Το Ψυχοθεραπευτικό ταξίδι” είναι μια εμπειρική καταγραφή – μαρτυρία της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας, και της προσωπικής αυτογνωστικής διαδρομής του ψυχοθεραπευτή- συγγραφέα, με ιστορίες, συμβουλές, ερμηνευτικές θεάσεις & παρατηρήσεις σε βάθος ψυχής.

Απευθύνεται τόσο στους ειδικούς του χώρου της ψυχικής υγείας, όσο και στον καθένα αναζητητή της αυθεντικότητας και της αλήθειας, που λαχταρά να ενημερωθεί σχετικά και να γευθεί βιωματικά τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την ψυχή, και την θεραπεία της.

Σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την αυτογνωστική τους κατάρτιση, και την εμβάθυνση σε θέματα του εαυτού, και των διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Αναλύει θέματα, όπως:

 • Προβληματικές σχέσεις στο ζευγάρι, γονείς & παιδιά: Αιτίες, αποτελέσματα, συμβουλές
 • Ο έρωτας, ο φόβος & η επιθυμία…
 • Η κατάθλιψη, το άγχος, και το νόημα της ζωής
 • Οικογένεια & ψυχική υγεία: Συνεξάρτηση, χειριστικότητα, υπερπροστασία, ενηλικίωση & αμφιθυμία
 • Ο Θυμός, η μοναχικότητα, ο φόβος & οι συντροφικές σχέσεις
 • Τα αιτήματα της ψυχής από την «σκιά» (Τι είναι “σκιά”;)
 • Η αγάπη, η χαρά, και το τραύμα
 • Τα συμπτώματα & η ψυχική υγεία
 • Θεραπεία Ψυχής & Ψυχοθεραπεία: Πως σχετίζονται;
 • Οι στόχοι της ψυχοθεραπείας, η αντίσταση στην ψυχοθεραπεία και το νόημά της…
 • Προσωπικές εξομολογήσεις ενός ψυχοθεραπευτή… και άλλα.

Ένα βιβλίο, επίδοξος οδηγός αυτογνωσίας για όσους αναζητούν τον εαυτό τους στον πυρήνα της ψυχής & στις αυθεντικές σχέσεις με τους άλλους, προκειμένου να βγουν στο φως της προσωπικής επίγνωσης και της υπαρξιακής τους απαρτίωσης.

Ένα χρήσιμο & πολύτιμο δώρο! Μια ευκαιρία ψυχικής εγρήγορσης, διερεύνησης κι ανάπτυξης για εσάς, και γι’ αυτούς που αγαπάτε.

Διατίθεται στα παρακάτω βιβλιοπωλεία

Το βιβλίο «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι», του ψυχολόγου Γρηγόρη Βασιλειάδη μπορείτε να το αποκτήσετε –και διαδικτυακά- με έκπτωση

από το βιβλιοπωλείο «Ιανός»
από το βιβλιοπωλείο “Πρωτοπορία
από το βιβλιοπωλείο “Πολιτεία
και από το “Public”, και στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων “Εν Πλώ”.

Το βιβλίο “Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι” διατίθεται κανονικά και στην Κύπρο, απ’ την αλυσίδα βιβλιοπωλείων “Μαυρομάτης” (6 υποκαταστήματα σ’ όλη την Κύπρο).

Με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο μου, μιλώ με τον συνεργάτη του pemtousia.gr σχετικά με την θεραπεία της ψυχής, για τους λόγους που έγραψα αυτό το βιβλίο, για τα ασυνείδητα αιτήματα, και τις ανάγκες της ψυχής, για την “περσόνα” και την “σκιά”, και για πως όλα αυτά συνδέονται με την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και την ανακαίνιση του ανθρώπου.

yparksiaki-psychotherapeia

Σχόλια αναγνωστών:

Ένας φίλος απ’ το fb μου έγραψε: «Το βιβλίο σας «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι» έγινε ο λόγος να σας μισήσω θανάσιμα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς…».

«Πως με ευχαριστείτε και με μισείτε ταυτόχρονα…;!», αναρωτήθηκα.

«…Το βιβλίο, από τα πολλά της ψυχολογίας που έχω διαβάσει, είναι μακράν το καλύτερο, ευκολοδιάβαστο, και με σφαλιάρες, πολλές σφαλιάρες μου ρίξατε και ξύπνησα και πόνεσα και έκλαψα . Σας ευλογώ αλήθεια που με ξεσκεπάσατε…».

“…Κάποια βιβλία τα ονομάζω ” ζωντανά βιβλία ” με την έννοια ότι αποκτώ σχέση μαζί τους με διάρκεια , μέσα στην οποία διαπραγματεύομαι επαναδιαπραγματεύομαι , βρίσκω , θέτω ,παίρνω , δίνω , γεύομαι , ηρεμώ ,ελπίζω …. Αυτή η σχέση δημιουργήθηκε και με το δικό σας βιβλίο που ακόμα δεν το έχω ολοκληρώσει … Σας εύχομαι τα καλύτερα.. !!…” (Α. Θεσσαλονίκη).

“Ευχαριστώ , Γρηγόρη, για την τιμή! Ήδη έχω αρχίσει να το διαβάζω…Πάντα , ξέρεις, μου αρέσει να διαβάζω μ’ ένα μολύβι ( όχι στυλό )στο χέρι….Με το βιβλίο σου ,δεν προλαβαίνω να υπογραμμίζω και να σημειώνω….Ξαναμαθητεύω κοντά σου όπως τότε….Εύχομαι να έχεις υγεία , φώτιση και δύναμη καθώς θα εργάζεσαι για τον κάθε συνάνθρωπο που θα καταφεύγει στην επιστημονική και καρδιακή σχέση μαζί σου ! Σε περιμένουμε στην πόλη μας…!” (Χρ. Θεσσαλονίκη).

“Και τα καταφέρατε να μας αφυπνίσετε!… Συγχαρητήρια είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει και πραγματικά μας προτρέπει να ξυπνήσουμε. Ευχαριστούμε….”. (Θ. Αθήνα)

“…Η βιβλιογραφία που έχω ανατρέξει κατά καιρούς με βοήθησε αλλά το βιβλίο σας είναι το “κάτι άλλο”.

Δίνετε μια πνευματικότητα στις αναλύσεις σας, και κάθε παράγραφος είναι ένα διαμάντι.
Χαίρομαι που σας βρήκα στο δρόμο μου, στο Γολγοθά μου…”

Ευθυμία-Έφη Χατζηιωακειμίδου, Θεσσαλονίκη

“Έχω στα χέρια μου το βιβλίο σας αρκετές μέρες και έχω φτάσει περίπου στο μέσο , το οποίο όμως το έχω διαβάσει τουλάχιστον από τρεις φορές , όχι γιατί δεν το καταλαβαίνω , αλλά γιατί γίνεται μέσα μου από μόνη της η σύνδεση σε κάθε ενότητα με τον δικό μου εαυτό , προσωπεία που αποκαθηλώνω , κάκιστα καταφύγια που είχα βρει και αποδεσμεύομαι βήμα βήμα … ευτυχώς όμως λόγω της 6 χρονης συνεχής πορείας μου , στο δικό μου ψυχοθεραπευτικό ταξίδι , το οποίο θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια , αποβάλλω την ενοχή απ όλα αυτά που βρίσκω τον εαυτό μου στο βιβλίο σας , ώστε να μπορώ να το συνεχίσω κατ ‘ αυτόν τον τρόπο. Χωρίς την προσωπική μου πορεία , θα αναδύονταν τρόμος που θα με δυσκόλευε αρκετά , αλλά θα το συνέχιζα . Άλλωστε με το αίσθημα του τρόμου , πήρα την απόφαση να ξεκινήσω το δικό μου ταξίδι . Νιώθω σαν να κρατάω έναν καθρέφτη και βλέπω τον εαυτό μου και γι αυτό καταλαβαίνω την αναπνοή μου να έχει μεταπτώσεις , λόγω τρακ άγχους φόβου , αισθήματα που αναδύονται …. τα καταφέρνω όμως να τα διαχειριστώ . Το βιβλίο σας το διαβάζω , σαν να είναι ένα δώρο αποκλειστικά δικό μου . Όταν το τελειώσω θα γράψω συνολικά και ολοκληρωμένα τις εντυπώσεις μου στην σελίδα που δημιουργήσατε…” (Κ. Κατερίνη).

Συνέντευξη

Παρακολουθήστε εδώ το α΄μέρος της συνέντευξης:

http://bitly.com/1xaAIR9

Παρακολουθήστε εδώ το β΄μέρος της συνέντευξης:

http://bitly.com/14bf5W5

Όταν το διαβάσετε το βιβλίο, θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου στο [email protected] για να μου πείτε τις εντυπώσεις σας.

Επίσης, μπορείτε να γράψετε τις εντυπώσεις σας στην σελίδα: https://www.facebook.com/topsychotherapeftikotaksidi?ref=hl

 

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

  Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά


  Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.