Κλείστε τώρα ραντεβού για εξ αποστάσεως συνεδρίες ψυχοθεραπείας με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη σε όποια χώρα του εξωτερικού και αν κατοικείτε!

Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες τόσο η ατομική όσο και η ομαδική αυτογνωστική διαδικασία με τον Δρ. Γρηγόρη Βασιλειάδη πραγματοποιούνται αποκλειστικά online (μέσω Skype).

Τι είναι η Online Ψυχοθεραπεία για Έλληνες του Εξωτερικού

Η διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριών συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας αποτελεί μια υπηρεσία που προσφέρεται από το κέντρο προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας “Αυτογνωσία” πολύ πριν την πανδημία, καθώς πάμπολλοι είναι οι Έλληνες που ζουν σε κάποια χώρα του εξωτερικού και αναζητούν έναν ασφαλή χώρο να συζητήσουν και να μοιραστούν τις ενδόμυχες σκέψεις τους με κάποιον ψυχοθεραπευτη της αρεσκείας τους. Με τη βοήθεια του διαδικτύου, τα χιλιόμετρα που χωρίζουν τους ανθρώπους δεν τους κρατούν πλέον μακριά. Έτσι, ένας ειδικός ψυχοθεραπευτής που μιλά Ελληνικά και ζει στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι γνωρίζει τον τρόπο ζωής και τη νοοτροπία του ενδιαφερομένου, είναι σε θέση να ακούσει, να καταλάβει και να βοηθήσει έναν συμπατριώτη του όσο μακριά και αν βρίσκεται. 

Σε ποιους απευθύνεται η Online Ψυχοθεραπεία για Έλληνες του Εξωτερικού

Η online ψυχοθεραπεία αποτελεί την ιδανική μορφή θεραπείας για ανθρώπους που έχουν μεταναστεύσει σε οποιαδήποτε γωνιά της γης αλλά προτιμούν να κάνουν ψυχοθεραπεία με έναν Έλληνα ειδικό. Αυτή η επιθυμία είναι απολύτως φυσιολογική και δικαιολογημένη, καθώς σε ένα ξένο μέρος είναι λογικό το άτομο να νιώθει πιο ασφαλής να μοιραστεί τις πιο απόκρυφες σκέψεις, ανησυχίες, ανασφάλειες, φοβίες και τραύματα με έναν έμπειρο ειδικό επιστήμονα ψυχικής υγείας που μιλούν την ίδια γλώσσα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έλληνες που ζουν στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Αμερική, την Αυστραλία και σε πολλές άλλες χώρες χρειάζονται χρόνο, συνήθως χρόνια, για να προσαρμοστούν στον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς του νέου τους περιβάλλοντος. Με έναν Έλληνα ψυχοθεραπευτή όμως δεν υπάρχει λόγος να χάνουν ενέργεια και χρόνο στο να καταστέλλουν τα στοιχεία του χαρακτήρα τους που μαρτυρούν τη διαφορετική τους καταγωγή. Μέσα από ευχάριστες, ειλικρινείς και βαθιές συζητήσεις ο θεραπευόμενος θα μπορεί να κατανοεί καλύτερα και σε βάθος τον εαυτό του, να αντιμετωπίζει εσωτερικούς δαίμονες, να εξολοθρεύει εξωτερικούς παράγοντες που τον καταβάλλουν έτσι ώστε να ζει μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Όλα αυτά είναι απολύτως δυνατά, αφού η online ψυχοθεραπεία έχει τα ίδια οφέλη με τις δια ζώσης συνεδρίες.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν ξεκινήσω την Online Ψυχοθεραπεία για Έλληνες του Εξωτερικού

Μετά τις ατομικές συνεδρίες ανοίγει ο δρόμος για ομαδική online ψυχοθεραπεία.

Οι Έλληνες του εξωτερικού ξεκινούν ατομική ψυχοθεραπεία με τις συνεδρίες να διεξάγονται μέσω διαδικτύου. Μετά το πέρας ενός κύκλου online ατομικών συνεδριών, τα άτομα αυτά είναι σε θέση να ενταχθούν σε μια απογευματινή ομάδα αυτογνωσίας (ομαδική ψυχοθεραπεία μέσω skype), αν ο ειδικός ψυχικής υγείας κρίνει ότι είναι έτοιμοι για ένα τέτοιο βήμα, και αν φυσικά και οι ίδιοι το επιθυμούν. Πρόκειται για μια ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας, τα μέλη της οποίας συναντιούνται online μια καθορισμένη μέρα και ώρα (κυρίως οι ομάδες ξεκινούν στις 7.15 μ.μ.). Τα άτομα μιας τέτοιας ομάδας έχουν κοινά ενδιαφέροντα, συμπληρωματικές επιδιώξεις και ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά, ώστε οι σε βάθος συζητήσεις για θέματα ψυχής και ζωής να είναι ουσιαστικές και χρήσιμες για όλους.

Οι ίδιοι κανόνες δεοντολογίας ισχύουν σε όλα τα είδη των συνεδριών.

Στις διαδικτυακές συνεδρίες, όπως ακριβώς και σε εκείνες που γίνονται δια ζώσης, ο θεραπευόμενος μπορεί να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά ότι καθετί που μοιράζεται με τον ψυχοθεραπευτή θα παραμείνει απόρρητο. Η ώρα και η μέρα των συνεδριών ορίζεται μετά από συνεννόηση του πελάτη και του ψυχοθεραπευτή.

Ο θεραπευόμενος πραγματοποιεί τη συνεδρία σε οικείο του χώρο.

Πέρα από το γεγονός ότι το άτομο δεν σπαταλάει ούτε χρόνο για να ετοιμαστεί ούτε χρήματα και ενέργεια για να φτάσει στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή, βρίσκεται στο σπίτι του, έναν χώρο όπου αισθάνεται άνετα και ασφαλής, όσο εξερευνά ευάλωτες και ευαίσθητες πτυχές του ψυχικού του κόσμου.

Ηλεκτρονική πληρωμή.

Η πληρωμή των συνεδριών γίνεται πανεύκολα μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων στο e-banking.

Ο θεραπευόμενος έχει τον ψυχοθεραπευτή μπροστά του.

Ο ψυχοθεραπευτής έχει ανοιχτή την κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή του κατά τη διεξαγωγή της online ψυχοθεραπείας για Έλληνες του εξωτερικού. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση στον θεραπευόμενο ότι ο ειδικός είναι κοντά του, καθώς τον ακούει και τον βλέπει καθαρά. 

Covid Free.

Με τη διαδικτυακή επικοινωνία, δεν υπάρχει κανένας φόβος μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού και άλλων μεταδοτικών ασθενειών, αφού ο θεραπευόμενος δεν χρειάζεται να βγει καθόλου από το σπίτι του.

Ένα lockdown δεν επηρεάζει τις online συνεδρίες.

Ακόμα και αν εφαρμοστεί κάποιο lockdown στην Ελλάδα ή στη χώρα κατοικίας του θεραπευόμενου, οι διαδικτυακές συνεδρίες πραγματοποιούνται κανονικά. 

Ο τόπος κατοικίας του πελάτη δεν παίζει κανένα ρόλο.

Σε όποια χώρα του κόσμου και αν βρίσκεστε, ακόμα και σε άλλη ήπειρο, μπορείτε να κλείσετε μέσω mail ραντεβού και να πραγματοποιηθούν επιτυχημένοι και ωφέλιμοι κύκλοι συνεδριών ψυχοθεραπείας online. 

Στόχος του κέντρου Aftognosia είναι η παροχή εποικοδομητικών συνεδριών για συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Αυτό επιτυγχάνεται με συναντήσεις είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως. Ο επιστημονικός κλάδος της ψυχολογίας αναγνωρίζει και αποδέχεται τα οφέλη της online ψυχοθεραπείας. Για αυτό λοιπόν, οι Έλληνες του εξωτερικού που επιθυμούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους σε βάθος, να πάψουν να βασανίζονται από αρνητικές, ακόμα και αυτοκαταστροφικές σκέψεις ή φαντάσματα του παρελθόντος και να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους αξίζει να δοκιμάσουν αυτήν τη μορφή ψυχοθεραπείας. Έχοντας στο πλευρό τους έναν έμπειρο ειδικό ψυχικής υγείας τον οποίο εμπιστεύονται και νιώθουν άνετα να μοιραστούν τα μυστικά και τις σκέψεις τους μαζί του, θα μπορέσουν σταδιακά να δουν την ψυχολογία τους να αλλάζει και να χαίρονται τη ζωή. 

Για οποιαδήποτε απορία ή για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected] (Επειδή απαντώ πάντα άμεσα στα email σας, στην περιπτωση που δεν λάβετε άμεσα απάντηση από μένα ή από κάποιον συνεργάτη μου,  παρακαλώ ψάξτε τον κάδο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας – ισως εχει παει στα spam).

Γενικές Πληροφορίες για την Online Ψυχοθεραπεία

Η Online Ψυχοθεραπεία, ή αλλιώς Διαδικτυακή Συμβουλευτική, αποτελεί μια μορφή σε βάθος αλληλεπίδρασης μεταξύ του θεραπευόμενου και του ψυχοθεραπευτή. Ο πρώτος μοιράζεται τις σκέψεις και τις απόψεις του για θέματα αυτογνωσίας που τον απασχολούν και ο δεύτερος, χάρη στις γνώσεις και την εμπειρία του, τον βοηθάει, τον συναισθάνεται, τον κατανοεί,  και τον συμβουλεύει για την επίτευξη των προσωπικών του στόχων.

Ο ψυχολόγος απαγορεύεται να μεταφέρει πληροφορίες που του εκμυστηρεύτηκε ένας θεραπευόμενος σε τρίτους. Το απόρρητο αυτό μπορεί να ανατραπεί μόνο σε περιπτώσεις που ο ειδικός έχει βάσιμες υποψίες για παράνομη, αυτοκαταστροφική,  ή εγκληματική δραστηριότητα προς τρίτους.

Η διαδικασία της διαδικτυακής συμβουλευτικής στηρίζεται στην ISMHO (International Society for Mental Health On Line).

Πληροφορίες για τον Πελάτη / Συμβουλευόμενο

  • Ο πελάτης υποχρεούται να διαβάσει προσεκτικά όλες τις πληροφορίες που παραθέτουν τα οφέλη, τους κινδύνους και τη δομή των διαφόρων συνεδριών. 
  • Ο ψυχολόγος δεν ευθύνεται στην περίπτωση που: α) ο πελάτης μοιραστεί συμβουλές και σκέψεις που ειπώθηκαν σε κάποια συνεδρία, β) ο πελάτης ψεύδεται κατά τη διάρκεια των συνεδριών, γ) ένας από τους δυο πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης και δ) μηνύματα σταλούν σε λάθος διεύθυνση. 
  • Ο πελάτης είναι συνετό να ερευνήσει και να αξιολογήσει το έργο ενός ψυχολόγου πριν κλείσει ραντεβού μαζί του.
  • Η online ψυχοθεραπεία δε συνιστάται για άτομα που πάσχουν από αυτοκτονικές σκέψεις και τάσεις ή κάποια άλλη σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή.

Το πρόγραμμα βιντεοκλήσης Skype

Οι συνεδρίες online ψυχοθεραπείας για Έλληνες του εξωτερικού πραγματοποιούνται μέσω Skype (Viber ή zoom). Πρόκειται για ένα εντελώς δωρεάν και άκρως φιλικό στη χρήση πρόγραμμα. Με αυτό οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλήσεις και βιντεοκλήσεις σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο χωρίς καμία χρέωση. 

Κατεβάζοντας το Skype στον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σας, καλείστε να φτιάξετε έναν λογαριασμό χρήστη. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να έχετε μία προσωπική διεύθυνση email. Για την ολοκλήρωση του λογαριασμού σας, θα σας ζητηθεί ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός. 

Μπορείτε να κατεβάσετε το Skype από την επίσημη σελίδα του προγράμματος: https://www.skype.com/en/

Αν η ηλεκτρονική συσκευή στην οποία εγκαταστήσατε το Skype είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και διαθέτει μια κάμερα, είστε άρτια εξοπλισμένοι για να κλείσετε ραντεβού για μια online ψυχοθεραπεία.

Πληροφορίες για την Πληρωμή

Η πληρωμή για την online ψυχοθεραπεία γίνεται ηλεκτρονικά. Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να καταθέσουν το ποσό 5-6 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρία. 

Δεν χρειάζεται να αναφέρετε τα προσωπικά σας στοιχεία κατά την κατάθεση των χρημάτων. 

Η κατάθεση γίνεται σε λογαριασμό Τράπεζας, ο οποίος θα σας δοθεί μόλις, μετά την πρώτη Online επικοινωνιας μεσω email, αναφέρετε πως συμφωνείτε με τους όρους της διαδικασίας της ψυχοθεραπείας. Ο αριθμός του λογαριασμού αυτού θα σας γίνει γνωστός μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για online ψυχοθεραπεία μέσω email στο [email protected]

Μόλις ολοκληρώσετε την ηλεκτρονική κατάθεση, θα πρέπει να στείλετε ένα ενημερωτικό email για την επιβεβαίωση της επιτυχημένης πληρωμής στο [email protected]

Είπαν για εμάς