Στη σύγχρονη κοινωνία της διαρκούς εξειδίκευσης και της δια βίου εκπαίδευσης, οι επαγγελματίες και οι εκπαιδευόμενοι/ ες που ανήκουν σε κλάδους συνεχώς εξελισσόμενους και διευρυνόμενους, όπως είναι ο κλάδος των επαγγελμάτων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης, έχουν ανάγκη να ενημερώνονται για τις συνεχείς εξελίξεις στους τομείς των επαγγελματικών τους εφαρμογών, όχι μόνο για την τυπική ενίσχυση του βιογραφικού τους, αλλά και για την ουσιαστική αναβάθμιση και εμπλουτισμό των γνώσεων τους και των μεθοδολογικών εργαλείων που χρησιμοποιούν καθημερινά στη δουλειά τους με τους ανθρώπους.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ψυχολογίας και τα εργαστήρια είναι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με βιωματικό χαρακτήρα, με συγκεκριμένη θεματική και στόχο, και σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν ακριβώς τους παραπάνω σκοπούς.

Απευθύνονται -ανάλογα με το θέμα που πραγματεύονται- στο ευρύ κοινό (ενήλικες που ενδιαφέρονται για θέματα αυτογνωσίας), σε ειδικούς & φοιτητές κλάδων ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, λογοθεραπευτές, συμβούλους επικοινωνίας), σε εκπαιδευτικούς (δασκάλους, καθηγητές, νηπιαγωγούς), και σε γονείς.

Καλύπτουν το αντικείμενο τους θεωρητικά και πρακτικά.

Οργανώνονται σε μικρές ομάδες (έως 15 άτομα, έτσι ώστε να ενισχύεται ο μαθησιακός και βιωματικός τους χαρακτήρας),
προγραμματίζονται τα σαββατοκύριακα, και διαρκούν από 10 έως 20 ώρες.

Στοχεύουν μέσα από παρουσίαση θεωρητικών εισηγήσεων, ασκήσεων, και βιωματικών τεχνικών να ευαισθητοποιήσουν, να ενημερώσουν, και να εφοδιάσουν τους συμμετέχοντες/ τις συμμετέχουσες με χρήσιμες εμπειρίες για την αυτογνωσία & την προσωπική τους ανάπτυξη, γνώσεις και πρακτικά εργαλεία για την επαγγελματική τους πρακτική στους τομείς της ειδίκευσής τους.

«Η ζωή δεν είναι πρόβα – 5 συναντήσεις με τον Γρηγόρη Βασιλειάδη»

«Η Ζωή δεν είναι πρόβα: Μαθήματα Ψυχοθεραπείας από την δική μου Ιθάκη» – Νέος κύκλος ομιλιών του Γρηγόρη Βασιλειάδη στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω.

Το φετινό σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω. Λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας στην πρώτη συνάντηση θα συμμετάσχουν με φυσική παρουσία, κατόπιν κλήρωσης, μόνο 9 άτομα. Οι υπόλοιποι θα συμμετάσχουν μέσω της πλατφόρμας zoom, με δυνατότητα γραπτών ερωτήσεων ή και ζωντανών παρεμβάσεων, όταν αυτό θα είναι εφικτό. Σε περίπτωση άρσης ή αλλαγής των μέτρων οι επόμενες συναντήσεις θα προσαρμοστούν αναλόγως. Υποχρεωτική για τη συμμετοχή σε όλο τον κύκλο η προπληρωμή και για τις 5 συναντήσεις (40 ευρώ)

Κλείστε τώρα τη θέση σας εδώ: bit.ly/34qbnJW

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
12/12/2020 – 23/01/2021 – 20/02/2021 – 20/03/2021- 17/04/2021

Λίγα λόγια για το σεμινάριο από τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη:

Με αφορμή αποσπάσματα από τα τρία αυτογνωστικά μου βιβλία, θα προσπαθήσω να σας φέρω πιο κοντά στις αλήθειες της εσωτερικής μας ζωής.

Θα επιχειρήσω, με την βοήθεια της ενεργητικής σας συμμετοχής, να φέρω στην επιφάνεια κρυμμένες επιγνώσεις, σχολιάζοντας φράσεις και κείμενα-κλειδιά από τα ψυχοθεραπευτικά μου βιβλία. Τα βιβλία αυτά, που αποτελούν απαύγασμα της ψυχοθεραπευτικής μου εμπειρίας κι εργασίας με πολλές εκατοντάδες θεραπευόμενους, θα γίνουν σε αυτόν το σεμιναριακό κύκλο “προζύμι” για την επανερμηνεία συνδέσεων που αφορούν τα σημαντικότερα υπαρξιακά ζητήματα της ζωής μας:

 

• Η αγάπη ως Βία
• Η μοναξιά και ο φόβος των σχέσεων
• Ο έρωτας ως μυστήριο, θεραπευτικό εργαλείο & Θεϊκή δοκιμασία
• Ο πόνος ως θεραπεία
• Η οικογένεια: εργαστήρι αυτογνωσίας
• Άγχος και Τραύμα στην ψυχοθεραπεία
• Αιμομικτική επιθυμία & Αυτοπραγμάτωση
• Η αξία της έλλειψης, της απώλειας και του Νόμου στην ψυχική ζωή
• Ψυχοθεραπεία & Πνευματικότητα: αντίπαλοι ή συνεργάτες;
• Τα μυστικά της αποτυχίας (και της επιτυχίας)
• Όνειρα, Σκιά και αποκαλύψεις.

 

Στο τέλος κάθε μεμονωμένης ομιλίας θα φροντίσω να δοθεί αρκετός χρόνος για να διευκρινισθούν απορίες και να μπούμε σε μια δημιουργική και αποκαλυπτική συζήτηση.

Αν θέλετε να κρατήσετε θέσεις για τον νέο κύκλο ομιλιών μου, επικοινωνήστε στο τηλ. 211 11 98 900-901, ή στο mail: [email protected]

Το φετινό σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 5 συναντήσεις στο βιβλιοπωλείο Εν Πλω. Λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας στην πρώτη συνάντηση θα συμμετάσχουν με φυσική παρουσία, κατόπιν κλήρωσης, μόνο 9 άτομα. Οι υπόλοιποι θα συμμετάσχουν μέσω της πλατφόρμας zoom, με δυνατότητα γραπτών ερωτήσεων ή και ζωντανών παρεμβάσεων, όταν αυτό θα είναι εφικτό. Σε περίπτωση άρσης ή αλλαγής των μέτρων οι επόμενες συναντήσεις θα προσαρμοστούν αναλόγως. Υποχρεωτική για τη συμμετοχή σας η προπληρωμή και για τις 5 συναντήσεις (40 ευρώ).

Στείλτε Αίτημα για Online Ψυχοθεραπεία

    Τα πεδία που είναι μαρκαρισμένα με * είναι υποχρεωτικά