείας. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, Είναι συγγραφέας των best seller αρκετών βιβλίων ψυχολογίας. Όλα τα βιβλία του βαθιάς αυτογνωσίας και εξοικείωσης με την ψυχοθεραπευτική πρακτική (Το «εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», το «Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι», και το «Πόσο αντέχεις την Αλήθεια;», μπορείτε να τα αναζητήσετε στην google και να τα αγοράσετε διαδικτυακά από τις μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων που τα προσφέρουν σε προνομιακές τιμές. Επίσης στην σελίδα: https://aftognosia.gr/poioi-eimaste/ta-vivlia-mas/

Προσφέρει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας μέσω skype σε ανθρώπους που ζουν μακριά από την Αθήνα, σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Επικοινωνήστε στο email του ([email protected]) για περισσότερες λεπτομέρειες.

Επικοινωνία
Όλα τα άρθρα