Πότε χρειάζεσαι να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία; γιατί να απευθυνθείς τώρα σε εναν καλό ψυχολόγο; γιατί να μπεις στην διαδικασία ανακάλυψης του εαυτού σου (αυτογνωσία);

Κάποιες φορές στη ζωή σου χρειάζεσαι να μιλήσεις σε κάποιον που μπορεί να σου προσφέρει βοήθεια:

Όταν νιώθεις πως δεν μπορείς να το κάνεις αυτό μόνος/ μόνη σου…

Όταν νιώθεις παγιδευμένος/ η λες και δεν υπάρχει μέρος για να αισθανθείς ασφαλής και προστατευμένος/ η…

Όταν νιώθεις ανήσυχος όλη την ώρα και δεν φαίνεται να μπορείς να πάρεις από πουθενά ικανοποιητικές απαντήσεις…

Όταν ο τρόπος που βιώνεις τη ζωή σου καθημερινά επηρεάζει τον ύπνο σου, τις διατροφικές σου συνήθειες, τη δουλειά σου, τις σχέσεις σου, και γενικά όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς σου…

Όταν ακόμα και οι συμβουλές που σου προσφέρει η οικογένειά σου, ο/η σύντροφός σου, και οι καλοί σου φίλοι δεν μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα….

τότε χρειάζεσαι να απευθυνθείς στον επαγγελματία ψυχολόγο.

Η αναγνώριση της ανάγκης σου για επαγγελματική βοήθεια είναι ένα πρώτο καλό βήμα προς την βελτίωση της ψυχο-σωματικής σου υγείας.

Μέσα από την ψυχοθεραπεία μπορεί πράγματι να πάρει κανείς ουσιαστική βοήθεια σε μια ευρεία γκάμα προβλημάτων όπως είναι: η κατάθλιψη, οι συγκρούσεις στο γάμο, η απώλεια αγαπημένων προσώπων, οι δυσκολίες στις σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, το άγχος και η συναισθηματική πίεση.

Η ψυχοθεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά στην εκπλήρωση των προσδοκιών μας για προσωπική ανάπτυξη κι αυτο-βελτίωση.

Γενικά, η ψυχοθεραπεία έχει πάντα σκοπό της να προσφέρει μια θετική, δημιουργική και βοηθητική εμπειρία στους ανθρώπους, και μπορεί άμεσα ή μεσοπρόθεσμα να χρησιμοποιηθεί αυτή η βοήθεια από τους ενδιαφερόμενους ώστε να καλυτερεύσουν δραστικά την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους απευθύνεται κανείς στην ψυχοθεραπεία είναι οι εξής:

Συναισθηματικός Πόνος

Από καιρό σε καιρό όλοι μας ζούμε εμπειρίες που μας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα και πόνο. Κάποτε όμως η πίεση και/ή ο πόνος που βιώνουμε είναι ιδιαίτερα επίμονος ή έντονος και μας εμποδίζει να λειτουργήσουμε όπως θα θέλαμε στην καθημερινότητά μας. Στη περίπτωση λοιπόν που βιώνεις θλίψη, πένθος, ή επίμονο άγχος, η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις υποβόσκουσες συνθήκες – αιτίες που προκαλούν τις δυσκολίες σου, τα συμπτώματα που ένιωθες να ανακουφιστούν, και η συναισθηματική σου ισορροπία να αποκατασταθεί.

Θέματα σχέσεων

Η πίεση και το άγχος που αισθάνεσαι πολύ συχνά προέρχεται από δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στη σχέση σου με τον/ την σύντροφό σου, τον γονιό σου, το παιδί σου, κάποιον/ α συνεργάτη σου, ή γενικότερα κάποιον σημαντικό στη ζωή σου άνθρωπο.

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σου προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στο να καταλάβεις τις ρίζες του αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζεις στις σχέσεις σου, και να αποκτήσεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι προκειμένου να βελτιώσεις τις σχέσεις σου, κάνοντας τες πιο ικανοποιητικές για σένα και για τον άλλον.

Προσωπική Ανάπτυξη – Αυτογνωσία

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια που σε δυσκολεύουν να πετύχεις τους προσωπικούς, επαγγελματικούς, και κοινωνικούς σου στόχους και να γίνεις το άτομο που θα ήθελες να είσαι.

Μολονότι μπορεί να είσαι ένας άνθρωπος χωρίς ανησυχητικά συμπτώματα ή δυσκολίες, μπορείς, με τη βοήθεια της ψυχοθεραπείας, να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου και τους άλλους, καθώς και τρόπους ώστε να ζεις την ζωή σου με μεγαλύτερη προσωπική ικανοποίηση κι ευεξία.

Σεξουαλικά προβλήματα

Η δυσκολία να ικανοποιηθεί κανείς σεξουαλικά, και οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες είναι προβληματικές καταστάσεις που παρουσιάζονται πολύ συχνά στη ζωή μας.

Παρόλη την φυσική αμηχανία που μπορεί κανείς να αισθάνεται όταν αποφασίζει να μιλήσει γι’ αυτά, η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην κατανόηση και στην άμβλυνση των ψυχολογικών συνθηκών που παρεμβαίνουν κι εμποδίζουν την ομαλή σεξουαλική ζωή.

πότε-χρειάζεται-να-ξεκινήσω-ψυχοθεραπεία-με-ψυχολόγο

Δεξιότητες αντιμετώπισης προβλημάτων

Αρκετά συχνά η συναισθηματική πίεση ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις στις σχέσεις σου μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολικό αίσθημα ντροπής, σε ανεπαρκή επικοινωνία, σε ελλιπή διεκδικητική στάση & συμπεριφορά, ή/ και σε αδυναμία ελέγχου του θυμού. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ή να ενισχύσεις τις δεξιότητες που χρειάζεσαι για να αντεπεξέλθεις ικανοποιητικά στις πιο σημαντικές περιοχές της ζωής σου.

Πένθος

Το γεγονός ενός βίαιου αποχωρισμού σου από έναν σημαντικό σου άνθρωπο – μέσω χωρισμού, ή θανάτου- μπορεί να σου προκαλέσει μεγάλο πόνο και να ρθεις αντιμέτωπος με τη δυσκολία σου να χειριστείς τα δυσάρεστα αυτά συναισθήματα. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία μπορεί να βοηθηθείς σημαντικά στο να αντιμετωπίσεις την απώλεια – πένθος.

Τραυματικές εμπειρίες, Βία, Κακοποίηση

Συχνά τα θύματα βίαιης συμπεριφοράς ή κακοποίησης διακατέχονται από πολύ έντονα συναισθήματα φόβου, θυμού, κι αβοηθησίας, που επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητά τους να ζήσουν μια ευχάριστη και λειτουργική ζωή.

Η ψυχοθεραπεία είναι σε θέση να παρέχει ένα ασφαλές κι εμπιστευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείς να συζητήσεις όλα τα θέματα που αφορούν τις εμπειρίες θυματοποίησης, μαζί με έναν φροντιστικό, υποστηρικτικό άνθρωπο, τον ψυχοθεραπευτή σου, με τη βοήθεια του οποίου θα βρεις τρόπους να προχωρήσεις με μεγαλύτερη δύναμη κι αισιοδοξία στη ζωή σου.

Ψυχικές Διαταραχές

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές (κλινική κατάθλιψη, διαταραχές άγχους, ψυχογενείς διαταραχές διατροφής) μπορούν να βοηθηθούν από ένα ολιστικό πρόγραμμα θεραπείας, που περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία κι άλλες μορφές παρέμβασης: φαρμακοθεραπεία, ομοιοπαθητική, κι άλλες εναλλακτικές μορφές θεραπείας.

 

 

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

    Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά


    Παρακαλούμε ελέγχετε τον φάκελο Spam (Ανεπιθύμητα) του email σας, γιατί πολλές φορές μηνύματα καταχωρούνται εκεί.