Στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχοθεραπείας “Αυτογνωσία” ‘εχουμε την επίγνωση ότι η είσοδος στην ψυχοθεραπεία είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην ζωή ενός ανθρώπου. Παρόλα αυτά, δεν το κάνει κανείς εύκολα κι απροβλημάτιστα. Χρειάζεται να εξετάσει και να αξιολογήσει πολλές και σημαντικές παραμέτρους πριν αποφασίσει να ξεκινήσει θεραπευτική σχέση με έναν συγκεκριμένο ψυχοθεραπευτή ή ψυχοθεραπεύτρια.

Στη χώρα μας, τόσο το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, όσο και ο ελεγκτικός μηχανισμός για την έγκυρη κι αξιόπιστη άσκηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου και των αρμοδιοτήτων του (βλ. συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία) είναι, επιεικώς, ανεπαρκή έως και επισφαλή για τους καταναλωτές των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Εξαιτίας των παραπάνω ελλειμμάτων, είναι πολλοί που δηλώνουν απροβλημάτιστα «ειδικοί» στον χώρο της ψυχικής υγείας & πρακτικής (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κ.α.), έχοντας ανύπαρκτα, ή ανεπαρκή τυπικά (εκπαίδευση, ειδίκευση, βιωματική & επαγγελματική εμπειρία, αναγνώριση) και άτυπα (κατάλληλη προσωπικότητα, διάκριση, ενσυναίσθηση) προσόντα, απαραίτητα για την άσκηση της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η επιλογή του ανθρώπου-επαγγελματία στον οποίο θα εμπιστευτείτε ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα, κομμάτι της ψυχικής σας υγείας και της προσωπικής σας ανάπτυξης, χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεχτική.

Πρέπει να σταθμίζεται με βάση τον έλεγχο της διαθεσιμότητας των αντικειμενικών κριτηρίων, αλλά και της υποκειμενικής σας εκτίμησης για την ασφάλεια που νιώθετε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Σε καμιά περίπτωση, η συμφωνηθείσα τιμή της συνεδρίας, ή το συνολικό οικονομικό τίμημα της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας δεν πρέπει να καθορίζει –να αναστέλλει ή να διευκολύνει- την επιλογή του προσώπου με το οποίο θα ξεκινήσετε συμβουλευτική, ή ψυχοθεραπεία.

Το ψυχικό και συναισθηματικό «κόστος» που θα κληθείτε να «πληρώσετε», στην περίπτωση της λανθασμένης επιλογής ενός –τυπικά κι άτυπα- ανεπαρκούς, ή αναξιόπιστου επαγγελματία θα είναι δυσανάλογα μεγάλο.

Αντίθετα, το οικονομικό τίμημα που θα κληθείτε να καταβάλετε στην περίπτωση ενός «ακριβού» για την τσέπη σας, κατά τ’ άλλα όμως έγκυρου, αξιόπιστου κι έντιμου ψυχολόγου, θα σας φανεί, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σχετικά χαμηλό.

το-κόστος-της-ψυχοθεραπείας-συμβουλευτικής

Το πρώτο βασικό κριτήριο της επιλογής σας, κατά την γνώμη μας, πρέπει να είναι το ταίριασμα των προσωπικών σας χαρακτηριστικών, αναγκών, αιτημάτων με αυτά που συγκεντρώνει και είναι σε θέση να σας προσφέρει ο συγκεκριμένος επαγγελματίας ειδικός.

Το πόσο “ταιριάζεται” μαζί του/ μαζί της ίσως είστε σε θέση να το εκτιμήσετε στο τέλος της πρώτης αναγνωριστικής συνάντησης.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση είμαστε στη διάθεση σας για να σας ακούσουμε αυτό που σας φέρνει στο γραφείο μας, να απαντήσουμε σε όποιες ερωτήσεις σας, να λύσουμε απορίες, και να σας περιγράψουμε την διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

Στη συνέχεια, συνήθως προτείνουμε ένα “mini συμβόλαιο” 4 – 8 συνεδριών, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείτε να αποκτήσετε μία αίσθηση του πώς είναι για σας η διαδικασία αυτή, πώς βιώνετε τον θεραπευτή και την θεραπευτική σχέση σας μαζί του, και να αποφασίσετε αν θέλετε να συνεχίσετε, ή όχι.

Οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα συνήθως μία φορά την εβδομάδα, ή 2 φορές το μήνα (ανά 14 ημέρες), και διαρκούν 45-50 λεπτά.

Κάνουμε ειδικές εκπτωτικές τιμές σε φοιτητές, ανέργους και μερικά απασχολούμενους.

Η διάρκεια της συστημικής – υπαρξιακής ψυχοθεραπείας διαφέρει πάρα πολύ από τον έναν άνθρωπο στον άλλο και από το ένα πρόβλημα στο άλλο, και μπορεί να είναι από 6 μήνες έως μερικά χρόνια.

Αντίθετα, η συμβουλευτική -ατομική ή ζευγαριών- συνήθως είναι βραχείας διάρκειας (από 4 έως 8 συνεδρίες).

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

    Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά


    Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.