Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για θεραπεία του άγχους με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη.

Τι είναι η ψυχοθεραπεία του άγχους;

Ένας άνθρωπος που πάσχει από άγχος νιώθει μια έντονη ανησυχία και φόβο ακόμα και για την παραμικρή αναποδιά και ατυχία, χωρίς δηλαδή να υπάρχει πάντα ουσιαστικός λόγος που να δικαιολογεί το άγχος. Μέσα από την συστηματική ψυχοθεραπεία είναι δυνατόν το άτομο αυτό να κατορθώσει να αποκτήσει συνειδητή πρόσβαση στις βαθύτερες πηγές του άγχους του, και, στην συνέχεια, να περιορίσει τις αρνητικές και καταστροφικές σκέψεις του, να ανοίξει έναν διάλογο με το υποσυνείδητό του για να εντοπίσει το πρόβλημα, να το αντιμετωπίσει και να σταματήσει να βασανίζεται πετυχαίνοντας στο τέλος να μην αγχώνεται υπερβολικά χωρίς κάποιο εξωτερικό λόγο ή αιτία. Για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει πρώτα το άτομο να έρθει σε επαφή, να αναγνωρίσει και να κατανοήσει με την βοήθεια του ψυχοθεραπευτή εκείνα κυρίως τα βιώματά του που οδήγησαν στην γέννηση ενός μόνιμου και σε πολλές περιπτώσεις γενικευμένου στρες. Ο θεραπευόμενος έχει καθήκον να θέσει ως στόχο μια θετική ρουτίνα ηρεμίας στην ζωή του, η οποία θα επιτευχθεί μόνο αναδιοργανώνοντας σταδιακά τον τρόπο διαχείρισης των σκέψεών του, του χρόνου του, της εργασίας του, και των σημαντικών διαπροσωπικών σχέσεών του.

Σε ποιούς απευθύνεται η ψυχοθεραπεία του άγχους;

Υπάρχουν δύο πιθανοί λόγοι για τους οποίους ένας άνθρωπος υποφέρει από κρίσεις άγχους: Πρώτον, επειδή δεν έχει μάθει να ενεργεί ενσυνείδητα, δεν αντιλαμβάνεται ούτε την πάλη που λαμβάνει χώρα στην ψυχική του ζωή, επομένως ούτε τις συνέπειες των εσωτερικών του συγκρούσεων για την ψυχική του υγεία. Δεύτερον, γιατί δεν έχει καταφέρει να καλλιεργήσει ένα πρόσφορο έδαφος για να ριζώσουν και να ανθίσουν στην εσωτερική του ζωή η πίστη και η ελπίδα σε ένα αξιακό σύστημα, κι ένα σύστημα λειτουργικών πεποιθήσεων  μέσα από το οποίο η καθημερινότητα είναι αποτελεσματική κι έχει νόημα. Η έλλειψη λόγου ύπαρξης στο παρόν τον φοβίζει ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει και στο μέλλον, και παντοτινά.

Όσοι άνθρωποι νιώθουν μία αφόρητη απογοήτευση με την καθημερινότητά τους, τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, την εργασιακή τους κατάσταση και υποφέρουν από συχνές κρίσεις πανικού, άγχους και δυσθυμίας θα επωφεληθούν από την ψυχοθεραπεία με βασικό στόχο την καταπολέμηση του άγχους-στρες.

Ποιά είναι τα οφέλη της ψυχοθεραπείας άγχους;

Είναι δυνατόν να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της θλίψης και του άγχους; Ναι. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει:

  • να αναρωτηθούμε ποιες αληθινές μας ανάγκες κι επιθυμίες έρχεται να καλύψει η συνήθεια της υπερανάλυσης, και κατά πόσο αυτή μάς βοηθάει να λύσουμε ένα πρόβλημα.
  • να αξιολογήσουμε κατά πόσο έγκυρες και αξιόπιστες είναι οι απόψεις και οι πεποιθήσεις που έχουμε για τον εαυτό μας.
  • να επικεντρωνόμαστε στο να πράττουμε, και να ζούμε, και όχι να αναλωνόμαστε μονάχα σε λογισμούς και σκέψεις.
  • να μην κάνουμε νοητικά σενάρια και υποθέσεις, αλλά να λέμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας ευθέως στους ανθρώπους γύρω μας.
  • να υπενθυμίζουμε διαρκώς και συστηματικά στον εαυτό μας ότι στόχος μας είναι να χαιρόμαστε την ζωή ως ενεργητικά όντα, που δρουν με βάση τις ανάγκες και τα θέλω τους, και όχι ως παθητικοί αποδέκτες, που απλά υπομένουν και περιμένουν να περάσει ο χρόνος τους πάνω στην γη.
Αντιμετώπιση φοβιών με τον ψυχοθεραπευτή Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη
Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

Γιατί να επιλέξετε τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη για θεραπεία του άγχους

 

Ο Δρ. Γρηγόρης Βασιλειάδης είναι ένας πολύπειρος ψυχολόγος στην Αθήνα που έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην προσωπική ανάπτυξη των πελατών του αλλά και του ίδιου του του εαυτού. Η προσωπική του μακροχρόνια μάχη με τους δαίμονες και τις σκιές που κατατρώνε την ανθρώπινη ψυχή έχουν συμβάλλει στο να είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να βοηθάει ανθρώπους με παρόμοιους ψυχικούς αγώνες που εκδηλώνονται ως αφόρητο άγχος για όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Εργάζεται ως ιδιώτης κλινικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής εδώ και 25 έτη. Ταυτόχρονα, είναι εισηγητής βιωματικών σεμιναρίων και εργαστηρίων σε εκπαιδευτικούς και κλινικούς φορείς ψυχικής υγείας. Προσφέρει ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες, είτε μέσα από ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες, ακολουθώντας την συστημική και υπαρξιακή μεθοδολογία ψυχοθεραπείας. Παράλληλα, είναι και συγγραφέας πετυχημένων βιβλίων ψυχολογίας. Όλα του τα βιβλία ασχολούνται με θέματα βαθιάς αυτογνωσίας και γνωριμίας με την διαδικασία της ψυχοθεραπείας («Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι» και «Πόσο αντέχεις την Αλήθεια;») και μπορείτε να τα βρείτε στα διαδικτυακά καταστήματα γνωστών βιβλιοπωλείων σε συμφέρουσες τιμές αλλά και στην σελίδα του συγκεκριμένου ιστολογίου που είναι αφιερωμένη στα βιβλία μας.

Για κατοίκους που δεν θα ήθελαν να απομακρυνθούν από τον χώρο τους, για όσους ζουν εκτός Αθηνών ή σε χώρες του εξωτερικού, υπάρχει η δυνατότητα online ψυχοθεραπείας μέσω Skype. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, στείλτε ένα email στην διεύθυνση [email protected].

Επικοινωνία
Οργανικές – ψυχικές ασθένειες & ασυνείδητη ενοχή

Στις περισσότερες περιπτώσεις σωματικών & ψυχικών ασθενειών [...]

Περισσότερα
Ο θυμός και η «μιζέρια» ως αίτημα στις σχέσεις: ερμηνεία & προτάσεις

Όλοι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανεπίγνωστων «κραυγών» για [...]

Περισσότερα
Άγχος: Ψυχολογική ερμηνεία & Ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση

Βασικός άξονας της υπαρξιακής σκέψης και θεραπευτικής [...]

Περισσότερα
Όλα τα άρθρα

Είπαν για εμάς