Κάθε μέλος αναμένεται να είναι παρόν σε κάθε εβδομαδιαία συνάντηση της ομάδας, και να προσέρχεται με συνέπεια στην συμφωνημένη ώρα. Επίσης, όλες οι πληροφορίες που μοιράζονται -κατά τη διαδικασία- τα μέλη της ομάδας μεταξύ τους, καθώς και τα ονόματα των μελών, είναι απόλυτα εμπιστευτικές και δεν πρέπει να επικοινωνούνται για κανένα λόγο εκτός της ομαδικής διαδικασίας.

Από τα άτομα που μπαίνουν για πρώτη φορά σε ομάδα δεν αναμένεται να πάρουν τον λόγο άμεσα. Αντίθετα, κατά την πρώτη τους συνεδρία μπορούν να παραμείνουν σιωπηλά παρακολουθώντας απλά την διαδικασία.

ti-anamenetai-apo-tin-therapeutiki-omada

Από κάθε μέλος που ξεκινά την ομαδική ψυχοθεραπεία αναμένεται να δεσμευτεί στη συγκεκριμένη ομάδα για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών. Αυτή η δέσμευση επιτρέπει στο μέλος να αποκτήσει σταδιακά μια πιο σαφή αίσθηση κι αντίληψη του τρόπου με τον οποίον λειτουργεί η ομάδα ψυχοθεραπείας.

Οι συμμετέχοντες σε μια ομάδα αυτογνωσίας δεν είναι υποχρεωμένοι να μιλάνε, ή να αποκαλύπτουν προσωπικά τους θέματα εφόσον δεν το θέλουν, ή δεν είναι έτοιμοι ακόμα γι’ αυτό.

Παρόλα αυτά, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο πιο ενεργητικά συμμετέχει ένα μέλος της ομάδας μέσα στη διαδικασία, ανοίγοντας τα προσωπικά του θέματα, και μιλώντας για τον εαυτό του, τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, τόσα περισσότερα οφέλη είναι πιθανό να κερδίσει απ’ αυτήν την εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: Πως ακριβώς δουλεύει η ομαδική ψυχοθεραπεία;

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

    Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά


    Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.