Πολλοί άνθρωποι μέσω internet και fb μου απευθύνουν συχνά ερωτήματα που, με το πρόσχημα της περί της ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας ενημέρωσης, άμεσα ή έμμεσα κρύβουν αιτήματα προσωπικής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Πολλοί άνθρωποι μέσω internet και fb μου απευθύνουν συχνά ερωτήματα που, με το πρόσχημα της περί της ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας ενημέρωσης, άμεσα ή έμμεσα κρύβουν αιτήματα προσωπικής βοήθειας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Η θέση μου είναι σαφής και αμετακίνητη:

Αν χρειάζεστε βοήθεια, για σας είτε για κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο, δείτε κατά πρόσωπο τις όποιες τάσεις σας να υπεκφύγετε της όντως βοήθειας, στέλνοντας ανάλογα μηνύματα (sms ή mails), και πάρτε την απόφαση να δείτε -μόλις είστε έτοιμοι- πρόσωπο με πρόσωπο κάποιον ειδικό της προτίμησής σας. Ή αν ζείτε μακρiά ξεκινήστε μια online ψυχοθεραπεία μέσω skype. Για να μπορέσει ο ψυχοθεραπευτής να σας βοηθήσει χρειάζεται να του δώσετε την ευκαιρία να σας συναναστραφεί, να σας γνωρίσει προσωπικά και σε βάθος χρόνου.

i-symvouleutiki-einai-to-apotelesma-sxesis-den-mporei-na-dothei-meso-internet

Οι πληροφορίες που αποσπασματικά παρέχονται σε ένα ή περισσότερα γραπτά μηνύματα στο internet είναι σε κάθε περίπτωση ανεπαρκείς, και αδύνατον να υποκαταστήσουν την ασφάλεια και την αμεσότητα που παρέχει η κατ’ ιδίαν συνάντηση, επαφή κι επικοινωνία.

Η όποια ιντερνετική αλληλογραφία -με το προκάλυμμα της πληροφόρησης- με ειδικούς υποτιμάει τη νοημοσύνη σας, καταδεικνύει την απροθυμίας σας/ αντίστασή σας να αναλάβετε την ευθύνη της δέσμευσης σε μια ουσιαστική θεραπευτική προσπάθεια, σας καθιστά εκτεθειμένους στην διαδικτυακή παραπληροφόρηση και σας οδηγεί σε χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Το διαδίκτυο είναι πράγματι πολυ χρήσιμο μέσο. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την κατ’ ιδίαν συνάντηση στον χώρο της ψυχικής υγείας, εάν ο πραγματικός σκοπός είναι η ψυχολογική στήριξη και η όντως ανάπτυξη της τόσο ψυχοφέλιμης ψυχοθεραπευτικής σχέσης.

 

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

    Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά


    Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.